Antabus

12 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vive
Antabus

Finns det någon här inne som vet vad Antabus ger för biverkningar ?
Min kille är energilös, låg och kan inte fungera sexuellt, kan inte komma mm.
Tacksam för svar.

Studenten
Ring

1177 eller gå till doktorn :)
Eller ring till beroendekliniken (om han går till den).

Lycka till!

Vive
Tack för svaret. Tänkte att

Tack för svaret. Tänkte att det finns många med erfarenhet här som kunde svara på det.

aeromagnus
Inga

Inga biverkningar. Nu kanske jag låter taskig men det är skrivet av mina egna erfarenheter. Jag klagade också på energilöshet men det berodde på att jag inte ville äta antabus så jag kunde dricka.

Vive
Tack för svaret.

Tack för svaret.
Han är säkert låg pga frånvaron av alkohol också men det är nog annat också. Det är frustrerande att vara med någon som är som en zoombie och inte har ork till vår relation. Det är väl bara att gilla läget.....

aeromagnus
14 dagar

Efter ca 14 dagars nykterhet brukade min energi komma tillbaka. Det tar ganska så lång tid innan kroppen rensat ut det cancerogena giftet man hällt i sig.

Miriam
Hej Vive!

Tack för ditt inlägg. Du har redan fått några svar av andra användare här på forumet. Men jag tänker att det ändå kan vara bra med lite kompletterande info. från FASS. Där står det såhär om eventuell biverkningar av antabus:

"Det kan många gånger, framför allt i början av behandlingen, vara svårt att skilja symtom som är orsakade av Antabus från symtom på uteblivet alkoholintag eller skada från tidigare alkoholkonsumtion.

Vanliga (förekommer hos fler än 1 av 100 användare):

Trötthet, sömnighet, magbesvär, diarré, dålig andedräkt och metallsmak. Huvudvärk. Mani. Nedstämdhet.

Mindre vanliga (förekommer hos mellan 1 av 100 och 1 av 1000 användare):

Acneliknande utslag eller allergiska utslag med klåda och/eller rodnad. Störd sexualfunktion.

Sällsynta (förekommer hos färre än 1 av 1000 användare):

Stickningar, domningar och muskelsvaghet i framför allt armar och ben. Nedsatt syn och värk i och kring ögat. Förändrad blodbild. Leverfunktionsstörningar, ibland med gulsot. Psykiska störningar i form av personlighetsförändring."

På fass.se kan du själv gå in och söka efter information om läkemedel du har funderingar kring!

Varma hälsningar,
Miriam Alkoholhjälpen

Rausch
Inte heller jag har fått

Inte heller jag har fått några biverkningar av antabus. Möjligen att det blivit lite mer fart på magen i början av behandlingen men det har gått över på 1-2 veckor. Din kille äter inte några antidepressiva? De brukar kunna ge de sexuella biverkningar du beskriver.

Vive
Hej.

Hej.
Jag har läst fass, det var det första jag gjorde. Sexuella störningar står som mindre vanlig men han kan ju vara en av dem. Det kom i samband med att han började med Antabus så även tröttheten och energilösheten.
Tack för hjälpen och svaret.

Vive
Han äter inte antidepressiva

Han äter inte antidepressiva men skulle nog behöva det....
Tack för svaret.

Filippa23
Antabus

Har fått utslag, bölder bakom öron, nacke och bröstet och i ansiktet. kramper i vaderna efter nu en månad med antabus. Kommer ihåg sist jag tog det att de var likadant. Sover dygnet runt och mår skit. Får rådfråga läkaren på måndag. Blev rädd när jag såg mig i spegeln förut. Det är inte kul för det fungerade så bra med nykterheten och jag har följt schemat till punkt och pricka. Har tagit antabus trots att levervärdena va för höga. Kan ju va därför det blir såhär. Hade man kunnat posta ett kort på det hade jag gjort det. Bölderna är vätskefyllda. Någon som känner igen detta? Mvh filippa

alkonym
antabus

blev också helt matt och omotiverad. 10h / dygn sovandes och när jag var vaken var jag konstant trött. har du/ni nickelallergi? enligt en finsk studie är det lättare att då drabbas av biverkningar. drabbades också utav bölder men vet inte ifall det berodde på antabus eller för att jag inte orkade aktivera mig fysiskt under de tre månader jag medicinerade. jag avslutade min antabus-behandling och bytte istället till blodprov 2 ggr/vecka istället då jag inte fungerade ordentligt.