Mitt liv och alkohol.

Hej! Har läst mycket i forumet här för att att stötta min mamma och hjälpa min pappa. Farsan har druckit den största delen av mitt liv (större del utav hans liv också). Men jag har nu tagit avstånd från min pappa, då jag tröttnade och ställde ett ultimatum mellan mig och spriten. Givetvis valde han flaskan ...
(mamma har nu lämnat honom)

Finns det någon chans att han tar tag i sitt liv? Och kontakter mej igen nykter?

Profile picture for user Rosette

Välkommen till forumet. Du har läst runt här för att få lite tips kring hur din kan både stötta din mor och hjälpa din far. Det är din fars alkoholvanor som oroar dig och har gjort nästan hela ditt liv. Du har tagit avstånd från din pappa vilket såklart känns trist men något du kände att du behövde göra. Nu har du funderingar kring om han kommer att ändra sig. Va bra att du skriver här och berättar, det ger oss här chansen att ge dig stöd i din situation, anar när du läst runt att du lagt märke till att det finns olika situationer och det sker olika saker i alla människors liv. Det är svårt att säga hur det kommer att gå för din far, det ända du kan veta med säkerhet är hur du själv väljer att göra utefter de val han väljer. Det finns människor med alkoholproblem som gör förändringar, blir helt nyktra eller hittar strategier att kunna dricka måttligt. Hur det blir för din far kan ingen svara på även om man önskat kunna göra det.
Fortsätt gärna skriv och läs här på forumet, för många kan det vara hjälpsamt, se hur andra gjort i liknande situationer och att man inte känner sig så ensam i sin situation.
Ta hand om dig!
Vänliga hälsningar
Rosette/Alkoholhjälpen