tack för hjälpen här ,, första steget gjort

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
anna6712
tack för hjälpen här ,, första steget gjort
anna6712
tacksam för hjälpen här ,, första steget gjort

jag är oerhört tacksam för all hjälp på detta forum ,(son 22 år ,egen lgh , även diagnos)
vi hade en genomtänkt plan som ni sagt här ,använda jagbudskapet .
Vi prata med sonen om att vi visste att han använde cannabis och vi föräldrar vill hjälpa han . vad han känner osv när han röker på .
Vi förmedla då att det kan psykiatrin hjälpa han med då han självmedicinerar för att känna lugn som han sa. ( Han är inskriven i psykiatrin redan för deppresion m.m)
Han var orolig för de kan anmäla honom, och han ser inte något problem med rökningen då han säger att kan kontrollera det och att de är bättre med rökningen än att få medicin !
tacksam för tips i nuläget .
Jag är ändå nöjd att de gick så bra och vi kunde diskutera , vi sa han skulle tänka på vad vi pratat om och så möts vi på tisdag igen .Vi sa att vi inte tillåter eller finansierar hans droganvändande .

gros19
Det har ni gjort bra tycker

Det har ni gjort bra tycker jag och det stämmer ju att mediciner vill man i största mån avstå ifrån, men det är ju nödvändigt ibland. Psykiatrin har kanske något annat att erbjuda t.ex. meditation och mindfulness är inte ovanligt idag. Samtalsterapi, sömngrupper t.ex. Att dom skulle anmäla till soc. är inte troligt, men om så är fallet blir han kallad till soc. och erbjuden någon form av behandling i första hand, lämna drogtester.

Svårt när man är så ung att motivera till drogfrihet. Ofta har man inte haft så mycket negativa konsekvenser av sitt missbruk. Fanns det något som han tyckte var negativt om inte annat så kostar det ju rätt mycket pengar. Det här med kontroll litar inte jag riktigt på och om han upplever att han har kontroll dröjer det inte länge förrän han inte har det. Däremot brukar man inte vilja erkänna det. Ser ni några negativa konsekvenser som ni kan påtala. Ofta händer det inte så mycket när man röker cannabis, men stannar upp i utvecklingen, inget jobb eller inga fungerande studier. Är det något som kan bekymra honom.

Ni får nog ha lite is i magen, låta det sjunka in det ni pratar om. Människor som röker cannabis brukar vara medvetna om dom negativa konsekvenserna om inte annat kanske han träffar äldre missbrukare och kan se hur deras liv ser ut, men det är en förrädisk drog. En sak som man bör vara medveten om är att körkortet eller körkortstillstånd är i fara om han blir tagen för narkotikabrott och det hamnar i belastningsregistret, vilket även försvårar att få ett arbete. Ta det lugnt om ni kan och släng inte alla negativa konsekvenser i ansiktet på honom det väcker bara motstånd. Lycka till, ni är på god väg, men räkna med att det tar lite tid. Kanske ska säga att jag har arbetat många år inom missbruksvården och har en del erfarenhet som jag tyvärr inte har någon nytta med när det gäller min sons missbruk.