Min väg till ett riktigt liv

105 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Azalea
Min väg till ett riktigt liv
Azalea
Den här börjat nu

Efter 30 år som gifta och de flesta 20 som var helt underbara så blev de 10 sista fruktansvärda.
Det började smått och jag blundade för det men har eskalerat så det är helt i botten.
För 2 månader nådde jag min botten och lämnade honom.
Skaffade lägenhet och skickade in skilsmässopapper. Hade väl en önskan om att nu måste han väl ändå vakna och inse hur illa det är och äntligen ta hjälp, men inte alls.
Dricker ännu och då är det inte några små mängder precis.
Det blev inget uppvaknande alls.
Så nu sitter jag här med skuldkänslor för att jag förstör julen och förstör för barnen. Sms på sms haglar in i telefonen ikväll om vilken låg människa jag är. Fy så jobbigt det är. Här så himla svårt för att bara stänga av allt och inte tänka på det.
Inser nu hur fruktansvärt svårt detta året kommer att bli och undrar om jag ens kommer att klara det.
Önskar ändå alla er andra här inne en God Jul och hoppas att den blir lugn och fridfull.
Kram Azalea🧡

Skrållan
Du klarar

Du klarar mer än du tror i dag, Azalea. Du förstör inget, det står din man för. Låt han inte inbilla dig det.
Hoppas du får en så fin jul du kan. Kram❤️

gros19
Du har ingen aning om hur

Du har ingen aning om hur kommande år blir, vill bara påminna dig. Kan bli det bästa året på mycket länge. Vi är alla bra på att ta ut allt elände i förskott så skadade har vi blivit. Vad det gäller hans drickande får du nog räkna med att de tar längre tid innan han eventuellt inser att en förändring är nödvöndig. Låter som det är han som förstör julen inte du. Blocka honom så du slipper alla sms. Det gör jag när jag får otrevliga sms som jag inte vill ha eller förtjänar. 💙

Nordäng67
God jul Azalea ♥️

Jag antar att det är ditt ex som skickar elaka sms? Inte övriga familjen väl? Håller med Gros19, blockera så du får lite lugn och ro. Åtminstone tillfälligt så du får landa lite och vila. Hoppas du hittar stunder av glädje under julen. Du klarar detta, det är en jobbig process men man kan ta sig ut på andra sidan. Våga vara kvar i det ledsna, det blir bättre! Kram ♥️

Nordäng67
God jul Azalea ♥️

Jag antar att det är ditt ex som skickar elaka sms? Inte övriga familjen väl? Håller med Gros19, blockera så du får lite lugn och ro. Åtminstone tillfälligt så du får landa lite och vila. Hoppas du hittar stunder av glädje under julen. Du klarar detta, det är en jobbig process men man kan ta sig ut på andra sidan. Våga vara kvar i det ledsna, det blir bättre! Kram ♥️

Loppan
Du förstör inte julen

Du gör ju allt du kan för att förbättra både julen och resten av livet för dig och dina barn. Önskar dig en så god jul som du någonsin kan ha! ❤️

InteMera
God jul Azalea! Försök bortse

God jul Azalea! Försök bortse från honom och hans elakheter, om så bara för idag för du vet du inte gjort nåt fel!

Blade Runner
Kära Azalea

Modigt av dig och faktiskt helt nödvändigt. Du har ett människovärde som alla andra och i din kamp att få tillbaka din frihet så är det förstås extra jobbigt nu. Jag sitter i exakt samma sits. Första julen någonsin själv med barnen och jag känner mig otillräcklig och vill bara att de ska vara lyckliga. Tonårssonen ställer frågor om sin pappa han är så arg på men samtidigt vill väl och är orolig för. Vad ska hända med stackars pappa, han blir ensam osv. Jag tänker ju samma sak men försöker vara lugn och inlyssnande och hoppas bara att barnen inte tar för mycket skada. Du vet att du gör rätt och självklart är det inte lätt. Stora förändringar kommer med mycket känslor och det visar ju på att du tagit ett stort kliv. Jag har bestämt att jag ska vara snäll mot mig själv idag och jag känner att jag har ett lugn inom mig som är så nödvändigt för att rida ut den jobbiga perioden. Jag och andra systrar finns här för dig och blocka hans nummer , om så bara för någon dag. Jag har precis önskar min ex man god jul och gav honom envigen julklapp, det kändes bra även om jag får elakheter tillbaka. Jag vill göra rätt oavsett om alkoholen står ivägen. Jag ska ta en promenad , läsa en bok och lyssna på Bachs juloratorium och bara vila i lugnet. Ikväll ska jag spela spel med barnen och ge dem ett par julklappar jag vet att de önskat sig. Imorse var vi i kyrkan och jag tror de tyckte det var ganska mysigt. Stor julkram !!!!

Ines
Starkt

Du gör helt rätt, men jag förstår att det är mycket svårt. Jag är i samma sits, jag har skaffat lägenhet och kommer flytta i januari. Efter 10 års hopp och förtvivlan.
Många julkramar till dig!

mulletant
Azalea!

Läste ditt inlägg nu och kan förstå din smärta. Jag kände så precis igen det där med 20 fina år och sen 10 i utförsbacke.... Så svårt att förstå hur alkoholen totalt kan förändra en människas beteende och det ’sanna jaget’ - det goda vi vi känner - liksom helt skyms och förtvinar.
Jag gick - också - men då vände min man väg och valde nykterhet. Det var ändå ett drygt arbete att .... inte ens hitta tillbaka - utan hitta vår nya väg. Han säger själv ibland att ’vi alkoholister är skadade människor’ och jag ser det också. Ännu ibland efter flera års total nykterhet.
Din man Azalea som inte hittat kraften eller ingången till en annan livsväg är inte den du minns från de 20 fina åren. Dvs den mannen finns säkert nånstans där långt inne men inte tillgänglig då beroendet överröstar allt. Jag kan verkligen föreställa mig din smärta - jag har känt densamma och många gånger funderat hur det skulle varit att maktlös från sidan se min man gå under. Ont ont.
Jag är ändå förvissad om att du inte kan hjälpa nu - ingen annan än dig själv och ev yngre barn. Om du inte redan har hjälp så sök... samtalshjälp, Alanon, diakoni. Det finns olika val. Det finns också hjäl0 för mannen men då måste han vara villig att ta emot den.
Skrivet ur hjärtat med djup medkänsla, kram, kram / mt

Azalea
Så sant gros19

Jag har nog lätt för katastroftankar just nu, eller har väl haft det de senaste åren.
Jag försöker verkligen tänka på att det blir ett hemskt år men jämfört med 10 år som jag haft nu framåt är då nycket värre. Jag skulle inte klara det psykiskt utan bli helt slut.
Tror på riktigt att han aldrig kommer att släppa sin förnekelse. Den är så djupt rotad.
Kram och tack för dina ord🧡Azalea

Azalea
Fins Nordäng67

Hela övriga familjen,både min och hans är väldigt stöttande och hjälpsamma tack och lov.
Förstår inte varför jag har så svårt för att blockera? Är väl från att alltid förväntas svara och finnas till hands som sitter inpräntat i ryggmärgen.
Tusen tack för din kram🧡den värmde, Azalea

Azalea
Tack Loppan

Julen blev kaos men jag fick ivf ha barnen hos mig och vi får försöka minnas det som blev bra.
Hoppas att du hade en fin och mysig jul och att du mår väl
Kram Azalea 🧡

Azalea
Låter som en mysig jul BladeRunner

Hoppas du hade det skönt och lugnt för det låter helt underbart.
Vi är i jobbig situation nu men det som gör det jobbigare är alla fantasier om hur underbart och fantastiskt lyckad julen alltid måste vara.
Det blir ju sällan så för alla.
Vi har helt enkelt för höga förväntningar.
Kram till dig🧡 och tack för alla fina råd

Azalea
Tack Inez

Kram tillbaka till dig och stort lycka till med din lägenhet. Det är sååå skönt att ha sitt eget hem där man får ett lugn.
Azalea 🧡

Azalea
Kloka Mulletant🧡

Du vet ju av erfarenhet hur det känns och det gläder mig så att din man valde nykterheten. Samtidigt är det imponerande av dig att klara den resan också. Att kunna gå vidare och se framåt och våga ge det chansen igen.
Jag vet inte om jag skulle klara det just nu....fast det behövs ju inte heller. Han är i total förnekelse och vaknar aldrig upp och inser problemet.
Tack fina du för dina koka ord 🧡
Jag har tack och lov fått en bra terapeut som jag gått till några gånger nu. Jobbigt men samtidigt stärkande.
Kram Azalea

