Är ihop med en kille som jag misstänker är pågång att få återfall, eller har fått återfall. Han är helt fantastisk förutom nu när han dricker. Han får för sig saker så som att jag är med andra killar, han förminskar mig och min personlighet, kan vara hur jag skrattar eller liknande. Allt är mitt fel osv. Sen kommer oftast samvetet när han nyktrat till. Han har haft problem förut men varit stabil fram tills nu. Jag vill vara prata av mig då jag inte vill prata med vänner/familj om det, kanske få nå råd eller så. Jag vet inte, känner mig ledsen.

@mvhmig Låter tufft! Svårt när någon växlar mellan att vara snäll till att bli elak. Det har inte så mycket med dig att göra. Alkoholen sänker ens självkänsla vilket jag vet av egen erfarenhet. Lättare att ge sig på någon annan än att inse sina egna tillkortakommanden. Acceptera inte det utan vidare för då är det lätt att det fortsätter. Ha det fint😊

Det är fruktansvärt jobbigt att vara tillsammans med en alkoholist, inte bara på grund av deras sjukdom som bryter ner dem, utan också för att deras sjukdom också bryter ner en själv. Fundera på vad du accepterar och framför allt varför du accepterar det. En relation ska vara trygg och kärleksfull. Det du beskriver är raka motsatsen. Om han inte förstår det själv så behöver du vara tydlig med att hans beteende mot dig inte är acceptabelt och så måste du agera på det. Det är en sliten klyscha att man lär folk hur de ska behandla en, men det är sant. Visa ditt värde och dra en gräns. Går han över den så blir det konsekvenser. Du är värd så mycket mer.