Nu är man här

11 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Sagovärld
Nu är man här
Sagovärld
För mycket

Har alltid gillat alkohol men de senaste åren har det blivit för mycket. Fredag och lördag har varit självklara. Är jag bara hemma då blir det minst 3 stora starköl. Ibland 4 stycken. 50 cl ca 5 %. Måndag och tisdag oftast nykter. Minst en dag i vecka blir det öl. 2 eller tre oftast. Ibland blir det lite öl på söndagen också. Jag dricker ölen snabbt. Den första tar bara några minuter. Jag blir inte direkt bakfull. Dock seg och trött. Känner mig plufsig. Tung i huvudet. Är det fest blir det förstås mycket mer än så. Då kan jag bli rejält bakis. Återställare och sånt håller jag inte på med. Arbetar och fungerar i övrigt.

Har hållit uppe en vecka nu. Har sug efter alkohol från eftermiddagen till åtta nio på kvällen då jag ätit. Då försvinner det. Känns skönt då. Det är också en underbar känsla att vakna nykter och utsövd en söndagsmorgon. Ska ta några vita veckor nu och se hur det känns.

Sagovärld
Dagarna går

Dagarna går. Snart dag 10. Suget kommer lite då och då. Pekar runt 18 på kvällen. Jag snusar och snusar men känner mig inte tillfredsställd av det. Rastlös. När suget sätter in känns allt så trist. Jag fantiserar om att hälla i mig tre stora öl. Sen sent på kvällen, på natten och på morgonen känns det underbart att vara nykter. Man konfronteras med sin egen verklighet och sina verkliga känslor. Det är nyttigt men tufft. Som alla alkoholister har jag ett tomrum inom mig som jag måste fylla. Ska nog börja löpträna ute novembermörkret med regnet piskande mot ansiktet.

Snart är det fest på jobbet. Då dricks det en hel del. Från börjar tänkte jag att jag skulle hålla mig nykter fram till festen. Det blir ju ett par veckor. Men nu börjar jag tänka om jag inte ska köra alkoholfritt då i stället. I stunden kommer jag vara fruktansvärt sugen. Men jag får väl tänka att jag slipper bakfyllan och ångesten dagen efter. Har inte bestämt mig än. Något sorts beslut måste jag fatta snart

FinaLisa
Hej Sagovärld 🤗

Vad bra att du klarat 10 dagar!👍😊
Tänker att du borde klara jobbfesten utan alkohol denna gången bara för att testa? Man brukar ju säga att man aldrig ångrar en nykter kväll...😁
Lycka till 🍀
Kram 🧡

Sagovärld
Ja du det blir en ny

Ja du det blir en ny upplevelse att vara nykter på personalfesten. Folk kommer undra vad som hänt. De är ju vana att se mig bölja i mig öl.

Sagovärld
Lättirriterad

Jag känner mig väldigt lättirriterad. Påtaglig förändring sen jag slutade dricka. Varför? Någon som känner igen sig?

FinaLisa
Godmorgon Sagovärld🌅

Absolut igenkänning! Det är abstinens symtom och kommer gå över på några dagar. Så håll ut för det kommer bli bättre😊
Ha en skön onsdag🤗
Kram 💚

Sagovärld
Dessa mornar man vaknar utan

Dessa mornar man vaknar utan ett spår av alkohol i kroppen är fantastiska. Inget tungt i huvudet. Ingen krypande känsla i kroppen. Inget dåligt samvete och ingen plufsig känsla.fullkomligt närvarande. Det är så värt att uthärda abstinensen för att uppleva det.

Sagovärld
Fy vilken jobbig kväll. Inget

Fy vilken jobbig kväll. Inget påtagligt fysiskt sug men psykologiskt är det jobbigt.fan va allt känns tråkigt. Och ingen öl ska man dricka i helgen heller. Börjar ifrågasätta min nykterhet

FinaLisa
Lyssna inte på..

... alkoholdjävulen👿
Det är precis så han börjar, nästlar in sig i hjärnan och får en att ifrågasätta sitt beslut.
Tänk istället på hur bra du mådde när du vaknade utan bakrus 😊
Läs och skriv här på forumet och låt dig inspireras av andra.
Om du har tråkigt, gör något roligt på riktigt 😊 du vet ju att det inte är roligt med alkohol egentligen. Det är bara en illusion...
Lycka och styrkekramartill dig🍀🍀🍀
💪💪💪🧡💗🧡

Sagovärld
Tröstlös fredagkväll. Sitter

Tröstlös fredagkväll. Sitter och väntar på pizzor och dricker en cola. Är sjukt sugen på ett par bärs. Hur ska man klara ledan utan alkohol? Känns som en lång lång ökenvandring. En dag i taget. Ikväll ska jag inte dricka. Flickvännen är med sitt jobb och käkar middag. Hon har kul på ett glas vin. Det skulle jag aldrig klara. sorgligt. Det blir aldrig bara ett glas.