Azalea
Julen gick åt pipan

Efter löften om ingen alkohol på julen så blev det inget infriat.
Barnen kom hem lver julen. Sonen bir 20 mil bort och dottern 15 mil och hon flyttar till USA om en månad för att gifta sig med en amerikan.
Detta kändes som lite sista julen tillsammans och vi försökte hålla förväntningarna nere att det skulle bli okej, mer räknade vi inte med.
Julafton kom och vi åkte hem till honom vid tre. Barnen väckte honom dom då låg och sov efter 1/4 dels 70:a whiskey.
Sen startade terrorn..... Jag var ett djävla svin typ 12 gånger, jag har stulit 300000?!? typ 10 gånger och hot om att han kommer vara död och ni kommer inte ha nån pappa om en vecka minst vid 15 tillfällen. Vi skulle sticka därifrån, ta maten och stick.....Så höll det på tills maten äntligen var klar och vi satte oss att äta. Han slafsade i dig och sätt med mat i hela ansiktet för att till slut somna vid matbordet. Allt detta när han sitter mitt emot sin amerikanska svärson.
Då dukade vi av och åkte därifrån. Vi det läget var hela flaskan tom, det tog 3 timmar.
Arga,besvikna, ledsna och massor med olika känslor trots att vi visste att detta kunde hända åkte vi hem till min lägenhet vilken jag tack och lov har och försökte få npgon liten julstämning fast den var svår att hitta.
Jag kan ta att han är elak och arg mot mig men att utsätta sina barn för detta är så fruktansvärt och jag skäms över att vi ens åkte hem till honom.
Nästa år ska vi inte fira jul alls känns det som. Det får vara på annan ort med barnen och hoppas på att man kan njuta tillsammans utan all press om att julen ska vara perfekt, vilket den sällan blir utan bara njuta av varandras sällskap.

Önskar er andra fina själar en God fortsättning på julen och sänder er flera kramar var🧡🧡Azalea

Blade Runner
Azalea

Fy f-n för hur vidriga de kan vara. Känner med dig och blir ju arg när jag läser hur vi har det. Låter som att din och min exman är samma person. Ibland undrar jag om det finns mer än alkoholen för de har fått hela verkligheten om bakfoten och oavsett vad man gör eller inte gör så hittar de fel och skall vara genomvidrigt elaka. Ikväll har jag fått pepp av en fantastisk vännina och just nu känner jag mig bara arg på exmannen. Ingen får behandla dig och dina barn så där och nästa jul kanske ni ska resa bort tillsammans. Jag har precis förstått att exmannen dejtar ( en månad efter att skilsmässan gick igenom). För mig känns det ofattbart att man griper efter nya relationer när vi har 20 år bakom oss och han sa för en vecka sedan att han älskade mig och ville att vi skulle gifta oss igen ( tre timmar senare var jag psykopat och ond igen). Önskar att jag fick ge dig en kram på riktigt men du får en artificiell istället. Försök bli arg och håll kvar känslan så att du kan ta dig ur ”tycka synd om mannen” träsket.
Blade Runner

mulletant
Ser nu Azalea

att du har din egen lägenhet, så klokt och så skönt.
Jag tror, i backspegeln, att jag gick och han vände väg ganska i sista minuten. Jag hade också nått ’the point of no returen’ - framförallt för egen del, det viktigaste - så jag var väldigt klar över att det var slutdrucket. Vid två tillfällen var vi överens om att dricka ’två sociala glas vin’ och båda gånger fortsatte han följande dag. Det var precis vad jag behövde för att sätta ner foten och konstatera att noll är det som gäller. Att jag insåg det.
Jag hade då ett intressant och krävande arbete och alla ’yttre’ möjligheter att välja mitt eget liv och det underlättade. Nyckel till god väns hus hade jag länge. Det var just de där många goda åren bakåt och framförallt hans uppenbara vilja att vara nykter som var avgörande till att jag stannade.
Vårt liv är ärligare nu, om än inte alltid lätt. Jag har jobbat mycket, säger mycket! med mitt ’vuxna barn’ som absolut var roten till att jag inte såg vart det var på väg och min mångåriga maktlöshet. Jag har släppt mycket ansvar åt många håll. - På det sättet är jag tacksam. Jag har fått lära mig mycket om mig själv även i relation till andra. I nuläget har vi också två bostäder, inte som tillflyktsort utan mera av praktiska skäl.
Såja - nu gav du mig input till en tillbakablick. Det är bra för mig att skriva, det stärker mig och läker. Forumet har varit min livlina och nu är det min .... plats för vila och reflektion.
God fortsättning! / mt

