och bortaget

Ebba

Du är inte den enda som har fastnat i en ond spiral av alkohol.
Absolut inte.
Tyvärr är vi många.

Du skriver att du har ADD och drag av asperger och det innebär ju många gånger att man har extra lätt att drabbas av oro, ångest och panikattacker och jag tänker att ölen du dricker för att koppla av och kunna sova är så elak mot dig...

För det är ju så att man (i alla fall jag) mår ännu sämre och har ännu mera ångest när man vaknar bakfull och yr.

Känns hela livet jobbigt?
Har du något som helst stöd?
Det har man ju rätt till om man har de diagnoser du har.

Även om det känns mörkt nu så lovar jag dig att det kommer kunna vända om du tar hjälp och slutar med den dumma ölen.
Det finns andra mycket bättre sätt att slappna av och koppla av med hjälp av och det borde du få bra hjälp med.
Du är värd att må bra.
Livet ska inte bara vara en enda kamp.
Men ibland måste man kämpa för att ta sig ur ett destruktivt leverne och då behöver man ofta bra hjälp på vägen.

Du kan ringa alkohollinjen eller AA om du vill ha stöd och råd.
Såg att du undrade om det inte finns någonstans att vända sig.

Fortsätt gärna att skriva här också så ska du se att det finns många fina och kloka människor här som gärna stöttar och delar med sig av tips och råd.

Kram!

Li-Lo

Du har haft det tufft, bra att du är här. Det finns flertalet vägar till att må bättre, kanske är ditt val att vända dig hit ett positivt steg för dig. Det låter som att du i perioder levt med alkohol som en dominerande del av din vardag på olika sätt. Precis som Ebba skriver påverkar alkohol oss på komplexa sätt. Den initiala känslan av att få en "paus" leder ofta till obalans i hjärnan vilket kan utlösa eller förstärka nedstämdhet. Just nu har du påträngande tankar som väcker en ångest som är svår att stå ut med.

Livslusten är låg säger du. Jag vill gärna säga att tankar på att avsluta sitt liv kan i stunder kännas befriande då det verkar vara det enda alternativet för att förändra sin situation samtidigt som de kan vara del av ett sjukdomstillstånd, exempelvis depression som går att behandla, ofta med mycket god effekt.

Du gör precis det som rekommenderas dvs du delar sina tankar med andra. Hur ser det ut för dig? Har du inte har någon anhörig eller vän som du kan vända dig till just nu finns det andra människor som kan ge dig stöd. Utöver Ebbas förslag så finns även Nationella hjälplinjen 020-22 00 60, de har öppet alla dagar. http://www.1177.se/hjalplinjen/

Jag vill avsluta med att säga att det är starkt av dig att göra nytt nu, du är här. Att göra nytt kan ge nya resultat. Du har erfarenhet och stor kunskap om alkohol, denna kunskap är sannolikt till hjälp för dig nu.

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Jag ser att du (förtvivlat) söker kontakt. Det finns en sluten grupp på Facebook där det är hög aktivitet och där mänskor inte är anonyma. Sök dig dit! Gruppen heter Nykter och drogfri för min egen skull
Lycka till! / mt

etanoldrift

Och väldigt tråkigt då jag känner att du väljer att avsiktligt missförstå det jag försöker säga!
Jag önskar dig faktiskt allt gott.. Jag vill inte att du ska råka illa ut och jag hoppas att du vågar dig tillbaks..
När man är som skörast och sjukast, så beter man sig inte som sig själv, det förstår jag
Kanske är det också så, att den vanliga vården inte hinner med alla desperata människor och att man då slänger ut nödrop överallt!
Jag hoppas att du förstår att det här inte är ett "samtalsforum" där man ringer varandra, även om inget hindrar att man tar kontakt!
Kanske är det också så, att själva skrivandet ibland bidrar till att man får mera ordning på sina egna tankar, när man väl läst det man skrivit!
Lev väl!