Det bästa är nog att inte tänka för långsiktigt. En dag i taget. Tidigare idag hade jag axlarna nertyngda med två figurer som satt och diskuterade mitt välbefinnande. Den rationella och kloka vann idag. Och även i morgon då bolaget är stängt, har inte den andre typen något val.
Har så många rädslor. Om mig själv. Livrädd för en klar vardag som jag kanske inte kommer kunna hantera.
Känslan att sluta jobba och komma hem och veta det inte finns vin hemma..Den tanken är så obeskrivligt deprimerande.
Mina vänner..när jag nu kan träffa dom pga massa grejer i mitt liv med barnen, ska jag träffa dom utan att dricka alkohol..Försvinner den roliga och tokiga tjejen då..Blir jag förvandlad till något helt annat kanske, som behöver byggas upp.
Knepig uppväxt med vad jag insett mer och mer har rätt mkt issues, Separationer, svåra svek, sorg efter död vän, besvikelse över alla relationer jag försökt med. Mina barn-Mycket med mina barn. Speciellt yngsta som har svår funktionsnedsättning. Det är tufft som fan helt enkelt.
Detta är mitt liv. Med tillhörande en massa annat jag inte orkar skriva om just nu.
Men har en stark känsla att alkoholen blev min tillflykt, min vän. Ett symtom. Eller så är det kanske även så att det ligger i släkten. Det har smugits fram den senaste tiden av mina föräldrar. Verkar som varannan släktmedlem hade alkoproblem. Det skulle man inte kunnat ana med den familj jag växte upp i. Jaja. Många tankar inatt. Jag går ju på högvarv. Måste finna ett substitut. Pepparrot! Chaite! Tagit en insomningstablett men ska nog ta en till.
Jag hoppas på känslan som känns behaglig och glädjande. Den äkta känslan, utan kemiska preparat.

Läser många trådar här. Vi kämpar på allihop. Just nu är jag så ny i detta tänk så jag blir lite deppig av att läsa om er alla, då det ger en tragisk känsla att man inte på något sätt är unik. Men man kan vända på det också, och tänka att det är tur ni andra finns, som genomlider samma helvete.
Känner igen mig oerhört mkt i många trådar. Det blir nästan konstigt. Det där med ett glas, två glas, tre glas och sen ppphhhhooowww 3 liter senare..ångesten, skammen, känslan att vara en lägre stående varelse. Jag hade inte kunnat se mig som nån slags ( tar emot att säga)- alkoholist. Men det är nog så det ligger till.
Nu börjar jag domna bort känner jag. Godnatt alla fellow mates här inne.
Styrka och inspiration till oss alla.

Nattugglan

God afton ?
Har du tagit dig igenom kvällen? Hoppas! Bra att du hade behärskningen att skriva dig igenom några timmar!?
Förstår enormt mkt tankarna kring att räkna bolagets öppna timmar och rastlösheten från helvetet. Meningslösheten.
Delar din man och du på vak på natten? Jag förstår om det är påfrestande med relation också. Min relation med pappan sprack.. Orkar inte skriva mer om det ikväll. Käkat pizza och druckit fanta. Och snusat. Gargl.
Kram! ?

Nattugglan

Tack för fina ord!
Avlastning..ja. Vet om det. Tack ?Har En viktig sak som kommer lösa en hel del inom snar framtid. ☺️Och kloka ord angående ryggsäckarna med jämnt fördelade bördor. Det är både en tragisk och bra tanke ?
Kram! Hoppas du har en bra kväll. ?

LenaNyman

Så tänkvärt det är, din liknelse om lika börda vid livets slut. Fint och tänkvärt. Tack för den.

blomstra

Det var inte min mening att det skulle låta så tragiskt. Glömde säga att jag att jag också tror så om lyckan här i livet. Alla får lika av den dosen också fast vid olika tidpunkter... :)

Jag tog mig igenom kvällen och dagen igår och idag har gått fint. Mycket som händer på jobbet efter jullov och här hemma. Det är lättare att hålla ångest i schack när man jobbar. Jag tror jobbet är lite ventil och flykt för min del. Gillar att jobba men tror att det ofta,går varit en flykt från mig själv och ångest över olika saker. Jag har nog säkert lite diagnos jag också, eller hade fått som barn, tror jag, om jag varit barn idag, men inte lika tydlig som mina egna barn, kanske. Mina föräldrar var nog en räddning, tror jag, och de sammanhang vi fanns i. Jag tror att det är svårare idag för barn och ungdomar att växa upp, även om de kanske i vissa fall har det enklare. Ja, ja.

Jag är också skild, med barn från tidigare äktenskap. Vi har barn med npf i mitt nya äktenskap, och det fungerar än så länge. Jag tror att det blir jobbigare ju äldre barnen blir. Det är tufft ofta, men jag tycker att vi har det fint ihop. I mitt första äktenskap har jag en med npf som fick diagnos senare efter vår skilsmässa, men pappan och jag hade brutit förr eller senare ändå. Som de stora säger ofta nu så förstår de inte riktigt vad vi såg hos varann, vi är så olika. Men vi har en hyfsad relation idag, men det tog sin tid att komma dit.

Gällande avkastning finns ju både att få via LSS och SOL i din kommun, men förstår totalt att man vill klara sig själv. Jag tycker det är svårt att släppa men har hört andra som är väldigt positiva till kortids etc. Blir lite läger över det för barnen, typ. Mina yngsta är lite små ännu och den äldre med npf totalvägrar. Han är så stor nu så han får bestämma själv med.

Jag tycker det ger mycket att läsa här, möta andras verklighet. Vi är så många, och det känns skönt. Sköt om dig!