Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

xoxo

Jag känner igen mig i dina tomhetskänslor Mick. Har mycket av det i perioder. och känslan av att inte kunna skriva något vettigt här har jag jämt xD jag vet inte om det funkar på tomhetskänslor men igår när jag höll på att fastna i tankar om att livet är skit och meningslöst lyckades jag göra det lite bättre med mindefulness. Stannade upp och beskrev situationen (utan att döma eller värdera) utifrån, som den var just i den stunden. Och när jag la fokus på de yttre sakerna så minskade ångesttankarna något faktiskt. Det blev tydligare att det handlade om en viss typ av tankar och inte någon total sanning. Hoppas att du förstår hur jag menar, känns som att det blev lite luddigt, och hoppas att du mår bättre snart och klarar helgen. Jag ska tänka på dig när/om a-suget kommer och att vi både är och ska vara nyktra:)
Massa kramar??

Mick

Jag förstår hur du menar xoxo, och jag tror det blir bättre och bättre ju längre tiden går som vi är nyktra , vi får mer erfarenhet om hur man jobbar med det nyktra livet och självkänslan ökar, och vi blir bättre på att även ge bra råd och stöd till andra.
Det är skönt att vi har varandra här, att veta att man inte är ensam, det hjälper enormt mycket och jag ska tänka på dig med när suget kommer, att vi kämpar tillsammans.
Ha en fin helg.
Kram ??

Leverjag

Tänkte så när jag läste det du skrev. Då skulle man inte behöva kämpa så hårt och slippa frestas. Ungefär som med antabus. Man kan inte dricka. Punkt. Och då slippa tänka på det mer!

Nu dricks det vin på varenda café man går till. Hade tyckte det var toppen förut. Hade tagit ett glas istället för kaffe och sådär håller vi på tills vi inte kan stå emot mer.

Känner igen din tomhet. Det kommer och går hos mig också. Dels tror jag den fanns innan men jag tror mest att jag skapat den då jag valt sällskap med alkohol istället för att odla andra intressen och valt andra aktiviteter.

Har du kommit igång med något annat som kan fylla lite av tomheten? Har bokat ett tufft träningspass imorgon. Jag känner inte alls för det nu och älskar sovmorgnar men jag vet att jag inte kommer att ångra mig efteråt. :-P

Kram

Mick

Ja, alkoholen finns överallt omkring oss vart vi än går, jag tycker många gånger att folk tittar på mig som om jag vore knäpp när jag tackar nej till alkohol på julbord eller liknande, tack o lov så har jag märkt att den trenden börjat ändra sig en aning, att människor börjar så sakta acceptera att det är ok att inte dricka alkohol.
Man kan undra hur det blivit så här, alkoholen är ju ett gift, etanol, nervgift!!!!! Att det ska behöva gå så långt att man hinner dricka på sig ett beroende innan man börjar förstå vad det är för skit man utsätter sin kropp för.
Mina barn når tonåren nu, och jag försöker på så försiktigt och bra sätt jag kan att förklara hur farlig alkohol kan vara och hur skadlig den är för kroppen, båda har sagt att dom aldrig ska använda verken nikotin eller alkohol, men det är ju lätt att lova som barn, jag är så rädd för att dom ska möta samma A djävul som jag i framtiden.

Alkohol är ett stort samhälls problem, så varför ska det egentligen vara lagligt när inte hash, kokain eller andra droger är det, alkohol är ju oxå en drog.
Ja, ja, det är bara så jag tänker ibland.

Jag har mycket aktiviteter på gång nu i helgen så jag hoppas det fyller på med nya krafter, tomheten går över det vet jag sen tidigare.
Men hör och häpna, det är fredag och jag har inget sug!!!!!!!!!!
Normalt sett så skulle det krupit i hela kroppen tidigare ikväll, men icke, hjärnan är verkligen konstig, nästa helg kanske det är tvärtom, men att jag inte har nåt sug på en fredag är intressant, jag funderar på vad det beror på, kan det vara för att jag föll förra helgen??
Jag vill kunna ta med mig detta till framtiden och ta fram när det blir svårt, men jag kan inte sätta fingret på vad det är som gjort att inte suget kom idag, men jag kan ju säga att det känns underbart och jag är väldigt glad för det, och det ska bli så skönt att vakna imorgon på en ledig dag och må bra och att veta att jag ska göra saker som jag tycker är roligt.

Jag har läst på din tråd, och du känns stabil i ditt tillfrisknande från A, och du är klok, stark och målmedveten, dock tråkigt med ditt förhållande till mannen.
Du har klarat många veckor nu mot alkoholen, Jag känner att du kommer gå vinnande ur allt till slut Leverjag.
Styrkekramar till dig ??

Leverjag

Det är en drog som borde vara lika förbjuden som övriga! Har två unga tonåringar och en som blir detta år. Man vet aldrig med dem. Grupptryck och sociala normer kan få dem att falla i greppet ändå. Kan bara hoppas att de fått så mycket info om alkoholens lömska grepp och baksidor att de tänker många extra gånger. Få fånga tonåringar mår ju inte dåligt av att höra hur det hämmar muskelbildning, gör en fet, osnygg och plufsig också. ;-)

Så härligt, Mick! Eller kan det vara så att det gått så pass lång tid nu totalt att det börjar släppa helt enkelt. Du kopplar inte ihop kvällen med A på samma sätt eller så fick du en hästspark i röven helt enkelt! :-))

Tack för fina ord. Ja, det där med mannen är ett sorgligt kapitel som inte är avslutat än. Men nykter kan jag hantera det tuuuusen ggr bättre!

Du känns målmedveten och stark du med. Har gjort hela tiden, tycker jag. Hoppas du får en toppendag imorgon. ?

Mick

sen jag snubblade, helgen gick betydligt bättre än jag trodde, lite rastlös blev jag i lördags.
Det känns stabilt nu och jag känner mig motiverad, men när dom riktigt svåra stunderna kommer det är då jag blir svag, jag behöver jobba och få mer kunskap om hur man hanterar dom värsta och jobbigaste stunderna känner jag.
Det är ju stunderna när hjärnan helt plötsligt spelar mig ett spratt som jag måste vara stark, det är då jag faller.

Nu är det en ny vecka framför oss och jag hoppas det blir fortsatt nyktert både för mig och alla er andra.
Ha en fin söndag ?

xoxo

Dom stunderna är läskiga, när det känns som att en autopilot är på väg att ta över.. för mig har det faktiskt funkat att tänka på den skammen jag skulle känna om jag blev tvungen att skriva här att jag druckit. Gillar egentligen inte att ett beteende styrs av rädsla för skam och skuld men i det här läget så tar jag det som bjuds och anser att medlen helgar målet. Hoppas att du får en bra och nykter och vecka, och tänk på att vi är nyktra tillsammans!

Mick

Att det känns som en autopilot tar över var exakt så jag oxå känner, verkligen läskigt när man tänker på det.
Ja, tillsammans ska vi ta oss igenom detta ?

Ja, precis så för mig också.... För mig kunde autopiloten sätta igång på väg hem från jobbet så att jag tog vägen förbi bolaget... Nu verkar den ha startproblem om den inte får lite hjälp med bränsle. Hoppas den lägger av helt snart.

Mick

Jag läste min tråd från början idag för första gången och jag ser och märker en liten förändring.
Suget som kommer stormandes på fredagar har börjat tappa sitt grepp en aning, jag märker att det beror på att jag börjar få annat tankesätt, hjärnan har börjat läka lite tror jag.

Mycket handlar ju om tankarna kring alkohol, ju mer tankarna snurrar ju starkare blir suget, jag börjar lära mig mer och mer hur det här fungerar och hur jag ska tänka.
Jag drack jämt på lediga dagar förut, men sen jag gick med här på alkoholhjälpen så har jag haft så mycket mer nykter tid än tidigare och detta har faktiskt hjälpt mig att börja tänka annorlunda.

