Startar denna tråd för de som vill läsa eller ta del av hur våra liv ser ut som har utvecklat ett periodiskt missbruk.

Vi är ett par stycken härinne på forumet som är både nykterister och alkoholister i samma person. Det kan vara svårt att förstå vårt sätt att inta alkohol. Även för anhöriga kan det vara svårt att förstå denna typ av drickande. Jag har perioder med ca 9-10 månader utan alkohol och 2-3 månader som jag dricker (drack) totalt per år.

Det är svårt att förstå man har ett problem med alkohol, när man har långa perioder då inga tankar finns på att dricka och att det följs åt av en period med kraftigt intag.

----

Människor omkring mig talade om för mig att jag var missbrukare av alkohol men då jag ansåg att mina nyktra perioder var så väldigt mycket längre än de onyktra så kunde jag inte i min vildaste fantasi förstå att det räknades som missbruk.
De "är du alkoholist?" tester får jag MVG på och är enligt dessa tester utom all fara.

Jag trodde inte ens att jag skulle få hjälp, utan att läkaren skulle avfärda mig som patient då jag inte hade ett "vardagsproblem" med alkohol.

Så var det inte. Läkaren delgav att jag hade ett allvarligt problem med alkohol och att det stora intag jag kan få i mig i ett svep, så finns risk för hjärtstillestånd, epilepsi och leverskador. Jag har fått bra hjälp och har gått från vansinnighets drickare till passiv beroendeperson i 1.5 år.

----

Vad det innebär att ha denna variant av ett missbruk, skrivet ur min egen erfarenhet, är att:

Jag har långa perioder som jag inte alls tänker på alkohol eller känner ett sug, tankarna finns inte alls på att dricka. Min hjärna kan svänga om från detta lugn, till att dricka, väldigt fort.

För mig kommer det som en snabb tanke som inte går att stoppa. Och drickandet tar sin plats - det rör sig inte om socialt drickande. Jag vill drar ner gardinen hemma, ser till att jag har alkohol så det räcker att täcka - fylla - som leder till ångest/abstinens- fyller på med mer för att döva abstinensen.

Så kan det hålla på i en vecka. Tills jag helt enkelt tröttnar - kliver ur mitt drickande. Städar upp runtomkring mig och går ut i vardagslivet. Då infaller en period på 3-4 månader där inget sug finns alls.

En period med att dricka skulle också utlösas om jag tog en öl spontant, där min hjärna kan lura mig - jag har ju vart nykter i 3 månader - jag kan inte vara alkoholist. Jag kan ta en öl - fungerar alltså inte, då vansinnet startar igen. Med en veckas drickande, eller mer.

Jag är alltså nykter ca 9-10 månader per år utan att tänka alkohol. Har inget sug alls. Jag dricker 2-3 månader per år med ett stort intag av alkohol. Ca 1 liter ren sprit per dag. Nästan till medvetslöshet.

Jag kräks såklart, vore konstigt annars så jag tar en stor klunk sprit - håller det nere så länge jag kan för att inte kräkas upp det (vill få ut alkoholen i blodet innan jag kräks) Riktigt vidrigt.

Mina perioder har inte kommit tätare men har innehållit mer alkohol varje gång.

Jag upplever inte att jag är fysiskt beroende av alkohol.

Jag vet inte varför jag har utvecklat att dricka på detta sätt.

Jag har aldrig ångest eller är deprimerad. Har nyligen gjort en ADHD utredning och fick diagnos medelsvår ADHD. EN förklaring kan vara bristande impulskontroll och brist på konsekvenstänkande. Då jag dricker finns det i min värld inga konsekvenser. Morgondagen existerar inte. Jag blir fixerad vid alkohol.

Jag får extrem abstinens när ingen alkohol finns när jag är inne i en dålig period. Läkaren beskrev det likt en narkomans, kan ta till väldigt drastiska åtgärder för att få tag på alkohol.

När jag gick ur min sista period Oktober 2016, så var jag uttorkad till max, sönderkräkt strupe, hade kräkts blod, åt inte en matbit på en vecka och drack 8 liter sprit på 7 dagar.

Jag hoppas det var sista gången.

----

Ni som har andra erfarenheter får gärna fylla på tråden. Kanske det kan hjälpa någon som (precis som jag) inte förstod att detta också är att vara missbrukare av alkohol.

MM

Att vara både alkoholist och nykterist i samma kropp!? Väldigt förvirrande och det låter verkligen livsfarligt att hälla i sig sådana mängder!
Men hur länge har detta pågått?
Det måste ju finnas ett mönster som visar när, hur och var du tar beslutet att börja dricka igen? Eftersom tidsintervall en är ganska lika.
Jag förstår självklart känslan och längtan efter att få en rejäl berusning och tömma skallen, det är en befrielse. Men som vi alla vet är en falsk sådan i längden...
Går du på någon alkohol rådgivning?
Vad säger forskningen om just period stupande? Finns det strategier man kan ta till när man börjar närma sig 9 månader?
Det var väldigt intressant att få läsa din berättelse, jag har ingen i min närhet som jag vet dricker på det sättet.
Hade en morfar som jag aldrig hann lära känna då han dog när jag var liten.
Han var tydligen periodare och åkte in och ut på alkoholist anstalt som det hette på den tiden.

Det har du gjort MM hela berättelsen är som att jag själv skrivit den. Har försökt i sju år nu att få ett slut på dessa så oförklarliga perioder av supande.
Det är många faktorer som är mycket oförklarliga varför har man dessa långa perioder mellan varven som är totalt utan sug efter A Kan ha huset fullt av alla möjliga drycker skulle inte falla mig in att ta en liten en Äcklar mig istället när jag ser flaskorna. Mina nära o kära (är skild med vuxna barn o barnbarn) dom ser mig som en skötsam och ordentlig far o morfar. Berättade för några år sedan för min dotter om mitt problem och att jag tror att jag är alkoholist. Nej nej pappa du är inte alkis du kan kanske dricka för mycket ibland men det gör ju de flesta svarade hon. Va säger man o vad tänker man då? Det kanske inte är så farligt åndå!!!!
Ännu en gång så blir hjärnan totalt förvirrad. Är här inne o läser näst intill varje dag har varit registrerad här 7 år o följt massor av människor i sitt kämpande en del har försvunnit tyvärr hoppas att dom lever ett bra liv. Har haft o har förebilder, jag försöker att ta till mig av dom råd o erfareheter som delas här på Forumet En av mina förebilder är du MM en sån kämpaglöd som utstrålar dessutom klok o intelligent, ger mig fan på att du är vacker också! En annan är Berra vilken människa o vilken resa han gjort, helt otroligt Man längtar till att få läsa hans inlägg många kloka ord han levererat under åren Det finns en massa andra också kan inte börja räkna upp er för då är det väl någon som jag glömmer En sak skall ni veta att ni är ovärderliga för ett sånt här forum. En sak som diskuteras ofta här är om att dra ner på drickat o dricka normalt (vad är normalt?) Under alla år som jag varit här så är det mig veterligen bara en enda som klarat detta o det är Stingo starkt gjort. Om du läser här hoppas jag att du har det bra Stingo du fick ju lite problem det sista som du var här inne.Alla andra så har det gått åt helvete Det är ju något att fundera på för dom som har dessa planer.

Fick lite dåligt samvete idag när jag läste hela din tråd MM där du vid ett tillfälle efterlyste dem som hade detta periodiska drickandet borde ha skrivit men jag är så dålig på att skriva. Dålig på att gå in o peppa andra också, tänker att vad fan skall jag gå in o peppa som inte klarar av att komma ifrån skiten själv
Är nu inne i en bra period som du säger MM har inte druckit under 2018 Konstig man är drack inget under julhelgen hade varit nykter i två månader innan julen så kom ett återfall efter julen onsd-lördag sen nykter över nyår o är det fortfarande. Som du säger så spelar det ingen roll när man sätter igång det är inte relaterat till helger eller högtider o inte till fredag eftermiddag som så många får sug Jag kan sätta igång kl sex på morgonen en tisdag eller va fan som helst. Dricker heller inte på lokal eller på fest stör aldrig någon annan bara misshandlar mig själv. När det gäller periodens längd så är det 4-7 dagar sen lägger jag tvärt av har fått nog och då börjar ju helvetesångesten men det har man också lärt sig med åren Första dygnet två sexpack 3,5 or för att kunna börja äta mat sen andra dygnet 1 sexpack Efter det så är allt som vanligt borstar av mig städar tvättar o börjar leva svenssonliv igen som om inget har hänt (utåt sett, själv vet jag ju vad fan som hände o man lovar sig själv att nu skall det aldrig hända igen)

Ser fram mot att följa den här tråden mycket intressant, som du sa så är vi några som har detta problemet vilket jag hoppas att vi samtliga kan ta oss ur precis som vår ledare MM. Är inte troende men om jag skulle skaffa mig några gudar att se upp till skulle du bli en av dem
Ha en bra dag alla kämpar
Higgins

Vad kul att tråden fick fart direkt. Nej jag vet inte varför denna typ av drickande
uppstår. Det började tidigt i livet med "vanligt" festande men har övergått till
att bli maniska perioder. Sen 7-8 år tillbaks för min del.

