Tips vid oros anmälan

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
sessi
Tips vid oros anmälan
sessi
Dags att ta steget och göra

Dags att ta steget och göra en oros anmälan på en person. Har ni några tips på vad man ska tänka på.

gros19
Missbruksbilden

Det viktigaste är ju hur ser missbruket ut, vilka droger, inklusive alkohol använder personen. Hur mycket, hur ofta och under hur lång tid har missbruket pågått. Märker man att det ökar. Har personens tillstånd krävt sjukhusvård, eventuella överdoser. Hur lever personen, boende, sysselsättning, hur finansierar han eller hon sitt missbruk, eventuell kriminalitet. Kan man se en försämring av den fysiska och psykiska hälsan. En sak som är viktigt är åldern. Är du relativt ung tar man hänsyn till om du lever i utanförskap och är på väg att förstöra ditt liv. På en äldre person är det ofta den fysiska, men även den psykiska hälsan man fokuserar på. Lite tips men allt vet man kanske inte. Ska kanske säga att jag jobbat med detta i tjugo år, men inte nu längre.

sessi
Tack för ditt svar

Vi har gjort 9 oros anmälan sedan hösten 2017, och det har inte hänt någonting. Problemet är att vi inte vet vart han har tagit vägen. Om vi har tur så är han på behandlingshem. Vi fick be hyresvärden gå in i lägenheten och se om han låg död. Han blandar alkohol och amfetamin.
Han har inte varit på jobbet på ett bra tag säger Hans arbetskamrater. Arbetsgivaren har gjort hembesök och oros anmälan.
Det som är jobbigt är att det går så mycket rykten.

Azalea
Skickar dig en kram

Förstår att det måste vara fruktansvärt oroligt för dig.
Kram🧡

Amanda
Hej sessi,

Det låter väldigt obehagligt och tufft med ovissheten och med rykten som säkerligen skapar ännu mer oro. Hur mår du i allt det här? Finns det någon i din närhet som du kan prata med?

Ta hand om dig!

Varma hälsningar,
Amanda
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet