Dag 1

23 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Coffe85
Dag 1
Coffe85
Dag 1

Hej är ny här. Men hitta er av en slump. Har aldrig känt sug efter alkohol eller så men när jag väl dricker gör jag det okontrollerat. Har försökt att att dricka mindre men blir ju alltid samma, blir så trött på mig själv. Men nu är det dax att göra något åt det. Märker mer och mer hur sjukt man anpassat sitt drickande till när man är ensam, då passar man på. Galet, men som sagt detta är dag 1 så nu skall mitt riktiga liv börja. Hoppas det går bra för alla! Kör hårt

Dagsattförändra
Hej kompis!

Känner igen det du skriver. Jag dricker INTE ofta. Kanske ngn gång per månad. Dricker aldrig själv. Har inget sug, inga problem att gå förbi systembolag osv.

Men när jag dricker. När det finns alkohol och tanken är att det ska drickas. Då jäklar.

Jag tänker varje gång att jag den kvällen ska dricka sådär härligt lagom. Slutar med att jag dricker allt mitt, av andras och gör bort mig så in i ... vi får hjälpa varandra. Första dagen på våra nya liv, eller hur. Kram

Andrahalvlek
Välkommen hit!

Vi är ett skönt gäng som tagit oss olika långt på vår nyktra resa. Skriv och läs mycket här så ska vi stötta och peppa dig!

Kram 🐘

Coffe85
Hej.

Ja verkligen är samma där med. Ikväll skall jag vara smart! (Ja drick inte då) nej så smart är man inte. Eller jo nu kanske. Men som sagt blir alltid förmycket. Men absolut det får vi verkligen göra.

Coffe85
Ang dokumentärer

Har tittat på club sobriety. Å som en kvinna sa ”det är som man har två personligheter” en som är nykter en som är full. Var väldigt träffande. Jag är social glad å trevlig, men har valt att ta ett gäng öl när man är ensam för att inte lägga över det andra jaget på någonannan. Så är ju bara dag 1 men har tänkt mycket idag å känns bara bra och posetivt. Är verkligen taggad på detta. Så kan rekommendera den. Var intressant och nykterhet är en rörelse som bara växer å växer! Kämpa på!

Andrahalvlek
Sett den också

Kände mig verkligen inspirerad efteråt.

VI går i täten för den nyktra revolutionen! VI är de upplysta, alla andra är grundlurade.

Men sådant säger jag inte högt, tänker det bara. Annars skulle min omgivning tro att jag gått med i en sekt eller nåt 😂

Kram 🐘

Coffe85
God morgon.

jag tycker med den var inspirerande. :)
Jag spenderade hela går dagen med att tänka mycket och vända på saker å ting. Som sagt mår egentligen inte så dåligt. Men har ändå tagit beslutet att gå å prata med en psykolog. Tänker att det är bra att kanske reda ut lite saker i vågen frammåt. Har ett väldigt bra liv privat men är det där dumma med att ”nu skall det drickas, och då dricker man som om att någon skall ta ölen i från en, vilket i sig är ohållbart, men nu vill jag egentligen reda ut varför det varit så, så får vi se vad det ger mig. Läste väldigt mycket här inne igår. Så inser att jag kanske har tur att jag insett mina problem nu å inte ännu senare. Men men ändå ett problem. Kommer nog använda detta för att reflektera lite tankar. Kanske inte varje dag men när det faller på. Hoppas ni får en fin dag!

Coffe85
Pratat med min sambo nu. Varit ärlig med allt

Vet inte om hon vill veta av mig mer

NiZet
Ärlighet varar längst även om det gör ont

Känns det inte befriande o skönt att vara helt ärlig, även vita lögner har sina fläckar och om din Sambo fördömer dig och inte vill veta av dig mer så hoppas jag att när det får sjunka in och hon förstår att du inte är varken stolt eller mår bra över situationen. Önskar att hon ser dig för den du är och inte den du inte vill vara, ja och har viljan och modet att stötta dig i din resa.

Coffe85
Har ju tydligen hör av mig

Har ju tydligen hör av mig till en annan på fyllan som jag inte ens kommer ihåg. Som nu kontaktat min. Jag är ett jävla svin så trött på mig själv. Det ända som är bra att botten nu är nådd. Hon säger att hon älskar mig. Men jag vet inget, såå otroligt ledsen älskar henne å jag är en jävla sopa

Andrahalvlek
Låt din sambo tänka

Hon är förstås chockad och arg och besviken. Med all rätt. Låt henne tänka i lugn och ro.

Skriv ett brev till henne där du förklarar mer hur du tycker och tänker om det som hänt, och framtiden.

Ärlighet är nödvändig i nykterheten eftersom lögnen är så förknippad med missbruket.

Men slå inte på dig själv, det gör ingenting bättre. Du har gjort det du har gjort - och nu tar du konsekvensen av det. Och det är svinbra!

Kram 🐘

Coffe85
Tack! Ja det är ju det. Vi

Tack! Ja det är ju det. Vi får se vad som händer. Men nu är alla korten på bordet. Tack

Coffe85
Är rätt förkrossad.

Har sovit dåligt inatt och nu ligger jag och kollar på vart jag kan gå på AA möten. Bara för att jag känner
att Jag måste göra något. Inte
som innan tro att ensam ät stark. Men vet inte hur det funkar? Kan man bara dyka upp?

Andrahalvlek
Ensam är inte stark!

Det finns en massa online-möten! Och man kan bara dyka upp, eller ringa eller maila innan.

Fortsätt skriva här så vi får veta hur du mår! Kämpa, det blir bättre dag för dag. Jag lovar ❤️

Kram 🐘

IronWill
AA och annat

Går att bara gå dit (tror jag även i Coronatider?). Vanligtvis i alla fall.

Hur motionerar du? Du behöver inte bli frälst marathonlöpare men försök att komma ut och gå i solen. En långpromenad med kanske en bra ljudbok eller bara reflektion gör att du sover bättre, tänker bättre och får ett visst motstånd. Motion främjar bättre hälsa även i andra hänseenden. Jo, jag vet att man helst vill sitta och grubbla över sin situation, men det leder ingen vart. Inga nya insikter kommer, mer oro.
Men testa ett AA för all del. Jag gillade det i början och andra gör det mer permanent. Huvudsaken är att du gör något, vad som helst för att känna att du kommer framåt på något sätt. Brukar lindra oron och ångesten.

Coffe85
Det gick mycket bra att gå

Det gick mycket bra att gå dit kändes väldigt bra, försökte öva i bilen jag är... jag är... bryter ihop.
När jag är på mötet jag är Alkolist! Jag lyckades. Är otroligt nöjd (hur nöjd man nu kan vara med det) men känner att det är ett steg i rätt riktning. Pratat med sambon hon är förstås fortfarande ledsen, jag försöker lägga fram att jag är sjuk, att min hjärna och jag ljugit för alla vi älskar. Försöker vara förklarande. Vi får se resan har precis börjat. Och ja jag tränar en del men kommer börja löpträna mer efter semestern, trötta ut mig själv tänker jag, skall försöka gå på många möten för det kändes bra. Är
Skönt att skriva här med. Nu måste min hjärna vila. God natt å kämpa på!

Andrahalvlek
Heja dig!

I min tråd hittar du även en massa tips på böcker, poddar och klipp om alkohol och hur det skadar våra kropp och hjärna.

Jag tror på ”faktametoden”: Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera. Jag skulle kunna skriva tenta på alkoholism när som helst 😂

Det handlar om att hjärntvätta sig med nyktra argument. Snabbast möjligt hamna i ett övertygat ”jag vill inte dricka”. Då går den nyktra resan mycket lättare.

Skönt att du kände dig hemma direkt på AA-mötet 😊

Kram 🐘

Coffe85
Igår var jag på mitt tredje

Igår var jag på mitt tredje möte. Känns fantastiskt skönt att så många fantastiska människor kan träffas dock hade det ju trevligare under en annan anledning. Jag har bara varit på 3 möten. Inför första mötet var jag extremt nervös. Vilka är dessa människor? Har vi verkligen samma problem? Är
Mina problem verkligen så stora? Är jag verkligen alkolist? Mitt första möte gick väldigt bra. Direkt när jag kom in genom dörren infann sig ett lugn och jag kännde vi är här av samma anledning. Efter dom andra två möterna har jag nu bestämmt mig för att stanna. Jag har hittat min gemenskap, jag är inte ensam, mina unika problem är inte unika,

Att dricka hemma själv när ingen ser, jakten på bekräftelse från alla möjliga håll, allt allt har någon annan med erfarenhet av.

Dom som sitter på möterna är
Väldigt välkommnande å trevliga.

Igår var det ett möte med anhöriga min syster följde med. En annan anhörig sa ”men ni ser ju ut som helt vanliga människor”. Jag kan rekommendera alla som funderar att gå dit testa, vad är det värsta som kan hända? Jag var jäkligt präktig och bäst innan. Jag löser detta själv, jag kan allt. Men ärligt vilken naiv inställning. Jag försöker nu och resten utav mitt liv av vara ödmjuk inför andra människor. Det är väldigt lätt att döma, men man vet inte vad bakgrunden är, kanske dax att fundera på sig själv? Är du så himla bra?

Och detta är alltså tanke banor jag har haft och lite hur det känns för mig. Man är inte så unik som man tror och flertalet utav er här vet redan detta.

Fick lite meddelande från min sambo med.

Vad skall du focusera på? Dig? Oss?

Jag skrev ” Jag vill bara se en framtid för oss, för jag älskar dig så otroligt mycket. Och vill komma tillbaka till dig. Men då som den hela friska personen, som du sett glimtar av och den dom du blev förälskad i. Den personen måste jag jobba med för att vara hela tiden. Så att inte det andra kommer tillbaka aldrig mer. Och det kommer jag få jobba med. För jag älskar dig och jag älskar oss”

Jag fick ett hjärta tillbaks.
Kanske inte är mycket men ett steg i rätt riktning. En sak i taget, en dag i sänder. Kämpa på där ute det är nått vi alla måste göra. Hoppas ni får en fin dag

Andrahalvlek
Wow!

Blir helt tårögd när jag läser ditt inlägg. Så fint och viktigt att du hittat en gemenskap hos AA, och vad bra att din syster följde med.

Och din messväxling med sambon var så otroligt kärleksfull ❤️ Du gör helt rätt som fokuserar på nykterheten nu. Hitta ditt sanna jag.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram 🐘

aeromagnus
Bra

Det var så det började för mig för cirka 8 år sedan. Hade absolut inget sug på helgerna. Kunde se på andra dricka, kunde tacka nej. När jag drack då dracks det. Problemet är ju att man aldrig vet när det går överstyr. För MIG blev de så att jag drack fredag, tog en återställare lördag, drack lördag hade söndag som bakfylledag. Sedan började jag talla på söndagen, tog några folköl. Tills de märkte på mitt jobb. Fick motvilligt hjälp. Gick ju inte så bra när viljan inte finns där. Se det är grymt bra att du insett att det blir problem när du dricker och att du vill göra något åt det. Det ville inte jag tills båten kantrade.

Jullan65
Vad bra att du hittat hit. Du

Vad bra att du hittat hit. Du ska se att det kommer ordna sig. Kärleken verkar finnas hos din partner, även om hon nu kanske är chockad och fundersam. Min gubbe har varit med mig i 12 år och han har inte alltid varit glad, han har mer än en gång varit på väg bort...men har oxå sett mitt kämpande och förstått att det är en sjukdom. Som tur är har han valt att stanna o kämpa han med, så kärleken kan övervinna mycket. Nu är du på g, och kommer snart att uppleva vinsterna av nykterheten. Så lycka till o en stor kram till dig.

Coffe85
Varit på mitt 5:e möte idag,

Varit på mitt 5:e möte idag, känns skönt nu att varje möte är som en injektion och jag känner ett lugn. Börjar se mönster i mitt egna beteende och i vad jag gjort å vilka beslut jag tagit. Men bara denna korta tid av lugn, ett lugn som kommer från att inse mitt problem, är ändå skönt på nått konstigt sätt, även när andra delar av mitt liv är kaotiskt, men det går åt rätt håll. Det hjälper mycket att bara lyssna, nu vill jag gå till botten med mina beteenden och att jag måste jobba en dag i taget med allt, men då känns det hanterbart å rätt skönt. Processen har precis börjat men är på rätt väg. Sambon har ju med toppar å dalar såklart ibland säger hon att hon älskar mig mer än allt, hatar mig för det jag gjort och att jag skall fixa detta så jag kan komma tillbaks till henne. Jag vet inte vad som händer där och jag kan bara bevisa i handling att jag verkligen vill ändra mig. Kämpa på ni andra!