Hur länge mår man dåligt när man slutat dricka?

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
På sponken
Hur länge mår man dåligt när man slutat dricka?
På sponken
Jag har druckit mer eller

Jag har druckit mer eller mindre varje dag under senaste åren. Vanligen en fem dagar i veckan och sådär 5-6 flaskor vin per vecka, ibland mer. Jag har känt att jag måste gör nått åt saken och har nu inte druckit alls på en vecka.. Är än så länge inte så lång tid, men är inte så farligt sugen och det fungerar bra. Jag sysselsätter mig med massa saker för att ändra beteendet.
Men till min egentliga fråga: Jag mår så fruktansvärt psykiskt dåligt, är helt nere, känner hopplöshet och tårarna är i ögonen i princip hela tiden. Jag förstår att det är någon form av abstinens, kroppen håller på att ställa in sig efter det nya nyktra tillståndet. Hur länge kan detta tänkas hålla på innan jag mår bättre igen?
,
// Kanske inte längre På Sponken

Rosette
Hej och välkommen hit, På sponken!

Vilka steg du tagit, varit nykter på egen hand efter flera års regelbundet drickande, wow! Du har nu funderingar kring hur länge du kommer känna dig som du gör nu och som du kopplar till att vara nykter efter så lång tid. Jättesvårt att svara på, bra som du gör att fråga såhär i ett forum. Flera kan säkert dela sina upplevelser med dig kring det. Det är nog många som känner igen sig i ditt mående och bara det kanske kan vara en hjälp i sig, det låter också som du vill veta lite för att kunna se ljuset i tunneln lite mer. En fundering jag får är om du skulle vara hjälpt av att uppsöka vården, det finns hjälp att få oavsett om ditt mående beror på abstinens eller annat. Att göra en förändring av sina vanor som du gör nu är många gånger tillräckligt tufft i sig.

Vet inte alls om det är något för dig, men om du vill finns även ett par telefonlinjer att ringa (du kan vara anonym)

www.alkohollinjen.se 020-84 44 48

eller Nationella Njälplinjen (psykiskt mående), via 1177:

https://www.1177.se/Stockholm/om-1177-vardguiden/hjalplinjen--tillfallig...
0771-22 00 60

Fortsätt såklart gärna skriva och läsa på forumet, ibland kan det ta lite tid innan man får svar.

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet