Hur länge på ett behandlingshem

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
sessi
Hur länge på ett behandlingshem
sessi
Jag har ingen och prata med,

Jag har ingen och prata med, jag får inte ens nämna hans namn för min familj. Han är på behandling, och under behandlingen så vill han inte ha kontakt med någon. Jag kommer tillbaka i sommar sade han. Mer fick jag inte veta 2 december när soc hämtade honom början av december. Hur länge brukar man vara på behandling. Jag förstår att det tar längre tid eftersom han är inne i ett bland missbruk. Det känns konstigt utan honom, och ändå konstigare att jag inte får prata om honom.

gros19
Beror lite på vad det är för

Beror lite på vad det är för behandling. Gäller det tvångsvård så är den sex månader, men kan fortsätta som frivillig behandling efter detta.

Sedan finns det ju olika former av frivillig behandling och den kan vara från en månad och upptill ett par år beroende på vilka problem man har. Personer med en psykiatrisk problematik kräver ofta längre behandling medan t.ex. en tolvstegsbehandling där man kanske fortsätter sin kontakt med AA eller NA är kortare.

Förstår ovissheten är svår men om mannen väljer att inte ha kontakt under behandlingstiden så kan du ju inget göra. Som jag ser det kan det vara ett tecken på att han seriöst går in för sin behandling och förhoppningsvis mår han bättre och är drogfri efter avslutad behandling.

Sofia
Hej Sessi! Det känns konstigt

Hej Sessi! Det känns konstigt just nu för dig, i ovissheten kring när din närstående kommer tillbaka efter sin behandling. Det är även jobbigt att din familj har sagt ifrån, att du inte får prata om honom med dem. Hur kommer det sig?
Som gros19 skriver, så är det ju tyvärr utanför din kontroll just nu - både att han inte vill ha kontakt under behandlingen och att din familj inte vill prata. Det är helt enkelt något som du får jobba med att acceptera, även om det stundtals är svårt. Om du kan tänka dig att det stämmer som han sa, att han kommer tillbaka till sommaren, hur ska du rikta ditt fokus fram till dess för att själv må så bra som möjligt? Liksom låta ovissheten få vara där, men utan att fastna för mycket i tankar på honom när du inte kan kontakta eller få klara svar kring behandlingen. Hur tänker du kring detta? Lite reflektioner från min sida bara.
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet