Min kärlek

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Marig22
Min kärlek
Marig22
För att jag älskar...

Hej allihopa,

Först, vill jag ber ursäkta om min svenska är inte så bra, men jag ska försöka att beskriva som det var och som det är nu.

På ett år sedan har jag träffade min kille, vi träffades på jobbet. Det var jag som tog initiativ att säga vad jag känner på honom. Han förnekade att ha känslor på mig. Men efter en veckan han sms mig och vill pratar med mig.
Det var en fin och underbar dag när vi träffades. Då började vi våran förhållande. Efter några månade jag märker att han dricker för mycket varje fredag han dricker och ibland under vecka.
Ibland han väljer att dricka instället att vara med mig. Jag märker att han vill vara ensam för att dricka i fred. När han är bakfull vill inte träffar mig.

I påsk var det väldigt jobbigt för mig/oss och till hans barn. Han började dricka på skärtorsdag till lördag. Söndag morgon han sms mig och att han behövde hjälp och klara inte det själv. Till dess jag är orolig för honom. Hur ska jag hjälpa honom?
Till börjar jag har bestämde mig inte dricka mera med honom, att lyssnar på honom. Jag ska behandlar det som en sjukdom som det är. Jag anmälde mig här för att jag vill mer råd. Vad kan jag göra mer för att hjälp min kärlek?
Det är två veckor som han är nykter.
Jag älskar honom så mycket så jag vill inte ger upp mig.

Tack

Li-Lo
Välkommen till oss på Alkoholhjälpen

Det är en vecka sedan du startade din tråd och ibland tar det lite tid innan man får respons, jag tror även att du skulle få mer svar om du valde att starta en tråd i forumet för anhöriga. Vad tror du om det?

Det är ett gott tecken att din partner själv vill söka hjälp och det finns saker du kan göra för att påverka samtidigt vill jag gärna be dig reflektera över vad som är rimligt för dig att ta ansvar för. Kärlek är en stark källa till motivation och det kan vara svårt att veta hur det egna beteendet påverkar den andra. Du vet i alla fall hur din partners drickande påverkar dig och det är en tuff och viktig insikt.

Som du skriver är ett utvecklat beroende en sjukdom och det är den som dricker som behöver ta ansvar för sin vård. Att du uppmuntrar till just vård låter som en bra start. Din omtanke och ditt ickedömande sätt är nog hjälpsamt för din partner men glöm inte bort dina behov, de kommer först. Det är ofta ett bra sätt att vara en förebild på också. Att ta hand om sig själv, att visa att ansvaret för den egna hälsan är just en själv.

Vänligen och som sagt, starta gärna en tråd i vårt forum för anhöriga:

https://alkoholhjalpen.se/forum/anhorigstodet

Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet