Varför händer det här?

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Surikaten
Varför händer det här?
Surikaten
Pratar för sig själv

Min mamma har haft problem med alkoholen i nu över 10 år.
Hon dricker tills det tar slut varje gång och det slutar ofta med att hon ramlar, kravlar eller sitter på golvet och pratar med sig själv ; helt obegripliga saker. Vad beror detta på? Det blir och har blivit så vid varje fylla sen typ 1-2 år tillbaka. Har försökt googla men hittar ingenting. Är det hjärnan som börjar ta stryk eller kan det bero på något psykiskt? Hon lever verkligen i förnekelse och gör det mesta för att förtränga jobbiga problem så som sin uppväxt, bagatelliserar saker som är rätt allvarliga osv .
Tacksam för hjälp !

gros19
Så svårt för dig. Vet inte

Så svårt för dig. Vet inte hur gammal du är men du behöver stöd i någon form. Finns det inga andra anhöriga som kan engagera sig. Låter väldigt illa tycker jag. Precis som du säger kan det vara hjärnskador, men även psykiska problem. Ibland blandar man alkohol och tabletter vilket kan snurra till det ordentligt.

Ni behöver hjälp båda två och jag undrar vilka möjligheter du har att bo någon annanstans, pappa, syskon eller annan släkting. Det är inte ditt ansvar att ta hand om din mamma som behöver vård. En orosanmälan till socialförvaltningen hade varit bra om du kunde göra, men det kanske är svårt för dig. Finns kanske någon du har förtroende för som kan hjälpa dig, kurator i skolan eller på vårdcentralen.

Sedan finns det olika former av hjälp och stöd för barn som lever med en missbrukande förälder. Är tyvärr dåligt insatt i det, men hoppas någon annan vet mer. Du kan ju leta på nätet. Det allra viktigaste är att du inte är ensam i det här. Så tänker jag.❤

Backen123
Råd att lyssna till

Lilla vän, skriver så fast jag inte vet din ålder. Så där ska du inte ha det, lyssna till gros19, det är kloka råd. Och kom ihåg det är inte ditt fel, jag tror det kommer kännas skönare för dig att få berätta för någon annan du litar på ❤