Lämna eller stanna?

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lingonet
Lämna eller stanna?
Lingonet
Han lovar och lovar och lovar

Han lovar och lovar och lovar. Jag ska dricka mindre, jag ska inte bli full bland barnen mer, jag ska inte köpa så mycket nästa gång. Jag är så trött på allt han lovar och inte håller. Vi har två små barn, jag tar hand om dem 24/7 och ”vågar” egentligen inte lämna dem med honom helt. Idag kom han efter ännu ett lång pass och hade varit in på systemet och köpt en massa öl. Öl kanske inte är så farligt enligt vissa men blir man full på det så spelar det ingen roll vad man dricker. Imorgon vaknar han vid 12-13 tiden med huvudvärk och skyller på förkylning. Sen ligger han på soffan hela dagen och mår så ”dåligt” psykiskt för att han drack för mycket dagen före.
Vi är i 30 års åldern båda två och jag börjar sakta inse att detta kommer att vara min framtid.
Ursh säger jag bara, detta sa jag inte ja till när vi gifte oss.

TappadIgen
Det låter inte bra

Du har inte nämnt mängder, men det räcker med din beskrivning om att han lovar angående alkohol och sedan inte håller det för att förstå att han har problem med alkohol. Förmodligen anser han själv att han inte har problem, utan han har kontroll. Kanske att han har några få problem, men inte så farligt. Han kan kontrollera det och det största problemet han har med alkohol är andras, förmodligen främst din, åsikter om hans alkoholbruk. Därför tänker han att han kan lova något och sen försöka sköta det lite snyggare, d.v.s så att det märks mindre, nästa gång.

Ja, vad ska man göra? Det kan vara svårt att nå honom. Han måste vilja ändra sig på riktigt. Syftet med löftena tycks ju mest fylla funktionen att de ska lugna dig. Inte att han verkligen ska göra något.