Att ”glömma” sig själv.

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lingonbäret
Att ”glömma” sig själv.
Lingonbäret
Att ”glömma” sig själv

Jag lever med en man (sen 3år) som från början inte drack så mycket utan det kunde hända någon gång i månaden med några öl men nu på det sista halv året så har det ökat till att han dricker varje gång han är ledig. Enligt han själv så ”gör det väll inget”. Men vi har två små barn och jag ser på den ens av barnen att den vill ha mer uppmärksamhet från som pappa men han orkar ju inte.
Jag är hemma på dagarna som föräldraledig men man är ju inte ”ledig” för det, två barn, hus och allt annat ska skötas. Så man önskar ju att man kunde få lite hjälp när han är hemma.
Har sen tidigare satt mig åt sidan för att fokusera på familjen men när allt egentligen handlar om att det är ”okej” att dricka sig full så man somnar i soffan och att dem sista pengarna går till alkohol då börjar man tröttna rejält.

Li-Lo
Välkommen Lingonbäret!

Vad fint att du hittat hit. Här finns många som känner igen sig i det du skriver. Den där skrämmande insikten att livet inte är som det var och kanske på väg dit en inte alls vill. Det låter som att du står inför något typ av val, du har stannat upp och funderar på i vilken riktning du är redo att gå. Klokt av dig att fundera på hur dina behov tillgodoses, av dig, av andra. Ofta en tanke som kan väcka känslor tuffa att möta.

Jag gissar att du redan nått en gräns för vad som känns okej för dig och det är därför du är här? Oavsett vad som kan kännas rimligt för dig för att göra nu hoppas jag att andras trådar och erfarenhet kan guida dig. Bara det att sätta ord på det som sker är en rörelse! Så, du har redan tagit ett viktig steg.

Ett varmt välkommen igen
Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Troja
Bra att du ser att detta är

Bra att du ser att detta är inte ok. Viktigt med gränser och se till barnens behov!