Jag har oxå lärt mig vad det är som gör att jag fallit innan, det är oftast plötsliga infall då suget kan komma kraftigt en kort stund, ger jag efter i ett sånt läge och dricker bara den minsta lilla öl så är det kört.
Denna topp med kraftigt sug går dock över ganska snabbt, nu gäller det att jobba på detta.
Men det är så skönt att jag äntligen börjar känna om än så liten förändring i mitt helgsug som alltid börjat på fredag eftermiddag, visst det kommer fortfarande men styrkan och kraften i det har börjat lossa på greppet lite.

Så jag kan ju säga att en nykter tid verkligen hjälper att ändra tankarna och få nya vanor, det kan komma en förändring fort för vissa, och det kan ta längre tid för andra.
Ju längre tiden går så tror jag att även topparna blir svagare, men det gäller att hela tiden tänka på var man kommer ifrån och hur lätt det är att hamna där igen.

Leverjag

Dina sista rader. Det sker en förändring på flera sätt med tiden. Kul att du går stadigt framåt!

Kram

Mick

Tack Leverjag, det är dags att börja leva igen och ta igen allt det som vi gått miste om.
Jag läste på din tråd att du mår bra och att det går bra för dig, så roligt att läsa.
Tiden går och vi blir sakta friskare ?
Kram.

xoxo

Bra insikt det där med att när tankarna bara snurrar kring alkohol blir det lättare att falla för suget men att om man distraherar sig går det ofta att komma förbi det där "supersuget". Härligt att höra att det börjar gå bättre för dig! :)

Mick

Jaha, fredag eftermiddag och hjärnan vill ha öl, att ta en avslappnande bastu ihop med några 7,2% öl tycker A djävulen skulle sitta förträffligt, men det blir inget med det, öl ska han få men bara A fritt.
Suget kom smygandes på för några timmar sedan som så många andra fredagar och jag visste att det skulle komma, inte jätte starkt, jag har känt värre.
I detta läge är det timme för timme som gäller, en topp kan komma och då är risken som störst att jag får ett förödande infall, men jag vet att det lugnar ner sig så småningom, jag tänker på hur skönt det ska bli att vakna pigg imorgon, men just nu känns det jobbigt, förbannade alkohol.
Har laddat med A fritt och god mat så nu låter jag tiden gå.

Ebba

God mat, bastu, dryck som inte fördärvar, en god natts sömn och vakna till en ny klar och frisk dag.
Låter som livskvalitet skapat av en man som styr sitt liv själv och inte styrs av A :)
Hejja dig!

Leverjag

Vad bra du kämpar! Det tar tid att bli fri tankarna, verkligen! Hoppas att du hade en fin kväll och nu vaknar tacksam för att du var nykter. Suget och vanorna tycker jag ändras med tiden, men fallet finns hela tiden väldigt nära ändå. Alkoholen finns runt omkring oss och påminner oss om en njutning som vi blivit itutade allihop. Det är förrädiskt. Jag tränar ganska ofta nu och det motiverar mig också mycket.

Stor kram! ?

Mick

Vad fina ni är som peppar mig, och det var så skönt att vakna pigg idag.
Nu måste jag hitta på nåt att göra så inte hela lördagen hinner gå.

Stora kramar till er ????

Hej Mick och alla er andra.
Jag är nykter tack vare AA och har ett fantastiskt liv utan sug och lust att dricka. Och då skall ni veta att jag var mycket illa däran när jag kom in till AA.
Gå på ett möte, ni kommer välkomnas med respekt, omtanke och kärlek. Det kommer vara en stund ni aldrig glömmer och förmodligen det bästa ni gjort.
kolla upp var era möten finns i er omnejd på aa.se och var inte rädd att ni skall känna någon där, det är anonymitet som gäller (och respektera denna då det ibland dyker upp folk som ni känner igen från media).
Idag söndag finns det extra många möten, själv kommer jag gå på 2 möten då jag bor i Stockholm. Om någon av er också gör det är det bara att höra av sig här så kan jag rekommendera er ett bra möte alternativt följa med mig.

Vill bara avsluta med att säga att sen jag blev nykter har mitt liv blivit HELT förändrat och jag ser faktiskt inga gränser idag för vad jag kan och vill åstadkomma. Jag vill aldrig tillbaka till den jag var för bara ett år sedan :)