Full av beundran

13 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Triste
Full av beundran
Triste
Att ta steget

Jag har läst om så många som lyckats separera och sätta ner foten.
Vilken styrka. Jag kan själv inte finna den. Det gör så ont. Jag har kuvar mig så mycket så jag själv snart inte vet vem jag är.
Min man har gått från att bara dricka öl till att börja dricka sprit. Han blir elak mot mig då. Har någon nån erfarenhet av detta att man kan bli mer personlighetsförändrad av sprit än öl?
Jag är tacksam varje dag att jag har detta forum som tröst. Jag är verkligen inte ensam.
Kram

Skrållan
Jag tycker

Jag tycker att mitt ex blev personlighetsförändrad ju mer han har druckit. Inte vad han drack. Jag har ju lämnat min man. Så här i efterhand, vi har varit isär i 7 månader nu, så trodde jag aldrig att jag skulle klara av det. Men tiden går, det gör mindre ont nu. Längtar efter mannen, men den mannen jag vill att han ska vara.
Ta små steg i taget. Börja tänka på dig själv. Gör saker du gillar. Så tror jag att du känner dig starkare med tiden.
Fortsätt skriv och läs här. Du kommer få många goda råd.

siggestardust69
Välkommen ❤️

Hej Triste
Välkommen hit, härligt att du hittat hit och skapat en egen tråd, det tyder på en styrka! Du ska inte ta ngn skit, inte okej på ngt sätt. Han ska behandla dig på ett sjysst sätt. O - tolerans mår psykisk & fysisk misshandel!!!
Hursomhelst här inne finns det så mkt visdom, så surfa runt och läs och skriv av dig. På din fråga ... så JA sprit lockar fram en människans sämsta sida. Neandertalaren tar över.
Sprit är livsfarligt !!
Kram Sigge

Triste
Tack Skrållan ♥️ jag ska

Tack Skrållan ♥️ jag ska verkligen försöka göra saker jag gillar för att hitta styrkan.
Kram

Triste
Tack Sigge

Tack Sigge för ditt svar och tack för att ni finns så man kan få råd och stöd.
Kram

gros19
Mer aggressiv

Håller med dig om att starksprit förändrar personligheten på ett annat sätt, ofta mer aggressivt tycker jag. Om det beror på att man har mer alkohol i blodet vet jag inte, men jag märker skillnad på personer som har alkoholproblem och som enbart dricker öl. Oroväckande också att han börjat dricka starksprit. Jag tänker också på tillvänjning dvs han får inte samma effekt av ölen längre. Just nu har du inte styrkan att förändra ditt liv till något positivt, men att skriva här är ändå ett steg i rätt riktning och förmodligen väldigt betydelsefullt. Man förändras på ett sätt man i din situation tror inte är möjligt. Fortsätt skriv och läs så ser du att andra upplevt precis detsamma som du just nu, men om du följer en tråd så upptäcker du också förändringen över tid. Jag har läst en del jag skrivit och idag har jag nästan glömt hur hemskt allting var. ❤

Fenix123
Stor skillnad

Jag märker direkt när min alkis har druckit starksprit. Elak, lynnig, utstrålar aggressivitet på ett helt annat sätt än med ”bara öl”. Förstärker eller tar fram de riktigt jävliga sidorna...

Självomhändertagande
Styrkan finns inom dig och det är DU som måste plocka fram den

Hej, jag har varit här i 2 dagar och 21 h och jag läser och läser och jag har skrivit massor av ord som blivit till A4 sidor och därför så behöll jag alla de orden för mig själv. Jag tror inte att det är mening att jag ska skriva en novell här, men jag skulle kanske behöva det... Jag är så tacksam för alla som skriver så ärligt och öppet här. Jag skulle önska att jag hade funnit detta forum själv innan jag separerade, fast jag letade aldrig. Triste, jag läser att din man gått från öl till sprit och blir elak. Ja, hur ska du finna styrkan då tänker jag? Det är inte lätt att vara fast i klorna i ett medberoende. Inte lätt alls. Jag fick inte kraften själv. Jag önskade hjälp i flera år och jag letade och pratade med olika och på olika ställen. Till slut fick jag hjälp via en vårdcentral där jag träffade en psykolog som gav mig verktyg att sätta gränser. Det tog allt som allt 4 år från att jag ville bli av med han. 4 år. Det är snart 2 år sedan han flyttade och jag behöver ännu landa i mitt nya liv där jag fortfarande gör upptäckter hos mig själv, som är sviter av mitt medberoende. Jag känner tacksamhet varje dag att leva ensam och jag behöver bearbeta vissa faser för min egen skull, acceptera att min dröm om ett liv att bli gammal med honom aldrig var uppnåbar. Nu är jag oerhört tacksam för att jag aldrig behöver tjafsa med honom igen. Jag avskyr tjafs och jag avskyr alkohol. Jag kan också säga att min naivitet gick i graven 2019 och det är positivt. Så nu blickar jag fram emot ett 2020 med en nyfikenhet. Vad annars kan jag göra?

Triste
Fenix 123

Hej

Precis så är det, han blir elak och kall. Jag får verkligen tippa på tå för att det inte ska bli värre. Efter jul och nyår så kom jag till insikt över hur sjuk jag blivit av all stress och oro detta orsakat. Jag har utvecklat en sådan hemsk ångest som jag inte trodde fanns. Varför är jag kvar i detta? Varför utsätter man sig för detta? Min man har också en Adhd diagnos i botten av allt och medicineras, men märker nu när jag börjat räkna tabletterna att han slarvar och dricker alkohol istället.
Kram

Triste
Självomhändertagande

Tack för dina ord ♥️ så glad för din skull att du tog dig loss. Jag hoppas en dag att jag kan skriva samma sak. Jag behöver hitta min styrka. Jag ska försöka hitta någon samtalskontakt som också kan ge mig lite verktyg.
All lycka till i din frihet 😊

Blade Runner
Hej Triste

Mitt ex blev / blir elakare med sprit. Något slår slint och hjärnan blir helt kidnappad av svartsjuka och elakheter. Ord träffar lika hårt som knytnävar och ibland önskar jag att den psykiska misshandel man utstått skulle synas utanpå. Jag vet inte hur länge du levt med din man och om ni har barn. För mig tog det 20 år att våga lämna och jag är precis i början av den resan. Klanka inte ner på dig själv, jag vet att du gör så gott du kan och det är inte lätt att hitta de verktyg som behövs för att ta steget. Jag har gjort miniatyrsteg som blivit större och större men är långt från klar på min resa, men tror att det kommer bli bra. Kram Blade Runner

Förlorad själ
Det blir en personlighetsstörning.

Hjärnan tar ju stryk vilken drog det än är. Den människan man blev kär i visar sig bli någon annan. Känner igen det. Kämpa på och värdera dig själv högst. Kram