Min partner missbrukar kokain

Hej.

Är ny här på detta forum men förstod att det gick att vända sig hit även om det inte gällde alkohol. Jag lever med en partner som missbrukar kokain. Hon har på grund av detta försatt sig i flera jobbiga situationer. Hon har skulder till olika företag då hon lånat pengar för att betala för sin drog samt att hon varje månad blir skyldig sin langare. Jag vet om att hon mår dåligt psykiskt och att kokainet är ett sätt för henne att glömma allting, om än bara för en stund. Men vad ska jag göra? Jag älskar henne och vill leva med henne, men jag känner mig trött och vet inte hur jag ska gå vidare för att hjälpa henne. Var ska jag vända mig? Hur ska jag orka med? Vilka krav kan jag ställa på henne? Vad är det bästa? Så många frågor men så lite svar...

Profile picture for user baraframåt

Svårt att se på när någon du älskar förstör sitt liv. Jag har ingen erfarenhet av narkotikaberoende, men finns det någon NA-grupp där du bor kan du fråga dem vart det är bäst att vända dig.
Du kan stötta henne när hon väl bestämt sig att bli fri. Att tvinga henne till något när hon inte är beredd är ingen ide, det är bara du som kommer må sämre och sämre. För att orka med hennes tillfrisknande måste du älska dig själv minst lika mycket som henne och se till att hennes missbruk inte slukar upp dig och styr ditt liv. Jättesvårt. Är du beredd på att låta hennes missbruk förstöra även ditt liv?
Du kan säga att det är svårt att se på när hon förstör sitt liv och ställa kravet att hon söker hjälp för att sluta missbruka, att du inte kommer umgås med henne när hon är påverkad. Säger du det måste du dock agera så.
Lycka till!