Hopplöshet

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
LauraE
Hopplöshet
LauraE
Hopplöshet

Jag vet inte vart jag ska ta vägen med mig själv. Jag behöver seriös hjälp, men vet inte hur. Jag vågar inte prata om detta med någon. Har sagt till sjukvården att jag vill ha antabus och det har jag fått. Dock har jag inte varit helt ärlig i hur mycket jag dricker. Antabusen började jag med och det höll i 3 månader. Sen blev jag sugen på att dricka igen så jag slutade med den. Jävla dumma fan.

Har gjort bort mig otaliga gånger, blivit av med körkortet, LOBad och jag skäms över migsjälv och mitt liv. Skulle ta tåget till en vän i Malmö igår. Jag köpte bara en liten flaska vin ombord... Sen en till... Och en till... Och slutade med att jag irrade förvirrat runt en hel natt i staden. Jag har hittat saker som inte tillhör mig i min väska, samt min andra väska är borta. Jag minns ingenting och det skrämmer mig.

Vad ska jag göra? Jag kan inte låta bli spriten. Det har redan hänt enhel del allvarliga incidenter pga alkoholen och frågan är när något nytt allvarligt inträffar. Jag är så medveten om detta, men kan ändå inte låta bli.

Allt började efter min separation för 3 år sedan. Fann tröst i spriten. Jag känner mig Ensam, värdelös och misslyckad. Jag är en skam. Ångesten över vad jag har gjort på mina fyllor är total. Dövar ångesten med ytterligare sprit för då bryr jag mig inte om något. Min exman har trakassera mig för "fyllot". Jag kommer troligen förlora vårdnaden över min son.

Jag är så ledsen. Hjälp mig någon... Detta kommer sluta riktigt illa för mig. Jag är rädd. Jag tror ingen har gjort bort sig offentligt så som jag gjort. Min stackars föräldrar är så oroliga och trötta på det här....

FinaLisa
Hej LauraE🌷

Välkommen hit❣️
Vad bra att du hittade detta forum för här kan du verkligen få uppleva att du inte är ensam. Här kan du vara dig själv och skriva om allt du vill.

Själv har jag varit aktiv här i två år och mött så många ledsna och förtvivlade människor som har genomgått en förvandling tack vare forumet.

Det gäller att bestämma sig och se framåt för det är det du kan förändra. Att se bakåt är inte så stor idé mer än att påminna sig om allt det dåliga alkoholen ställer till med.
Så läs och skriv härinne så mycket som möjligt och ta en dag i sänder till att börja med.
Man ångrar aldrig en nykter kväll!

Lycka till 🍀
Kram 🧡

LauraE
Tack för dina ord, de hjälper

Tack för dina ord, de hjälper! Jag vill så gärna komma i kontakt med andra med liknade problem för man är sjukt ensam i detta, speciellt med tanke på pinsamheter jag åstadkommit under mina fyllor. Känns som att alla vet vem jag är.

Sofia
Varmt välkommen, LauraE!

Du beskriver din situation så ärligt och starkt. Du fann tröst i alkoholen efter din separation för tre år sedan och har sedan dess varit med om en hel del allvarliga situationer kopplat till alkoholen. Det påverkar dina relationer och din självbild. Du kan säkert hitta fler trådar här på forumet där du återfinner den onda cirkel som du så tydligt beskriver, att man dricker och gör bort sig och sen dricker för att döva ångesten. Du är inte ensam! Vilken kraft du har som har sökt hjälp och klarat att hålla dig nykter i tre månader med Antabus. Nu har du också skrivit här, ännu ett klokt steg för att det inte ska sluta illa för dig, som du är rädd för. Vad tror du kan vara ett hjälpsamt nästa steg för dig just nu?
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

FinaLisa
Godmorgon LauraE 🌅

Hur går det för dig? Hur mår du?
Kram 🧡