Jag orkar snart inte mer. Min sambo dricker 5-6 starköl varje kväll, 6 folköl på söndagarna. Ingen mindre än 7%. Jag har försökt få honom att antingen dra ner på antalet eller på procenten men han lyckas alltid manipulera mig. När han har druckit 4 öl så börjar han bli otrevlig och det räcker med en lite fel kommentar så är vi osams resten av kvällen och natten. Han skyller allt på mig och säger att bråket är mitt fel om han inte får dricka. Det blir en ond cirkel. Jag vet snart inte hur jag ska göra. Jag tror inte jag orkar mer. Jag har pratat snällt,och sagt hur jag känner men han verkar inte bry sig. Jag känner mig stressad varje dag över detta. Jag älskar honom men orkar inte försvara honom inför min familj heller längre.

Fina du, du måste därifrån. Man kan inte få någon att sluta dricka, de måste vilja det själva. Du mår inte bra av att vara i den där situationen. Vad behöver du? Kan du fokusera på dina egna behov? När man är medberoende är det väldigt lätt att allt fokus hamnar på missbrukaren.

Du behöver inte orka, välj ditt eget liv o starta om. Om tio år kan du njuta o glädjas åt ditt beslut när du ser tillbaka.
Istället för att vara nedbruten.

Det enda som är värre än att ha lagt denna tid åt att leva i en destruktiv miljö är att göra det en dag till.
Du kan.

Gå idag o bo tillfälligt hos vän eller släkting.

Åk bara iväg och undvik konflikt gällande ditt beslut, det kan vara farligt.

@sofias77 Åhh.. jag känner så igen mig. Min sambo dricker också varje dag, minst 5 och upp mot 20. Man får en klump i magen när han kommer hem och har druckit för mycket den dagen, framförallt om något dåligt skett och han är arg. Då går det ut över mig, det känns verkligen inte bra i en. Att vara osams hela kvällen och natten, för en ny dag dagen efter och risk för att bli samma kväll igen. För den här ölen kommer ju alltid fram. Jag hoppas inte han varit våldsam mot dig? Du ska veta att du iallafall inte är ensam, jag förstår när du säger att du inte orkar mer. Ändå stannar man för att man älskar dem, jag märker på mig att jag gärna skyddar honom och tycker ölen är felet och problemet. Men när man sitter där på kvällen eller natten ledsen för att han är full, högljudd och respektlös så tänker man bara nej, det är inte värt det mer. Men ändå är man kvar och jag vet inte om vi kommer ångra att vi inte gick tidigare, eller inte