Min pappa

Hej!

Detta är rätt svårt att prata/skriva om men behöver hjälp.

Det är så att min syster har försökt hjälpa vår far så gott det går, tagit med han till psyk och satt han på mediciner. Antabus etc.
Som många många gånger förut går det bra i början och allt är frid och fröjd, tills han får för sig att lättöl går allt att dricka. För att sedan några veckor börja med vin som sedan går över till starköl och tillbaks till sina j*vla 8% pissöl.

Påtagliga gånger har jag sagt till honom att låta bli drickandet och han måste förstå att våran mor skiljde sig för att han har stora problem. Vilket han inte vill förstå. Han måste förstå att jag och min syster kommer sluta att ha kontakt med honom. För min del är det väldigt tungt då vi gör allt tillsammans, samma intressen och i princip samma yrke..

Han har varit nykter ett tag nu, vi åkte utomlands för några veckor sedan och jag kunde inte göra något när han tog en starköl, jag var riktigt förbannad och besviken. Han lovade att inte röra alkohol något när vi kom tillbaka till Sverige.

Nu är det så att man hör väldigt tydligt i telefon när han har druckit, vilket var igår. Idag frågade jag honom och då hade han nästan druckit en hel flaska rött vin. Vad hjälper ärligheten när han inte kan hålla det han lovar? Förstår han inte allvaret att min syster inte kommer prata med honom mer? Vad ska jag göra? Jag sitter så besviken och orkar inte ta i det mer, jag är frustrerad, arg och ledsen över att han gång på gång ljugit om att inte röra alkoholen mer.

Behandlingshem som min syster har sagt? När han förövrigt har välbetalt jobb och sköter allting runtomkring sig. Vad ska jag göra när hans hem är mitt hem, den tryggheten jag har när jag kommer hem från jobb. Den glädjen jag känner när han möter mig och är nykter, så glad och trevlig. Jag vill inte tillbaka till när han ligger utslagen i trappen eller ska börja boxas och föra liv. När han förstör sina egna saker. När jag inte vill komma hem för att han är full.

Känns så extremt tråkigt att behöva ta i detta på julafton, trots att denna julafton är nog hans enda nyktra. Vad ska jag göra? Det min syster säger, behandlingshem/bryta kontakten.. Vad kan man göra när man har slut på idéer?

Profile picture for user Mrs_Mary

Bor ni tillsammans? Du skriver inte hur gammal du är? Mitt enda råd är bygg ett eget liv som inte är beroende på hans. Du måste inte sluta prata med honom, men släpp taget så pass att du själv kan komma i första rum. Ditt egna hem, dina egna intressen, dina egna vänner. Det gör dig inte till ett dåligt barn. Det krävs nog för att du ska kunna överleva.