Tror jag ger upp hoppet nu...

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vissenblomma
Tror jag ger upp hoppet nu...
Vissenblomma
Tror jag ger upp hoppet nu...

Vet inte hur det funkar att skriva här.
Men....efter nästan 5 1/2 år med min karl så orkar jag inte mer. Dessa år har bestått av måånga bråk pga hans drickande. Varje dag. Minst 2 öl, oftast med ett glas rött efteråt...eller två. Det första han gör när han kommer hem från jobbet är att gå till kylen och hämta en 50 cl öl 6,9%. Den slukar han fort.
Vill få mig att dricka, snackar om hur vanligt det är att dricka.
Är paranoid på vissa saker. Tjatar. Upprepar sig. Är nog även narcisstiskt lagd. Tycker han är bäst. Är inte så empatisk, bara om sig själv då.
Nykter är han mysig och gullig..men är så feluppfostrad! Fick snaps av sin pappa första gången när han var 13-14 år. Åt helvete i min värld! Har festat mycket i dina dar. När han var pappaledig med sina barn för ca 17 år sen så drack han. De är uppvuxna med bråk och drickande. Nu jävlar har jag fått nog!
Mina barn är uppvuxna med harmoni och kärlek, tack och lov har de ej bott med denna karl som jag är på väg att lämna.
Hans beteende mot mig är fruktansvärt psykiskt jobbigt, jag har nog aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv! Har aldrig varit så frustrerad! Har aldrig blivit så förbannad på någon innan! Han är en hemsk uppviglare till dåligt humör!!
Jag har stöttat honom i så mycket när han varit nykter, men det räknas inte.
Jag har gett honom så många nya chanser att jag skäms!
På knappt tre år har jag haft tre dödsfall och två andra trauman i mitt liv, samtidigt som jag har varit sjukskriven för utmattningssyndrom. Mår skitdåligt nu med värk i knä och nacke och 20 kilos övervikt (har tröstätit)z
Men nu är botten nådd.
Snälla hjälp mig med råd och tips!!
Hur ska jag klara av detta???
Ps, har egen liten lya....måste bara orka stå emot.
Är ju snart julafton....:(

Nordäng67
Oj vad jag känner igen mig .

Förutom att ens karl super så blir man själv någon man inte vill vara: ledsen, argsint, kontrollerande och UTMATTAD. Att fira jul i lugn och ro i din lilla lya låter som ett klokt val. Jag lämnade en man med alkoholproblem första advent för två år sedan. En jobbig process eftersom han, liksom din karl, var väldigt mysig när han var nykter. Med "facit i hand" var det ändå rätt beslut att lämna. Kram till dig

Vissenblomma
Hej

Skrämmande så vanligt detta verkar vara, förhållanden där minst en har ett beroende. Och så sorgligt. Jag personligen är gärna utan alkohol, men kan tycka att ett glas rött är gott samt kul att festa lite enstaka ggr. Inget beroende för mig.
Ska prata med karln imorrn när han är nykter, men jag vet att han ändå kommer att dricka igen. Han bryr sig inte, tycker att han sköter sig. Så ledsamt 😢

Vissenblomma
Glömde...

Kram till dig och tack för ditt svar.