Fråga till er som slutat dricka alkohol

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Marina1958
Fråga till er som slutat dricka alkohol
Marina1958
Fråga till er som slutat dricka alkohol

Min sambo/särbo född 1959 har för ca 6 månader sedan slutat dricka alkohol efter ca 45 års aktivt supande. De sista åren drack han spriten rakt ur flaskan, så illa var det.
Vi träffades för snart 5 år sedan, och han var då världens goaste man. Han gjorde ALLT för mig, brydde sig 100% om mig, skrev gulliga meddelanden, sade minst 20 ggr om dagen att han älskade mig, kramades och kysstes...
I och med att han slutade dricka är han iskall mot mig. Aldrig ett vänligt ord, ingen fysisk kontakt, bara sur, gnällig och tvär.
Han sköter sitt jobb, men förutom att jobba gör han inget annat än tittar på TV och håller på med Facebook på sin telefon.
Är det vanligt att det blir så här när en alkoholist slutar dricka? Jag vill inte lämna honom, men det börjar kännas outhärdligt.
Tar tacksamt emot alla råd, tips och era berättelser.
Kram

miss lyckad
Kan handla om varför han slutar dricka?

Jag har märkt på oss beroende, att om man vill sluta själv, och förstår hjärnans beroende, så börjar känslorna”Tina upp” Dom har ju förstärkts, förträngts, ja alkoholen har ju både trängt undan och förstorat känslor under berusning..Det låter som om din man på grund av hälsoskäl? Blivit tvungen att sluta dricka, fast han kanske inte vill själv? Din man verkar nu fly med hjälp av skärm. Det blir lätt ett annat beroende..Jag har inga direkta råd att ge..Men det blir väl en slags ”torrfylla” ..När man tittar på skärmar så behöver man inte fundera kring sig och sitt..En samtalskontakt vore kanske bra..Vet en del som önskar att partnern börjar dricka igen just för att dom blir så känslolösa..Det finns säkert skrivet om detta på anhörigsidor..🌺

JoYo
Depression?

Kan han ha en depression? Som han drabbats av pga alkohol, eller som han medicinerat med alkohol.

Jag är inte kall efter att ha slutat men det tog lång tid för mina känslor att slappna av, att hitta tillbaka, inåt, connecta med mina innersta känslor. Jag var länge ”låst” i en stel känsla, irritation, ville vara ifred, kunde inte slappna av. Jag har gått hos missbruks-terapeut som hjälpt mig att läka. Nu känner jag att jag är redo för livet och känslor. Men frågan är om jag hade fixat det på egen hand. Jag skulle råda honom att prata med en expert. Han kanske inte mår så bra. Och då är det enklast att fly.

VaknaVacker
Hello🙋‍♀️

Postakut abstinens? Hur slutade han dricka? Var det självmant?🤔

Backen123
Känner igen

Samma med min man, gått behandling, flera återfall. Nu nykter sen sista april, men det är ingen glad trevlig person, upplever ett självförakt som är svårt att hantera och som han inte gör något åt. Äter antidepressivt, fått läkemedel för sömnen. Psykoterapi på gång. Tror också att han måste komma till insikt om varför han inte kan dricka mer, och jag har tagit beslutet att det får han göra själv. Tror det blir bäst så, jag mår bäst av det, så får vi se sen.