InteMera
Ja inte ska ni fira jul med

Ja inte ska ni fira jul med honom fler gånger...Jag förstår inte hur dessa män kan motivera sitt beteende gentemot sina egna barn med några som helst undanflykter och ursäkter, man slocknar väl för tusan inte vid matbordet! Pinsamt värre dessutom med barnens nya respektive på plats, vad månne amerikanen som är ny i familjen och inte van alls med vår nordiska fylla tänker om detdär? Hoppas det inte var hans första besök hos er? Förstår det blev svårt att få till nån julstämning efteråt, en jul som kunde varit så fin med alla samlade som istället faller som en pannkaka man fort vill glömma. Vilken tur du nu har ditt eget boende, din man är i ett så dåligt läge så det finns nog inte mer du kan göra om han inte själv förstår att ta itu med sitt drickande på allvar.

Stor kram till dig, se nu till att blockera honom på telefonen så du får ha helgen och nyåret ifred!

Azalea
Det ska jag försöka BladeRunner

Blev genomförbannad på julen men lyckade på nåt sätt hålla minen inför barnen. Det hade inte blivit bättre av att jag ballat ur också.
Jag kämpar för att hålla kvar känslan av ilska men nu ringde han igår och allt var dom vanligt i hans huvud. Jag skulle komma hem och hjälpa till med granen och en massa annat. Va fasen tror han??!! Nähädu, i helsike , det kan han själv göra. Berättade för honom hur mycket han sårat barnen med sitt uppförande under julafton. Visst de är vuxna men det tar lika hårt på dem ändå.
Låter som din man också hoppar mellan känslorna lika mycket. Det är helt makalöst och man kan inte förstå något om vad dom försiggår i deras omtöcknade och svängiga,av sprit, hjärna.

Önskar också att vi kunde ses i verkliga livet men jag är så oerhört glad över att ha dig och de andra så nära ändå🧡🧡
Kram Azalea

Blade Runner
Styrkekram

Försök inte hänga med i svängarna, fokusera på ditt välmående och så finns han i utkanten, annars dras du in i virrvarret så lätt. Kram kram kram

Ines
Känner igen mig...

Jag känner igen mig i det du skrev om er julafton. Det hade kunnat vara min man, min familj. Min man är som två olika personer, ibland mild, omtänksam och glad och ibland (mer och mer ofta) irriterad, rastlös och aggressiv.
Efter jul tog jag barnen till min enkla stuga, först skulle jag inte få åka för att jag inte klarar av det (?), men han vågade inte fullfölja förbudet eftersom min vuxna son är hemma och hälsar på.
Imorgon åker vi hem, 2 januari får jag nycklarna till lägenheten. Mannen vet ingenting ännu. Jag tänker flytta så fort lägenheten är möblerad. Det enda jag och barnen kommer att kunna ta med oss är personliga saker. Han skulle aldrig acceptera en flytt, jag vet inte vad han skulle göra. Men är för rädd för att riskera barnen, hundarna eller mig själv för den delen. Hur kommer han att reagera?
Tack till dig och alla på forumet som stöttar och delar med sig av händelser och upplevelser. Det har blivit ett uppvaknande för mig - en räddning - att jag inte är ensam. 💖

Azalea
Du kan vara stolt Mulletant

Stolt över både min man som vaknade upp men också väldigt stolt över dig själv som klarade att vända blad och se framåt tillsammans med din man. Så oerhört starkt gjort. Det kröver en lika stor insats av dig dom är jämte att orka kämpa, att orka lita på mannen, att orka med besvikelser på vägen. Men titta nu!!! Ni verkar ju lyckats så bra att rida ut stormen tillsammans och det säger inte lite.
För min egen del så klarar jag inte det. Orkar inte kämpa mer i motvind med en som inte inser någonsin vad problemet ligger, i alkoholen.....
Det finns liksom ingen början att försöka bygga upp något på igen.
Jag är så glad att jag har min fristad i lägenheten även om den är enkelt möblerad och att det kostar mig mycket så här jag nu en egen plats där jag kan vara lugn och det är jag tacksam över nu.
Hade någonstans trott att om jag flyttat ut att han skulle förstå och vilja kämpa mot alkoholberoendet, men han gör inget åt det utan dricker lika friskt. Tror att jag kommer tillbaka igen.
Det är tröstlöst och bitvis tappar jag fotfästet.
Tack snälla du för att du delar med dig av dina erfarenheter och visdom, det betyder mycket🧡

Azalea
Ska tänka så Blade Runner 🧡

Tar en dag i taget och försöka inte bli besviken

Azalea
Gulle dig Inte Mera🧡

Ja, ju den stackars amerikanen fick vara med om mycket denna julen tillsammans med sin blivande brud, gifter sig snart.
Hon har berättat från början om vår familjs mörka moln så han visste lite.
Jag bad honom om ursäkt när de åkte hem på juldagen över en kaotisk jul men hans svar blev: Det är därför jag inte firar jul för man blir bara besviken, han har haft en trasslig pappa, och detta ökar bara förståelsen över hur det är när min dotter berättar för honom eller är ledsen. Han är verkligen en go svärson.
Nä, det blir inga fler jular tillsammans nu, det har han satt punkt för.
Nu kommer nyår........ Han inbillar sig att vi ska fira det tillsammans, aldrig i livet. Jag och dottern har planerat för tjejmys tillsammans bara hon och jag.
Det ska bli så mysigt.
Du är så snäll och jag önskar dig ett underbart nytt år 🧡Azalea

Azalea
Heja dig Ines⭐

Så härligt med lägenheten!!
Jag gjorde likadant, hyrde i smyg eftersom han heller aldrig skulle acceptera en flytt.
Planerade det redan i somras och använde tiden till att packa ner lite nödvändigheter och framför allt sånt som betyder mycket för mig. Minnen, fotoalbum, smycken och sånt som inte går att köpa nytt. Sen hade jag lägenheten i en månad utan att bo där och plötsligt en dag nådde jag min botten och bara bestämde mig. Tog mina saker och flyttade.
Så himla skönt att ha sitt eget där man kan göra det man vill och bara njuta av tystnaden. Visst kommer ångest ,skam och alla jobbiga känslor men jag övervinner dom till slut för alternativet att flytta hem igen är då mycket sämre.
Det finns en framtid för oss som är ljus och så mycket bättre.
Stort lycka till med din flytt🧡Det kommer att gå fint.
Vi är många här som vet hur det är och vi finns för varandra

mulletant
Tack Azalea!

Stolt -ja, jag vet inte. Men ja, jag är stolt över det arbete jag gjort med mig själv, att jag tagit makten i mitt eget liv. Utan forum och utan Carina Bångs blogg (som den var då 2010-2012 ungefär) hade jag aldrig orkat det. Aldrig förstått vad jag hade att göra. Jag är också stolt över mannen som tog tog makten i sitt liv. Här på forum, genom att läsa på de andra sidorna har jag förstått hur svårt det är. Jag har också blivit vän med många beroende, nyktra alkoholister, sockerberoende och matmissbrukare. Jag har insett och jobbat med mitt eget osunda ätande och sett kraften i att vilja dämpa sig med ’något’. Det är ett mönster jag har lärt tidigt och hittat vägen ut ur.
Jag tror (känner mig övertygad om)att du gör helt rätt som lämnar din man. Du hjälper ingen genom att stanna kvar. Han måste göra sin egen resa och alltför många har dessvärre inte kraften, eller viljan eller modet att välja nykterhet. Så skönt att du har en egen lägenhet!
Jag önskar dig ett ’underbart här och nu’ som en vän brukar skriva! Och ett härligt, mysigt nyår! Kram och allt det bästa! / mt

Azalea
Tack fina Mulletant💞

För dina stärkande ord. Jag behöver dem idag då det känns allmänt deppigt och blytung att orka hela vägen.
Tack och lov får jag se barnen imirhon igen då de kommer och hälsar på. De bor långt borta så ensamheten kommer över mig vissa dagar. Min familj är inte stor och spridd över hela Sverige och resten av världen.
Så att få rå om den imorgon känns fint.
Önskar dig också ett mysigt nytt år ⭐
Det var fina och tänkvärda ord som din vän brukade skriva🧡Azalea

Skrållan
Så mycket

Så mycket jobbigt för dig Azalea. Vad du får kämpa. Hoppas det nya året blir ditt och att allt blir bättre.
Gott Nytt År💕

Sidor