Akut hjälp?

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Desperat
Akut hjälp?
Desperat
Akut hjälp?

Hej!
Min pappas alkoholberoende har eskalerat kraftigt (jag är vuxet utfluget barn) från att ha druckit nån gång i veckan till att dricka varje dag. Han har alltid druckit i sällskap tidigare, då mamma och pappa varit på resa el middagsbjudningar, men nu gör han egen tur på stan och kommer hem jätteberusad. Han kan inte gå ordentligt, kissar ner sig, sluddrar osv. Vi i familjen har försökt med allt, AA-möten, kurator, prata med honom osv. Han säger att han vill och ska sluta men klarar det inte på egen hand. Vad kan vi göra? Vart kan vi vända oss? Vi är desperata, känns hjälplöst. Behandlingshem?

gros19
Orosanmälan

Mitt förslag är att ni gör en orosanmälan till socialförvaltningen. Då kontaktar dom honom och erbjuder förhoppningsvis någon form av behandling. Samtycker han inte till detta kan det bli aktuellt med tvångsvård om man gör bedömingen att han utsätter sin hälsa för allvarlig fara genom sitt missbruk. För detta krävs ett läkarutlåtande och han kan även bli tvingad att genomgå en läkaundersökning om han motsätter sig det. Händer inget anmäl igen och igen ....

MedberoendeSon
Orosanmälan

Hej,
Känner igen mig i det du beskriver. Orosanmälan kan vara ett första steg för att bryt missbruket. Min pappa fick möjlighet att komma på avgiftning/behandling.