I somras slutade jag helt, men trillade dit igen då jag fick för mig att försöka vara måttlig istället. Nu har jag bevisat för mig själv att det inte går. Jag måste vara helvit. Hjälp mig, där ute! För mina barns skull och för min mans skull.

aqua

Hej och välkommen hit! Jag är också en av dom som inte tror mig kunna dricka alkohol mer i mitt liv. Jag har försökt tidigare (för 20 år sedan) genom AA, genom att ha vita perioder, genom att träna mer osv. Jag tycker mig ha kunnat dricka måttligt under en längre tid, efter det, och trodde då att jag tagit fel om mitt A missbruk. Dom senaste åren har motsatsen bevisats. För 6 v sökte jag mig hit och har tagit hjälp av en alkoholterapeut. Hoppas du hittar stöd genom att läsa och skriva här på forumet. Du ber om hjälp i dina barns och din mans vägnar, men kanske du behöver hjälp för din egen skull?
Varmt lycka till!

Zorro

Hej Mammon och välkommen hit.
Som aqua säjer, vi är många som försökt oss på måttligheten och insett att det faktiskt är enklare att avstå helt. För mig är det enda vägen. Forumet är ett fantastiskt stöd. För mig är det helt livsavgörande eftersom jag inte har styrkan och modet att som aqua att ta hjälp utifrån.
Genom att läsa mycket här har jag skaffat mig kunskap om hur det fungerar att vara alkoholberoende och genom att skriva i andras trådar uppmärksammas min egen. Jag har fått så oerhört mycket stöd och hjälp här.
Återigen, välkommen hit till en fantastisk gemenskap!
/Z

Tack!

Det värmer. Jag har läst här mycket i somras och det hjälpte bra. Jag trillade dit under hösten och det har blivit mycket helgsupande. Jag har mkt ångest pga stress och dålig ekonomi, och det hjälper ju föga att dricka.

För mig hjälper det att jobba, men så fort ledighet kommer blir ångesten större

Zorro

Ja, Mammon, ångesten är ett h...
Jag vaknade varje morgon med hemsk ångest toppad med något som närmast kan liknas vid panikattacker, varje morgon. Tog 3 nyktra veckor innan jag insåg att alkoholen hjälpt till en hel del. Jag kommer nog aldrig att må bra på mornarna, men det har blivit så otroligt mycket bättre.
/Z

Mick

Ja denna ångest är ett riktigt elände, jag föll igår efter att har varit nykter en månad, jag har en fruktansvärd ångest idag pga detta.
Det som hjälper mig just nu är att ni finns här och att vi tillsammans sitter i samma båt och hjälper varandra.
Du kommer få mycket stöd och hjälp här.

Leverjag

Stress, ångest, rädsla och belöningssystem i obalans hänger ihop. Alkoholen orsakar det mesta av det. Du kan hjälpa dig genom avslappning, meditation, promenader, träning och naturligtvis genom att avstå från alkoholen. Balansen och välmåendet kommer tillbaka. Ekonomin och utseendet blir också bättre som ett plus! :-)

Många här har skrivit om stress och ångest. Läs och skriv. Lycka till!
Kram

Stress är skit. Verkligen. Och undanstoppad sorg som pockar upp då alkoholen inte finns. Det ska bli skönt att slippa tröttheten och det slitna i kroppen. Det är nog det bästa, det att få tillbaka energin. Jobbet är räddningen men jag vill gärna kunna slippa rastlösheten som kryper i kroppen på kvällarna. Hoppas den ska minska.