Perioderna är alltså totalt 9 / 3 månader under ett år fördelat i
perioder med ca 3 månader nykter + 7-9 dagars maniskt drickande.

Jag vet att andra som har samma typ av intag planerar väl sin "dåliga period" med
arbete, när det är ett bra läge att ta sig en karatefylla.

Inte jag. Jag har mer upplevt att hjärnan rycker till, tar en sidoväg, kanske den tiden
det tar för min hjärna att läka ihop och glömma sista racet?

Jag har gått på Riddargatan 1 under 6 månader, och nu går jag på Magnus Huss -
har fått redskap för att hantera att inte ta sidospåret.
Tanken kommer dock trots allt fortfarande med 3 månader.
Kan dock avstyra det, vill undvika att dö ha ha ha.

Det liknar i mitt fall, mer en mani och besatthet kring alkohol.

Vi som dricker såhär har egentligen aldrig haft en tråd om det, nu har vi det :D

Kram

MM

Tack för så fina ord. Tusen tack. Nej jag förstod ICKE att jag hade problem. Mitt allra första inlägg var trevande. Förklarade lite kort och undrade om någon kände igen detta sätt av intag. Kände mig nästan dum att fråga, för här kämpade ju människor med sitt vardagsmissbruk.

Jag kommer aldrig förstå min egen hjärna, att den totalt känner avsmak för alkohol,
kan ha massa sprit hemma för att sedan freaka ut totalt och dricka så stora mängder.

Kanske kan vi locka fram fler att skriva, som känner igen sig i detta?

Får jag fråga hur mycket du dricker under en dålig period?
Planerar du din dåliga period eller är det ett ryck?

Ha en fin dag

MM

Mirabelle

Jag har nog aldrig riktigt fattat vad periodiskt beroende är. Jag trodde det handlade om att kämpa emot det vardagliga beroendet, tills man kom till vägs ände och inte orkade mer... Det låter som ett riktigt mysterium, hur den här typen av beroende funkar. Tack för nya insikter!

Nä jag har inte något vardagligt sug. Jag tänker inte alls på A under en bra period, under en dålig är det allt som existerar.
Fungerar då som en helnykterist och under en dålig så är jag fullblodsalkoholist.

Ja det är underligt, jag har inte svaret själv hur våra hjärnor fungerar. Jag vet inte...Om alkoholen tar slut när jag är inne i en dålig så kan jag gå över lik för att få mer. Tänk heroinmissbrukare. Det drivet. Sen öppnar jag dörren kliver ur och då är allt borta. Och jag kan ha tanken: Öh vad fan hände?

Ja helt oförklarligt.

Jag läste för ett bra tag sedan en intervju med Per Gahrton. När han var aktiv i politiken hade han också perioder då han drack kopiöst.
Men han planerade sitt supande och tog in på något avsides hotell och låste in sig för att bara vara själv. Så för hans del var det ingen impuls handling.
Emellan dessa perioder var han helt nykter vad jag förstod.
Väldigt konstigt, kan det vara så att man under en lång tid samlat på sig så mycket frustration utan att veta om det?
Och plötsligt säger kroppen till att nu måste allt tömmas ut och då med hjälp av alkohol för det är det enda som funkat tidigare?
Jag bara spekulerar....är nyfiken och fascineras av den mänskliga hjärnan

Jag tror det är vanligt att planera sitt återfall. Jag har varit nykter i 17 månader + 2 år (2012-14) Det jag märker nu efter en längre period nykter är att jag funderar mycket på detta att ta mig ett planerat återfall. I mitt huvud skulle det inte räknas som ett återfall om jag planerar det väl. Tanken är: ta in på hotell, köpa alkohol, ingen ska veta att jag dricker. Om jag skulle göra slag i saken, vet jag inte. Jag vet att tanken dyker upp kring detta.

I mitt fall inte frustration mer att hjärnan kokar över av tankar. Detta har dock blivit bättre då jag nu äter concerta och det är betydligt mer lugnt i huvudet (rycken kommer inte) men jag blir rädd att hjärnan ändå har en plan.

Jag har varit på väg till gymmet, och vänt om för hjärnan har ryckt och gått till systemet istället. Tisdag morgon klockan 10. Men jag körde en kombo och drack whiskey i vattenflaskan på spinningpasset. Efter passet gick jag till systemet och bunkrade upp. Och drack i 5 dagar. Min terapeut har inte haft det lätt.

Du frågade hur mycket jag dricker under en dålig period så rör det sig om ca 5-7 liter i ren sprit sen verkar det som om kroppen inte orkar mera Det är inte fråga om att dricka på dagarna o sova på nätterna utan man dricker tills man somnar och fortsätter när man vaknar det går dygnet runt Första och ibland andra dagen kan jag faktiskt äta mellan varven men sen skippar jag maten o då är det bara flytande föda som gäller.

Om jag planerar mitt återfall. Har alltid trott att det varit en impuls ett ryck bara. Jag kan tänka precis som du skrev att man säger till sig själv efteråt "Vad fan var det som hände?"
Har på senare tid börjat fundera på om det inte omedvetet ändå är planerat. Har även tankar om att jag kanske har en bokstavskombination i min diagnos, har alltid haft ett tempo i allt jag gör som är annorlunda än mina arbetskamrater o vänner Hjärnan går på högvarv varje vaken minut har alltid haft förbannat svårt för att varva ner o logga ut. Tyvärr så har ju alkoholen fungerat som en strömbrytare där jag kopplat bort stressen o fått lugn uppe i hjärnkontoret. Mycket intressant att höra om din medicin som ger dig lugn i hjärnan Är det lugnet som gör att du får tankar på att planera ett återfall Förut så fick du bara ett ryck så var återfallet ett faktum. (ADHDalkisar får bara ett ryck, andra alkisar planerar återfall) Bara en tanke!

Concerta är ju en ADHD medicin som gör att tankarna kommer en i taget. Från en myrstack i huvudet till att myrorna går på ett fint led, så känns det. I och med det så är jag inte lika impulsiv, vänner och kollegor upplever mig som tystare, lugnare, en har frågat om jag är deppig. Jag är bara inte lika flipprig när jag tar denna medicin. Inte alls deppig.

Jag kan också se konsekvenserna på ett klarare sätt, resonera med mig själv i lugn och ro. Dessa två i kombination gör att jag inte tror att alkoholrycket skulle komma. Hjärnan är för lugn.

Men tankarna har kommit kring alkohol men mer som ett fantiserande ... hur det skulle gå till OM jag skulle ta ett återfall. Men jag hoppas och tror att det inte kommer hända. Jag vet egentligen inte varför, jag mår ju underbart bra utan A.

Kan t.ex sitta i en bar, titta på flaskorna och i mitt huvud så beställer jag en öl, en shot, sen en Dry martini... men det stannar där, i min dagdröm.

Min hjärna resonerar : Nä jag kanske inte alls är alkoholist, jag kanske bara har ADHD och då kanske jag skulle kunna dricka igen. Jag kanske inte ens har varit alkoholist. Det är en livsfarlig tanke för mig.

Men tankarna kommer oavsett om de är farliga eller ofarliga.

Lim

Hej MondayMorning och alla andra!

Jag känner ju precis sådär.... alkoholist och nykterist i samma kropp... Och min tråd heter ju så till och med för det är så jag känt mig de senaste åren.

För mig har det dock sett lite annorlunda ut. Jag har sällan druckit mer än en flaska vin per dag/kväll när jag druckit och inte heller druckit varje dag. Utan det har varit (på ett ungefär) så att jag har en nykter period på 2-3 månader. Utan att ens vilja ha alkohol. Sedan bestämmer jag mig för att dricka igen och då har det börjat med en eller två dagar i veckan och sakta eskalerat till att bli fler dagar i veckan och lite mer alkohol vid varje tillfälle. Sedan efter någon månad eller två har alkoholen blivit för central i mitt liv och jag får enorm ångest och bestämmer mig för att sluta. Är då nykter flera månader igen. Börjar åter igen dricka ett par månader. Och slutar igen. Vissa dryckesperioder har varit värre än andra. I slutet innan jag slutade sist (för 14 månader sedan slutade jag helt dricka) så upplevde jag att jag knappt kunde gå tre dagar utan att dricka och jag kände att det var på väg att gå åt skogen.

Hade jag inte haft barn och ett jobb där jag måste vara helt pigg och frisk så är jag rätt säker på att mängderna alkohol hade varit mycket mer under mina dryckesperioder. Innan jag fick barn höll det på att gå åt helvete rent ut sagt. Då drack jag sprit till och med mitt på dagen. Och nån månad senare slutade jag....Och så höll det på. Runt runt.

