Kroppskomplex och alkohol

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
svenherrljunge
Kroppskomplex och alkohol
svenherrljunge
Kroppskomplex och alkohol

Någon annan som känner igen sig i detta ämne, att dricka för att man inte känner sig nöjd med sin kropp, antar att det finns djupare psykiska förklaringar som kan ligga bakom, hittade dessa länkar som förklarar lite vad jag tror att man kan uppleva:

https://psykiatri.sll.se/aktuellt/behandling-for-tvangssyndrom-och-dysmo...
https://www.internetpsykiatri.se/behandling/dysmorfofobi-bdd/
https://www.sahlgrenska.se/omraden/omrade-1/neurologi-psykiatri-habilite...
(Länk borttagen av admi)

Li-Lo
Välkommen svenherrljunge

Hej, kanske är du anhörig till någon som givit dig förtroendet att berätta om hur svåra tankar kan leda till en önskan om att dricka alkohol. Gissar att alla som väljer att ta ett glas eller många har sina skäl. Alkohol är en sinnesförändrande substans.

Att försöka vara ett positivt stöd för någon som dricker kan vara utmanande och ibland svårt att balansera med sitt eget mående. Utifrån ditt inlägg gissar jag att du funderar en del på vad som är möjligt att göra som anhörig och vad som sannolikt kräver professionell vård? Som du ser tog jag bort en av dina länkar då den ledde till en specifik verksamhet och kunde uppfattas som reklam. Jag hoppas du har överseende med det.

Om du vill får du gärna berätta mer om hur just du har det. Här finns andra som ger och söker stöd då det kommer till att vara nära någon som dricker problematiskt.

Varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet