Hur ska jag sluta?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
så jobbigt
Hur ska jag sluta?
så jobbigt
Har det jobbigt. Är 25 år och

Har det jobbigt. Är 25 år och har druckit sedan jag var 16.
Började med vanligt festande som sen gick över till dagligt drickande, även om jag har varit fri i perioder!
Nu försöker jag bryta helt med min "vän" flaskan som jag hatar att älska.
Problemet är att jag nog har abstinens och extrem ångest, har ringt till jobbet och skämt ut mig vilket är det värsta eftersom jag inte kan minnas helt vad jag sagt.
Har 2 flaskor vin kvar hemma, borde jag trappa ner för att slippa dom värsta skakningarna och slippa svettas? Och ni som har slutat, hur klarade ni av skammen efter alla dumma saker man gjort?!
Jag kan av olika anledningar inte upp söka sjukvård! Måste klara av detta hemma. Har bara semester I 2 veckor till och då måste jag tillbaka till jobbet :(

Jullan65
Hej och välkommen, läs och

Hej och välkommen, läs och skriv här, det kommer hjälpa dig en del. Det finns mycket klokhet härinne. Annars föreslår jag att du bara klipper rakt av, det är inget att vänta på. Du har verkligen allt att vinna på att bli nykter. Första 2 veckorna kan bli lite svajiga, beroende på hur mycket och ofta du druckit. Vila, promenader, vitaminer (b-12), magnesium kan hjälpa vid lättare abstinens. Samma med resorb ( vätskeersättning). Lycka till, du är värd nykterheten.

Allterbra
Två

Två veckor helt nykter är mer än nog, för att va i hyfsat form när du ska jobba igen.
Det beror Iofs på hur mkt du har druckit varje dag, hur länge har det pågått och har det varit från morgon till kväll.
Några glas vin per kväll, är nog inga problem att sluta med på direkten.
Iaf när det gäller skakningar och det som värre är.

Kallekandricka
Det beror på hur mycket du

Det beror på hur mycket du har druckit. Nyktrar du till varje dag mellan gångerna du dricker eller har du varit konstant onykter en längre period?

Om du tillnyktrat varje dag, alltså ingen alkohol kvar i blodet under flera timmar är det oftast inga problem att sluta tvärt. Det är för de som aldrig nyktrar till som det är förknippat med risker när de slutar dricka.

Jag slutade tvärt för 17 dagar sedan och hade druckit varje dag i flera veckor. Men sen var jag ju helt nykter minst åtta timmar om dagen.

Låt inte rädslan för abstinens vara en ursäkt till att trappa ned(d.v.s få fortsätta dricka lite till) när du vill sluta. Sånt tankesätt har hållit åtminstone mig kvar i drickandet i flera år. Skjutit på det hela tiden inte för jag varit rädd för abstinens utan för att det är jobbigt utan alkohol, och att om jag dricker idag så tar jag tag i det i morgon istället. Jo tjena...