Besatt

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Morgonsol
Besatt
Morgonsol
Lämnat

Hej ! Är ny här. Anhörig sedan 1 år tillbaka till särbo som ja nu valt lämna sedan 1.5 mån tillbaka. Ja hatar honom så mycket samtidigt som ja älskar personen som inte är missbrukspersonen. Sånt känslomässigt kaos nu. Hur länge ja ska gå o va besatt av tankarna på honom o allt han sagt o gjort som varit destruktivt för mig? Psykisk misshandel och detta manipulativa beteende han har har knäckt mig. Så jävla elak det sista!! Hur mycket kan en människa vräka ur sig mot den han älskar? Helt sinnessjukt. Ja vet vad medberoende innebär och insåg att ja var/är det trots att ja läst på så mycket och ja är väl medveten om vilka beteenden en medberoende ska akta sig för. Vet att ja gjort rätt som lämnat honom. Ja behövde för min skull och han behövde definitivt inse att nu är det slut med att kunna kasta sin ångest på mig mer. SLUT!! Men detta hav att känslor nu som ja tydligen lyckats tränga undan. Varit så stressad så länge nu. Alla samtal, all skuld han lagt på mig att ja är otillräcklig o inte finns för honom. Alla fel ja gjort enl honom. Anklagelser att inte duga. Jävla skitstövel !!! Ja är så arg !!!!!!! Så mycket energi som går åt att tänka på honom och så mycket energi ja lagt på nån som sen kastat ur sig så mycket skit mot mig. Usch !!!!!

gros19
Känner igen denna

Känner igen denna fruktansvärda ilska du känner, alla dessa förfärliga känslor man bär på som anhörig. Känner inte så idag. Jag behövde hitta ett forum där jag kunde uttrycka alla dessa "förbjudna" känslor. Det som hjälpte mig mest var när jag genomgick ett sorgebearbetningsprogram. Där fick jag uttrycka alla mina känslor, ilska, sorg, hat, smärta m.m. och jag fick sörja allt som inte blev som jag önskat alla förhoppningar jag haft. Detta sorgebearbetningsprogram var för min del en fortsättning på ett anhörigprogram jag tidigare genomgått.

Du behöver hitta ett forum där det är tillåtit att uttrycka alla dessa känslor du bär på och förutom anhörigprogram som kommunen brukar erbjuda finns alanon bl.a. Du kan även söka hjälp hos kurator/psykolog och på detta forum är du ju anonym och möjlighet att uttrycka det du bär på. Sedan är det ju nyttigt att fundera på varför finner man sig i att bli så illa behandlad.

Nordäng67
Hej och välkommen hit!

Bra att du har börjat skriva här. Bra sätt att bearbeta och att följa sig själv. Läs runt här på forumet så kommer du förstå att du inte är ensam om dina upplevelser. Vi är många som har varit eller är i en sådan situation som du är nu. Jag lämnade ett liknande förhållanden för ca tre år sedan. Känner igen mig i din ilska och dina uppdämda känslor. Hjälp vad arg och ledsen jag har varit och oj vad jag har längtat efter ett förlåt som jag aldrig fått. Vänd fokus till dig själv och fundera över vad du kan göra för dig själv. Låt känslor välla fram och ut. Jag har gått ensamma promenader i skogen och skällt och gråtit. Nu är det bättre men det har satt sina spår. Mitt ex var som ditt ex, jätteelak på fyllan, manipulativ och mycket mer. Men så hade vi ju också fantastiska stunder och därför hade jag extremt svårt att lämna. Ta hand om dig själv nu, gör saker du tycker om, ta hänsyn till dig själv. Kram

Morgonsol
Tack gros19.

Tack gros19.

Ja läser i böckerna från Alanon där ja varit med tidigare i livet. Sen har ja terapeut o vänner och nu er i detta forum som verkar jättebra !! Idag ringde ja min särbo därför fick nys om att han gett upp. Han lägger in sig på beh. Hem nu sedan ja vägrat prata med honom på telefon utan blockat honom i över 1.5 mån. Hot haglade men ja bestämde mig för o inte ge vika o det gav resultat! Han saknar mig o kan inte leva utan mig så nu tar han fighten med sig själv. Ja ber att det ska ge något. Han vill inte leva det liv han gör. Fy fan vilken tortyr känslomässigt att vägra prata med den ja älskar!! Men läst " djävulsdansen " o.där står klart o tydligt. Ge inte vika!! Bered dig på.hot osv men ge inte vika!! Ja klarade det !! Tog tillbaka delar av min självkänsla. Så nöjd med mig själv !!

Morgonsol
Nordäng 67

Nordäng 67
Ja inser ja behöver jobba med mig själv. Känns skönt o kommit till den insikten . Ja är viktig !