Hjälp

15 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Sluta.nu
Hjälp
Sluta.nu
Svikligt mitt löfte att inte dricka

Blir trött på att jag tror att jag kan dricka lite grann. Det kan jag visst men inte i längden. Då dricker jag hemma själv i min ensamhet. Har nu bestämt att gå till AA. Måste få hjälp. Har hört att de har de bästa resultaten. Men nu i dessa tider finns det ju inte så många att gå på. Hittade detta forum som är en tröst i alla fall. Mina barn har vänt mig ryggen och det känns som om jag ska gå sönder. Men jag ska inte handla någon alkohol. Jag förstår deras besvikelse över mina löften som jag bryter. Är det någon där ute som kan hjälpa mig?? Ensam är inte stark.

Charlie70
Välkommen Sluta.nu

Vi är många här inne som har varit eller är i din sits. Att skriva i en egen tråd som du just startat kan vara trösterikt och ge kraft i sig. Bra gjort! Vill också nämna att jag i söndags deltog på mitt livs första AA-möte. Det var dessutom online. Vi pratade via Skype utan bild. Fungerade utmärkt. Jag hittade länken till dem via AA:s hemsida. Kanske något för dig?

Sluta.nu
Tack Charlie70

Var på möte igår och tänkte ta mig till ett i dag med. Bra att veta att det finns online också. Jag har inte haft något sug alls men det kan ju komma. Ska försök få behandling genom mitt arbete. Och så kan man ju titta in här också. Jag lyssnar på ljudböcker för jag har svårt att koncentrera mig just nu. Längtan efter mina barn är värst. Tack för att du skrev.

Charlie70
Förstår din längtan

Att barnen vänder en ryggen måste vara det mest fruktansvärda att råka ut för. Jag tror det enda du kan göra nu är att visa genom handling att du arbetar för att vara nykter. Din plan låter utmärkt tycker jag. Sedan finns det ju ännu mer att ta till om det visar sig behövas. Behandling genom arbetsgivaren kan säkert ge en bra grund.

Kram!

Sluta.nu
Det gör så ont men förstår

Det gör så ont men förstår att de gör vad de tror är bäst, Det funkar också jag vill vara nykter. Får kämpa på nu. Lyssnar på poddar om alkohol det stärker mig. Har varit på 2 möten och ska gå på fredag igen. Jag är tacksam för att det finns möten i dessa tider.
Tack 🌹

Andrahalvlek
Verkligen motiverande!

Jag bröt med min pappa alldeles för sent. Jag borde ha gjort det medan han hade en chans att göra något åt sitt missbruk. Det tog bara ett halvår tills han var död.

Som anhörig får man alltid höra att du inte kan tvinga någon att sluta dricka. Du kan bara välja att freda dig själv.

Det finns en podd som heter Missbrukspodden. Emelie som gör den podden är vuxen dotter till en alkoholist, och hon har många gäster i samma sits.

Det är jätteviktigt att du inte slutar dricka för att du upplever dig tvingad. Du måste verkligen vilja själv.

Skönt att du hittat AA-möten att gå på även i dessa coronatider.

Två boktips:
”Tänka klart” av Annie Grace
”Skål! Ta mig fan” av Torbjörn Åberg (finns som ljudbok på Storytel)

Varmt lycka till med nykterheten!

Kristina78
Hej

Det finns ju även AA möten online...gjorde mitt första igår,tyckte det var väldigt givande:-)

Charlie70
Hej!

Hur går det för dig sluta.nu?

Sluta.nu
Hej

Hej
Jag är fortfarande nykter. Har gått på AA möten. Pratat med mitt arbete för att få hjälp från dom. Gråter mycket. Saknar mina barn och blir handlingsförlamad när jag är hemma, orkar inte prata med någon. Det känns så hopplöst. Men tänker inte dricka för att bedöva mina känslor. I morgon är det en ny dag. Lyssnar på poddar. Måste skaffa en sponsor men har inte hittat någon än....tack för att du undrade 🙏

Andrahalvlek
Så bra 😊

Det låter som du har fått viktiga pusselbitar på plats 😊 Ta en dag i taget - och fokusera på fördelarna med att vara nykter. För det finns en massa fördelar, eller hur?

Sluta.nu
On line möte

Försökte göra det men man måste ha ett lösen ord ....hittade inget 😔

Charlie70
Online-möten

Vad bra att du hör av dig sluta.nu Jag har tänkt på dig! Förstår att det är en jobbig tid men du tycks göra allting rätt. Bra jobbat! När det gäller online-möten tror jag att det finns många olika alternativ. Jag behövde tex inget lösenord när jag skulle delta på ett. Om du orkar kan du ju testa flera? Annars är kanske det bästa att delta IRL, så länge de finns kvar i dessa tider...

Musiqa
AA på nätet

Blev nyfiken. Hur hittade du AA på nätet/Skype?

Charlie70
AA online

Jag fann ett möte via AA:s hemsida. Finns säkert fler.