Att börja ett nytt liv

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Shantaram
Att börja ett nytt liv

Hej
Vaknade kl 2 inatt och fick inte sova. Som vanligt de flesta nätter de senaste månaderna. Sökte lite på nätet och hittade detta forum. Hm det kanske är ngt för mig, tänkte jag.
Jag dricker för mycket, det har jag gjort i många år. Men jag vet inte hur jag ska komma mig ut av det. Har provat med en massa olika knep men jag hittar alltid en ursäkt för att dricka.. Tar det i morgon är min standardtanke o så har det varit i många år.
Det känns svårt att skriva det här, bara att nämna det med ord är svårt.
Semestern är snart här, det blir tufft. Vill inte dricka mer men vet inte hur jag ska kunna låta bli.
Tänker inte, tar bara det förste glaset och så är det kört. Sen dricker jag till jag somnar i stort sätt. Har vi gäster försöker jag hålla en lagom nivå men fyller på i smyg. Min man jobbar borta hela veckan så jag kan dricka ostört på veckodagarna. Det blir värre till helgen. Da må jag smyga, försöker hitta på lösningar för att han ska göra saker ute så jag kan fylla på lite lagom under dagen. Svårare blir det om vi ska någonstans, att hitta på ursäkt för att inte behöva köra bil. Har studerat under några år nu och då var studierna en bra ursäkt försatt slippa att köra. Behövde läsa till en tenta osv. Vet att min man vet men han vet inte hur han ska hjälpa mig. Tror inte han kan det. Det är det bara jag som kan.
Just nu är jag helt på det klara med att jag inte ska dricka ngt mer men när jag kommer hem från jobbet i eftermiddag så är tanken borta och så är det kört. Så har det varit hitintills iallafall.
Så vad ska vara annorlunda idag mot igår? Det vet inte jag men det får snart vara nog för snart kan jag inte hålla det hemligt längre. Det kanske inte är hemligt, det är bara jag som inbillar mig att ingen vet o förstår hur det är.
Det vill jag inte veta, jag vill bara bli nykter o fortsätta att vara det.
Någon, kommer inte ihåg vem, skrev på forumet att " nykterhet är ingen uppoffring utan snarare en förmån."
Det gillade jag.

Nu ska jag starks göra mig klar för att åka till jobbet. Och så får jag ta eftermiddagen som den kommer.
Med förhoppning på en nykter eftermiddag/kväll
// Shantaram

lungan
Ett steg i taget

känner så väl igen mig i det du skrev, och många med mig. Bara tanken att du vill bli nykter och att du är medveten om ditt problem är ett steg. Ingen kan tala om hur just du ska göra, det kan du bara själv. Som du säkert redan har sett här på forumet så är det svårt att sluta av sig själv.

Fortsätt titta runt här på forumet så hittar du säkert något som kommer att hjälpa just dig att bli nykter. Välkommen till ett nyktert liv.

Låst tråd