Nykter alkoholist tycker allt är negativt

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Marina1958
Nykter alkoholist tycker allt är negativt
Marina1958
Nykter alkoholist tycker allt är negativt

Min sambo har genom en behandling i Ryssland den 8 januari i år blivit en nykter alkoholist. Om han dricker en enda droppe alkohol dör han.
Nu 4 månader senare lever jag tillsammans med en gnällig, grinig, negativ gubbe som alltid är sur och på dåligt humör. Ingenting är bra, verkar han tycka. Är det vanligt att det blir så när en mångårig alkoholist slutar dricka?

Ostrukturerad
Starkt av honom!!

Starkt av honom!!
Ja tyvärr är det nog vanligt! Du får nog bara försöka stå ut ett tag till, det blir förhoppningsvis bättre!

Ostrukturerad
Jag själv ligger mest och

Jag själv ligger mest och gråter utan alkohol och droger, och tycker att livet är ett helvete. Jag tror/hoppas det inte kommer vara förevigt; nu har visserligen jag mått skit hela mitt liv (är 40), och "bara" varit missbrukare sen jag var i 25-årsåldern, men om din sambo haft det skapligt ändå i sitt liv och/eller besitter starka psykologiska och sociala resurser så behöver du nog inte va orolig och ha tålamod för det blir bättre! Han är i en fas just nu, hans kropp och psyke håller på att ställa om sig ifrån det han är van vid. Att han åkte till Ryssland för behandling visar vilken kämpe han är! Heja er!!

Vaken 2020
När jag har abstinens blir

När jag har abstinens blir jag på fruktansvärt humör. Jag kan skälla ut nån efter noter och med eftertryck så att hela universum skakar, så visst, jag är med om det just nu. 56 år och missbrukare i 40 år i år, 2020 men vaken är jag på allt som händer och sker med mig och andra i min närhet.

Jag är nykter av egen fri vilja, är din negativa gubbe det eller tror han att han ska dö om han dricker och är rädd för döden? Jag är inte rädd för att dö. Jag är rädd för allt som finns och ingenting på samma gång.

miss lyckad
Verkar nog lite olika..

Jag har inte det sura sinnelaget..Är en gladlynt person. Blev faktiskt lite euforisk emellanåt av mitt tillfrisknande från alkohol..Min f.d. Var nog mer av den dystra typen om han tvingades att vara utan alkohol eller annat stimuli som skärm eller hobbies..Vi får hoppas att din man får insikt i det fina med giftfri kropp och friskt sinne..

Låst tråd