Förtvivlad

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
mike1981
Förtvivlad
mike1981
Hjälp - min fru fortsätter att dricka

Hej, jag har levt ett väldigt osunt liv fram till förra sommaren. Där nådde jag min botten med att köra rattfull. Efter så många år fullt med drickande, lögner, förnekelse, skuld och skam bestämde jag mig att slutar dricka. Jag lever i en familj med fru, barn, hud och vanligt arbete som jag kunde behålla även i min alkoholism. Den sista tiden innan jag slutat dricka, när allt avancerade grovt har även min fru börjad dricka. Nu är jag med hjälp av behandlingar och AA nästan ett år nykter men min fru dricker fortfarande. Jag känner att det är tufft för mig att leva i min nykterhet. På kvällen brukar jag inte sitter i vardagsrummet utan gå i sovrummet och lägger mig tidigt. Allt för undvika alkoholen. Jag har often påtalade för min fru att det inte gå vidare så, att även hon måste ta det lugnt för familjens skull menn det fungera inte. Har ni råd, tips hur jag kan göra. Vi har varit ihop i över 20 år och jag vill inte kasta bort allt. Tacksam för ert svar

Vaken 2020
Respekt och förståelse för

Respekt och förståelse för varandra

är det som gäller när man har en relation till en annan människa. Du visar din fru att du inte vill ha med henne att göra på kvällarna när hon dricker. Hon fattar nog inte riktigt det utan tycker det är skönt att varva ner framför TV.n med ett glas som trygghet. Du ska vara väldigt tydlig med henne. Säga det rakt ut. Jag tycker inte om dig när du dricker. Gör det på ett respektfullt sätt och sätt dig in i hennes situation för jag tror inte du riktigt förstår henne på djupet.

För mig gick det åt h-vete och min kontrollerande ex fru kastade ut mig 2004 för 16 år sen. Innan skilsmässan hade hon ställt ett ultimatum till mig, flaskan eller familjen. Jag har alltid haft svårt för folk som ställer krav på mig och tvingar mig att göra sånt jag inte vill själv. Ställde upp på familjen då eftersom jag var mitt uppe i en karriär som sen gick åt h-vete och var nykter då när hon kastade ut mig och hade varit nykter i ett halvår innan, så min abstinens var under kontroll.

Börja prata med din fru på ett vänligt och avslappnat sätt innan hon börjar dricka. För att ni ska kunna förstå och ha respekt för varandra så behöver ni göra det i lugn och ro. Avsätta tid för att prata.

Det är mitt tips på vad ni kan göra tillsammans. Lycka till :)

mike1981
Tack för ditt svar

Hej och tack för ditt svar på min inlägg. Jag har försökt att säga det rakt ut. Hon kontra dock att hon inte ska dricka när jag är vaken utan deräfter. Men vad hjälpa det? Vi har en familj ihop. Att dricka alkohol gör så att det blir mer och mer med tiden, inte mindre. Men jag ska lyder ditt rad och försöker sätter mig i lugn och ro att förklara, så som jag gjorde förut. Då gick det dock åt skogen, hon explodera er när jag pratar om detta

Vaken 2020
Explodera är ingen fara, det

Explodera är ingen fara, det visar att hon reagerar på det du säger, bra. Hon vill behålla alkoholen i sitt liv och tycker att hon bryr sig om dig, på sitt egna sätt genom att dricka när du gått och lagt dig.

Att det blir mer och mer med tiden är jag ett levande bevis för. Du säger att du har varit tydlig med det som du känner om din frus drickande och försökt tidigare, bra ännu bättre än bra.

Fundera hur (på vilket sätt du gjorde tidigare när du förklarade) och tänk ut nått annat som du kan säga det på. Det jag försöker säga till dig är att det är två olika viljor som krockar just nu men att det går att lösa ändå. Det bästa är ju om ni möts och kommer på nått som ni båda två ställer upp på, den gyllene medelvägen.

Ibland behöver man hjälp från en utomstående, en vän som ni båda två litar på som sitter ner och lyssnar på vad ni säger till varandra. En vän som tar av sin tid för att hjälpa er bägge två. En vän som tycker om er lika mycket och inte tar parti.

miss lyckad
Pardrickande..

Det blir mycket vanligare nuförtiden..Den en drar ner den andra..Eller, man vänjer sig vid att alkoholen är nr1 i sitt liv..Bit för bit börjar allt annat bli betydelselöst..Mitt ex har alltid druckit för mycket och blivit så full, så han däckat..Hans drickande accelererade för 15 år sen, men han har alltid skött jobbet..Med åren började jag också att dricka oftare och större mängder(fysiskt beroende) Vi växeldrog på ett osunt sätt..Försökte hålla familjen på fötter så gott det gick..Men jag hade alltid dåligt samvete för mina barn..Sista året innan skilsmässa så höll jag mig undan mitt ex..Jag i sovrummet, han i vardagsrummet med dator och alkohol..Han började ljuga om sitt drickande, och tonårsbarnen fick vara med en full pappa så fort jag hade jour..Han var för klen mot alkoholen..Jag skilde mig och köpte hus..Ingen frisk person orkar bo med en supande partner..Han har gått ner sig ännu mer, och jag är fortfarande fri..Alkoholen dödar kärlek, respekt, ärlighet och allt annat som tillhör en fin relation..Att prata med din fru om ditt eget mående i er relation är nog bra..Prata med en professionell som kan det härmed parmissbruk är också något man kan göra .Fundera även på hur du vill leva i framtiden? Och fråga hur din fru vill leva? Har ni samma mål? Lycka till..🌺