Det är som fler skriver... förvirrande! Och kanske också gör att man inte vet vad man ska tro om sig själv?

Men jag började även känna att jag inte orkade med att vara så dubbel. Ena dagen sa jag till alla att jag inte drack medan jag nästan gång vi sågs kunde dricka vin en hel semesterresa. Och nästa gång säga igen att jag inte dricker. Jag orkade inte vara så himla rörig längre inför människor runt mig.

Hur vårt drickande än ser ut så tror jag i alla fall att det är skadligt. Och trots att jag varit nykter mer varje år än vad jag druckit så har alkoholen förstört massor för mig och skadat mig ända in i själen. Det var ett år för inte alls länge sedan som jag drack 3 månader av 12 totalt. Det låter ju väldigt lite! Men jag mådde USELT av de tre månaderna. Det räckte för att helt förstöra min självkänsla. För under de tre månaderna var min hjärna fullkomligt besatt av alkohol på olika sätt.

Bra initiativ av dig MondayMorning att starta denna tråd ?

Kramar till alla som behöver och vill ha ?

Jag har också druckit vin och öl under mina tidigare perioder.
Men jag kom på att (jag tyckte jag var väldigt smart som kom på detta)
sprit var lättare att administrera, gick snabbar ut i kroppen och
det var mindre emballage att göra sig av med.

Vodka ger dessutom inte samma färg av ringar på bord, i koppar, man
kan fejka att det är LOKA i flaskan. Billigare var det också. Om man räknar
i alkohol. Detta är ju också progressivt så det kan vara av den anledningen
jag gick över till starksprit.

Jag har inte alltid druckit i de mängder som de sista racen bestod av.
Sista 4-5 gångerna så drack jag sprit. Jag var ju nykter 2012-14 och
det var efter det som jag började dricka starksprit.

Jag som du har sagt till folk att - nej jag dricker inte.
I min värld har inte dessa 3 månader per år räknats.
Och det har varit en sanning för mig.

Folk har fattat och konfronterat mig men jag har vidhållt
att JAG DRICKER JU INTE.
Snacka om förnekelse.

De perioder med alkohol, så har det förstört SÅ mycket.

Jag vet inte, jag spekulerar, men om du tänker att du
INTE hade valt att sluta och den dagen dina barn är vuxna
så vet man inte...

Kanske ditt liv hade bestått av litervis med sprit i dina dåliga perioder?
Denna stora mängd i one go, kan skada kroppen otroligt mycket.
Hjärnan tar extremt med stryk.

Jag undrar om alla vi som dricker i intervaller känner denna besatthet?
Jag blir rabiat när systemet inte är öppet. Drivet är extremt och så obehagligt.

Ja antingen så förnekar man själv, eller så ser inte omgivningen att man har alkoholproblem när man intervalldricker.
Jag tror vi är svåra att fånga upp, för vi dricker ju inte. Fast vi dricker. När jag började på Riddargatan så skulle jag fylla i ett schema hur jag hade druckit de senaste 6 månaderna. Det såg ju lustigt ut....

v 1-4 - 0 alkohol
v 5-9 - 0 alkohol
v 10- 14 - 0 alkohol

v 15 = 7 liter alkohol

v 16 - 20 0 alkohol
v 21 -25 0 alkohol

osv

Hur ska man fatta att man är alkoholist?

Det är verkligen olika det ser ut för oss. Min lista hade varit mer jämn. Endast alkostopp när jag jobbade och dagtid. Enstaka nyktra dagar emellanåt. Det är verkligen allt eller inget på din lista MM. Vilken tur att du har förstått ditt egna periodberoende och missbruk..Kram..

Anders 48

Jag är ju en av "periodarna"! Bra att du startade denna tråd MM! Det är intressant och (o)förklarligt hur vi funkar?! Jag ska reflektera lite, och kanske bidraga med några rader - när jag är hemma. Vid datorn. Att sitta o plickeplocka på mobilen är bara omständigt när man är i min ålder...?

Ser fram emot detta. Du var den som svarade på mitt allra första inlägg, då jag inte själv förstod. Det var ett trevande inlägg med frågan om någon kände igen detta med mina perioder av fylla. Jag kunde inte förstå mig själv. Du bekräftade att man kunde ha denna typ av alkoholism. Jag vill tacka dig för det. Det räddade mig, att du förstod mig och att du svarade.

