Finns det inget skydd för barnen?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Miah
Finns det inget skydd för barnen?
Miah
Alltså jag har en pojkvän som

Alltså jag har en pojkvän som dricker för mycket. Vi bor ihop även om han har adressen på annat ställe. Tre gånger har jag ringt polisen för att det bara varit för mycket.
Första gången kom de hit och pratade med oss och typ gjorde klart för mig att jag inte kan slänga ut honom och de inte tänkte ta med sig honom. Typ 10 minuter efter att de gått höll han på likadant igen.
Andra gången när de kom hit pratade de med oss och lugnade ned honom lite och förklarade att de inte kan ta med sig honom för att han var i sitt hem.
Tredje gången, nu ikväll, kom de och pratade lite och tog sedan med honom till beroendemottagningen. Efter två timmar ringde jag dit för att få höra att han verkligen var där men nejdå då hade han gått. Jag frågade vad för skydd och hjälp det finns för oss och fick bara till svar att det inte finns något.

Nu kom han nyss hem igen. Fruktansvärt otrevlig och inte nykter. Helvete vad kul för mig, mitt i natten. Tur barnen sover.

Vad gör man? Finns det verkligen inget skydd för barnen? Ska polisen verkligen lämna en stupfull karl hemma hos små barn? Helt sjukt. Det enda som händer är att det blir orosanmälningar men socialen kan ju inte få honom nykter och tack och lov mår barnen bra, de har en fantastisk mamma :)

Ullabulla
Välkommen till forumet!

Det jag tänker när jag läser dina rader är att det är inte polisens jobb att skydda dig och barnen.
Det är ditt eget,
Så länge han inte är hotfull.

Speciellt om han egentligen har en annan bostad så har du kanske svaret där?

Varför bor/kommer han till dig då?
Att sätta sig ner och se klart på situationen är svårt.
Din man har alkoholproblem och du upplever det svårt att få hjälp.
Problemet med alkohol är ju ofta att när det går ur kroppen så vill man ofta leva med personen igen.
Till nästa gång..

Så titta vad du kan göra för att påverka din och barnens situation.
Väldigt svårt,men jag tror att du ska börja nysta i den änden av garnet.
Framför allt,läs och fortsätt skriva.
För mig gjorde det underverk med mina insikter om mig själv och hur jag ville leva mitt liv.

Miah
Tack för ditt svar

Det är svårt att få fram allt på några rader i ett forum. Självklart är det inte polisens jobb att skydda oss, det måste jag göra själv. Men hjälp hade ju varit bra. Iallafall att få bort en person som inte borde vara kring barn där och då.

Han har inte adressen hos oss, kanske mest för att jag inte vill att äldsta barnet ska veta hans efternamn och på internet kunna läsa sig till hans historia. Inte värre än att han kan få veta sen men än är han för ung för att förstå. Men också för att jag inte vill ha honom här jämt, jag vill inte vara sambo. Jag bara halkade in i det här förhållandet och det var först när han kom med alla sina saker som jag började ta det på allvar och slutade träffa andra.

Han fick komma med alla sina saker då han förlorade sitt förra boende pga coronakonsekvenser. Han slapp betala hyra för han skulle spara ihop till deposition. Vi pratade om att det skulle vara för 2-3 månader. Haha. Han är kvar och betalar fortfarande inget för sig (betalar sin mat men inget för hyra, el etc). Och har inte sparat någonting heller.

Jag har lugnt bett honom flytta sex gånger. På hans fylla ännu fler gånger. Han har sagt att han söker boende men jag tror det inte. Där han har adress kan han inte bo. Vi har i nyktert tillstånd diskuterat att han kan vara full hos sina kompisar hur mycket han vill men inte hemma hos mig med barnen. Så fort han är onykter ber jag honom gå ut, gå till sina kompisar, men nejdå.

Jag vet faktiskt inte vad mer jag ska göra. Det är klart att när han är nykter är han underbar men även när han är nykter känner jag att jag vill att han flyttar. Jag orkar inte längre. Jag vill att det tar slut innan hans fylla förstör mina barn. Men jag får honom inte att flytta frivilligt. Jag får lagligen inte slänga ut honom. Och hans kompisar vägrar ta emot hans saker (och honom vad jag förstår).

Barnen har mormor nära och har sovit där flera gånger, sist åkte jag istället hem till ett ex. Jag mår nästan sämre av att vara hos min mamma än att vara hemma. Hon talar numera till mig som om jag vore dum i huvudet som igår frågade hon hur många gånger jag bönat och bett och tjatat för att han skulle komma hem igen. Svaret är Noll. Jag skulle aldrig göra det. Jag skrev till honom och försökte få veta om han tänkte komma hem och fick bara elaka svar tillbaka och sen kom han in genom dörren.

Jag ska fundera på hur jag vill leva mitt liv för ärligt talat vet jag inte. I mina ensamna år drömde jag bara om att få träffa en man, dela kvällarna med och ha ohämmat sex med. Men jag har fortfarande ingen bredvid mig i soffan, för antingen står han och anklagar mig och skriker eller sover.

Citadell
Miah.

Miah.
Du verkar inte ha det så lätt. Tänker på detta med soffan...Om du vill ha någon att träffa då och då för sex och samvaro finns många bättre alternativ. Han du är med nu är ingen friend with benefit. Lås dörren och ghosta. Sätt upp gränser och var tydlig. Lycka till! Kram! 🙋🏻‍♀️🤗