Hejsan
Hur anonyma är egentligen AA? Jag måste söka hjälp nämligen. Och kan av förklarliga skäl ej gå via vården.
Jag är läkare, nämligen kirurg på ett större sjukhus.
Jag har ett oerhört pressat arbetsschema. Till detta kommer en saknad efter min dotter som har farit till USA för att studera och som hör av sig allt mindre..
Jag är ensamstående. Dricker kopiösa mängder mot min stress. Jag vet att det är farligt och kortsiktigt.
Jag kommer hem till ett mörker efter en stressig dag. Total tystnad och ensamhet och bara elände på nyheterna. Bor ensam i en villa. Inga husdjur och ingen kvinna.

Har aldrig någonsin arbetat berusad eller bakfull.
Men jag kan t ex kl 11.15 ( ex från förra veckan) operera ett barn för att senare samma kväll dricka en hel flaska whisky plus stora mängder vin, lyssna på musik på högsta volym, skicka konstiga mail till min ex-fru för att sedan slocka nedpissad i min soffa.
Funderar på att söka mig till en vårdcentral på en mindre ort. En privat VC. Men då tappar jag kirurgin som jag hela mitt yrkesliv kämpat för och blivit rikigt duktig på, om man får skryta.
Jag dricker cirka 2 liter starksprit plus 1.5 liter vin i veckan.
Folk börjar titta snett på mig. Jag ser sliten ut.

Vad göra?
Det är ju inga problem att få jobb på en liten ort, men jag är orolig för att det skulle vara så tråkigt på en liten VC att jag skulle implodera.
Min kollega, låtsom oss kalla hen drY, sa att jag ska "skaffa mig en kvinna". Ska jag det?
Jag har dejtat. Mestadels vårdpersonal. Men dom har så att säga inte varit på min intellektuella nivå. Brukar dock ha en tatuerad undersköterska här för spännande erotiska äventyr som skulle få Markis De Sade att rodna. Men inte mer. Jag köpte en Xbox One till hennes grabb. Konstigt kan tyckas.
Och kvinnliga läkare? NEJ TACK!!!

Idioten

Kan inte gå via vården? ett utalande av en läkare gör mig rädd, sök hjälp fortare en fort innan du skadar någon, att ligga nerpissad i soffan är inte speciellt intellektuellt i mina öron, ta tag i ditt liv och tro inte att en kvinna är lösningen.

etanoldrift

(delar av inlägget har redigerats då det skulle kunna upplevs som stötande. Admi/Li-Lo)
...
Annars är nu ju precis som folk är mest..
Så ta nu och och traska iväg till en vårdcentral vilken som helt och SÖK HJÄLP!
Tro inte för ett ögonblick att inte folk runtomkring dig på din arbetsplats har förstått att du har problem.. Det är bara vår svenska korrekthet och "sköt-dig-själv" mentalitet som får dom att inte skriva dig det på näsan (alla väntar på att någon annan, helst "chef" ska ta tag i problemet..)
Tycker att du ska söka frivilligt, eftersom det troligen kommer att uppdagas ganska snart ändå.. Om inte annat så kommer du att ha betydligt större möjligheter att få arbeta som kirurg, efter det..

Ebba

AA är väldigt anonymt.
Där bryr sig ingen om ifall du är kirurg, präst,hemlös,superstjärna, arbetslös, hemmafru eller vad du än är eller inte är...

Våga prova, det låter som att du befinner dig i en ond spiral av alkohol och att det är hög tid att du försöker få stopp på det.

Rädslan för vad som kommer hända om man söker hjälp av vården är ofta så stor att människor inte gör det i tid, det är verkligen synd.

Det är nog absolut inte svårare för dig än för andra som inte jobbar inom vården, att våga söka hjälp.

Det är modigt och klokt att kapitulera, lägga korten på bordet och be om hjälp att ta sig ur en livssituation man inte längre kan hantera på egen hand.

Li-Lo

Välkommen till forumet. Du skriver att du känner stor oro för din alkoholkonsumtion och du har identifierat vad som fick dig att börja dricka alkohol. Nu har alkoholen fått att allt för stort utrymme och du vill ändra dina alkoholvanor. Du har börjat titta på vad som skulle kunna passa dig. Bra. Många här på forumet har berättelser som varit livsavgörande på flertalet sätt. Kanske kan deras berättelser och val bli hjälpsamma för dig nu när du är beredd att ta emot hjälp i någon form. Det låter som att du redan funderat på att uppsöka vård. Det låter som ett bra steg utifrån hur du beskriver att du dricker i vissa situationer.

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Leverjag

Välkommen DrX

Alla som här är människor som har en drivkraft och vilja att förändra sina alkoholvanor. De flesta har välordnade liv och skammen att erkänna sitt beroende gör att vi, oftast till en början, väljer att ta hjälp anonymt. Detta forum är ett väldigt bra stöd men många av oss kompletterar med terapi, mediciner, behandlingar och/eller gruppmöten.

Jag har ännu inte varit på gruppmöte men kommer kanske dit, då jag har förstått att det hjälper många långsiktigt att förändra sina vanor och erbjuder gemenskap och många nödvändiga lärdomar om sig själv och andra människor. Och tvärtom, som jag förstår det, fördomar så är det inte utslagna äldre fattiga alkisar, utan människor som du och jag, som har fastnat i alkoholberoendet som börjar ställa till det rejält för oss i livet.
Istället för att ta oss igenom de bakomliggande orsakerna, förändra våra liv och bearbeta våra sorger, så dövar vi med alkoholen som ger oss ännu större problem. Ångest, dålig sömn, svaghet, dålig ork och koncentrationsförmåga, skador i och utanpå kroppen. Det sliter hårt.

Det låter verkligen som det är hög tid för dig att ta tag i ditt problem och jag skulle vända mig till en beroendemottagning där ni kan komma fram till hur du bäst får stöd i ditt beslut att komma tillrätta med alkoholen. Det går utför. Det vet alla här. Du kommer inte att kunna behålla jobbet i längden om du fortsätter dricka som du gör. Arbetsgivare är skyldiga att erbjuda stöd men det kanske du inte vill ha nu. Tror att du ska gå på AA och testa ett par gånger i alla fall. Finns många gruppmöten att välja på i storstäder.

Läs och skriv här och fatta beslut om du vill sätta stopp för det som garanterat håller på att förstöra ditt liv.

Lycka till

Kvaddad

För det finns väl ingen rimlig chans att detta kan vara på allvar.....
Förresten - vad har X-boxen med saken att göra?

aqua

Hej och välkommen drX. Att du vänt dig hit, till alkoholhjälpen, låter som ett modigt första steg i ditt uppvaknande. Jag säger som föregående skrivare att många här är högpresterande, utbildade, har familjer och fortfarande klarar sig i sitt yrkesliv (i varierad grad givetvis). På många av oss går det säkert inte ens att se att vi är beroende av nervgiftet alkohol. Mitt fall har bland annat handlat om tankar som "jag är inte som andra", jag har kontroll och har tidigare idrottstävlat på elitnivå. Det har gjort det legitimt för mig att dricka. Nu börjar jag inse att vi är alla samma "skrot och korn".
Att du skriver du vill flytta, hitta kärleken låter underbart men frågan är om det är det du behöver just nu. I mina öron låter det mer som en flykt från att ta tag i din verklighet. Det går att få hjälp privat hos någon alkoholterapeut om du inte vill kontakta VC. Om ditt missbruk gått långt och du behöver avgiftning och medicinering, ja då måste du ju ta kontakt med din egen yrkesgrupp. Lycka till!

Bra att du hittat hit. Modigt att berätta om ditt yrke. Det finns läkare som röker, fast de vet att det är livsfarligt. Och du.... man blir inte en sämre människa eller kirurg bara för att man är missbrukare MEN det kan påverka ditt arbete om du inte tar hjälp. Du kommer inte bli av med jobb eller så du behöver verkligen hjälp. Så lägg undan prestigen och ge dig själv chansen att få ordning på ditt liv jag är lärare och ska stå framför mina elever och berätta varför man in ska dricka. Dubbelmoral kanske men det är vad man gör med sina fel och brister som räknas.
AA är väldigt anonyma men min spontana tanke att du dricker sådana enorma mängder så du måste få bukt med din fysiska hälsa.

miss.understood

tror du vet själv hur du ska får stopp på detta. AA elr VC verkar inte särskilt bra för dig, låter mer som om du skulle behöva privat behandling. du är inte ensam. jag är också där.