Tack

MM

Tornadon

Känner igen mig till viss del i det här. Jag planerar mitt drickande till vissa tillfällen. Å emellan dessa har jag inget sug alls. Min sambo kan ta en öl framför mig å jag bryr mig inte ens. Sen får jag plötsligt ett järtesug. Jag dricker alltid ute på pub för det känns på nåt vis bättre än å dricka hemma själv. Jag laddar upp inför kvällen å sen dricker jag tills jag får minneslucka och däckar. Dock är jag väldigt känslig och behöver kanske bara dricka 8 starköl för att tappa minnet å somna. (Äter antidepressiva som kanske påverka) Inget kan bryta drickandet förutom minneslucka och sömn. Efter det har jag så stark ångest så jag vill dö vissa gånger. Och tänker aldrig mer. Sen går det någon vecka och då glöms det negativa bort. Tänker att jag aldrig kan leva utan alkohol å denna gång kommer jag kunna stoppa å så börjar det om igen. Sådär har det gått runt runt i cirklar i flera år men folk säger att jag inte är missbrukare för då skulle jag inte kunna sitta hemma å se min sambo ta en öl eller ha öl hemma. Och då skulle jag oxå tåla större mängd vilket jag gjorde förr men nu får jag minneslucka för ingenting. Inget jag gör hjälper. Varken att stoppa vid lägre mängd eller att sluta helt. Känns nästan som jag gett upp å accepterat att det är så här jag får leva. Att det kanske tom.är helt normalt

av Märta Tikkanen. Min favoritbok alla kategorier. Så brutalt naken, äkta, utlämnande. Stark. Obarmhärtig i all sin vrede och sorg.

Det finns en text om när Henry planerar nästa period:

"Du arbetar metodiskt
och har jobben klara
för två veckor framåt
och ordnar bara oviktiga träffar
som du aldrig tänkt gå till
Du lägger lugnt upp ett förråd
av allt du kan tänkas behöva
för att ett varv ska förflyta
angenämt
och efter noter

Du skaffar konjak
en bättre sort för början
och sen en sämre, billigare,
starköl, en järnranson
och så mellanöl från snabbköpet
och slutligen ber du mej
förnya ditt recept
på hemineurin och sömntabletter

Sen finner du dig plötsligt
med ett glas i handen
och förbluffade ord i din mun
över din ämnesomsättning
som kräver att du börjar dricka
såhär en vanlig vardagsförmiddag
helt utan varning

Du som är en sån bohem
och omöjligt kan komma ihåg
ett telefonnummer
försummar aldrig en detalj
när du förbereder
dina oväntade
perioder"

En beskrivning av en typ av periodiskt drickande. Tänker att just planerandet och förberedandet i och för sig gäller oss alla, var, när och hur vi än dricker. Vi måste ha hemma, gömma, smussla, slänga. Låtsas att allt är som vanligt.

Att vi orkar! Eller, det är ju det vi inte gör.

Det där gick rakt in i mitt hjärta.
Tack. Jag har boken men har aldrig läst den......

Ner i källaren och rota fram den, tänker jag.

Det kan inte vara lätt att leva med oss.
Jag tror omgivningen förlitar sig på våra
bra perioder, tror att nu löser det sig.

O då påbörjar vi nästa dåliga period.
Och vi gör människor besvikna.

Så sorgligt....

Tack

MM

...men var beredd på att det kanske blir tufft. Vilken läsupplevelse du har framför dig. Jag öppnar boken, läser, stannar upp, begrundar, tar in. Har gjort det många gånger och blir alltid alldeles slut efteråt. Överväldigad och utmattad av känslor. Även om det inte alls liknar mitt drickande. Det sorgligaste är förstås beskrivningarna ur barnens perspektiv.

Angående det du skriver om att påbörja nästa dåliga period:

"Nu behöver jag
inte vara rädd längre
säjer en (son, min anm.)
för att han ska börja
dricka
nu när han har börjat
så är det bara
att vänta på
att han ska sluta"

-----

Tur att du har boken, det är lögn att få tag i den i dag. Så var rädd om den. Om du vill, får du gärna skriva något om vad du tyckte. Sen, om och när du läst.

Och du, tack för trådstarten. Så otroligt intressant. Fascinerande. En farbror till mig var periodare, liksom min bästa kompis pappa. Fenomenet är inte nytt för mig, men detaljerna och omständigheterna kring detta visste jag inte mycket om. Inget ur deras perspektiv. Det pratade man inte om. Tack för att du och ni andra gör det.

Kram ♡