Varningsklockan ringde för länge sen men jag hörde inte. Tills jag låg på akuten för några dagar sedan med värk från helvetet. Mina levervärden kraftigt förhöjda och inflammation i gallan. På nått sätt släppte en del av år av ångest och jag erkände direkt för läkaren hur mycket jag dricker.
Nu inne på dag 3 och är för första gången i mitt liv motiverad att ta tag i mitt drickande.
MEN nu kommer ångesten. Har omgivningen vetat? Sett? förstått? Jag har bra jobb, sällan borta, umgänge, m.m Men så många dagar, veckor, år jag varit bakis, skakis men hållt fasad.
Har sjukskrivit mig denna vecka. Är så sjukt nojjig över min hälsa och all hjärtklappning som pågått i månader....
Hur ska jag klara av detta? Känner mig avslöjad. Men ändå lättad att ha erkänt för mig själv....
Hur länge ska denna rå ångest sitta i? Känner mig som i en bubbla.....hör mig prata men känns inte som jag rör på munnen. Svårt att svälja, yrsel m.m
Nyttliv.nu önskas.

blomstra

Bra att du hittat hit, finns många som kommer stötta dig i det du har påbörjat.

Är själv ganska ny här och är på dag 6. Vad jag har förstått så är det väldigt olika från person till person hur man mår när skiten ska ur systemet. Håll ut, det blir bättre, idag var min riktigt första bra dag.

Ångest för vad omgivningen vet eller inte vet är hemsk. Se till att härda ut, så kommer du snart känna dig starkare! Då kommer troligen också ångesten att avta. Håll ut, det kommer att gå bra!

Spöketimig

Känns skönt att ha hittat hit:-)
Ja man får fösöka härda ut...en gång i tiden lyckades jag som storrökare fimpa på stört så då måste detta också gå! Men usch så de är. Vilken påfrestning. Sov tack & lov riktigt bra i natt.
Lycka till & tack för din stöttning!

Ja, hjärtklappning fick jag av min alkoholkonsumtion. Omgivningen kan ha anat. Men om de inte sagt nåt.., och vad spelar just det egentligen för roll? Fast jag har haft ( samma funderingar. Tar dem lite i taget fortfarande efter 8 mån.
Håll ut nu! Man blir faktiskt mer levande utan alkohol. Helt klar värt ansträngningen.

Spöketimig

Hittade ett citat imorse som får bli en hjälp på vägen;
”Det kan kännas nog så motigt att plocka bort tegelsten efter tegelsten i en stor mur. Men en dag rasar hela fängelset och du inser vad du har åstadkommit”.

Jag har ingen återvändo, jag måste klara det här för min hälsas skull. Och Sisyfos, du har ju rätt, vad ska jag iallafall just nu, bry mig om om omgivningen anat el ej?
Ha en fin dag alla!

Ja, tegelsten för tegelsten, sen får du börja kalla dig spirit72 :-).
För på nåt sätt är det så det känns. Lite lättare och utan bagage liksom. Finns nog några tegelstenar kvar i min mur, men jag jobbar vidare. Klart det inte är toppen alla dagar, men det är inte heller den botten och maktlöshet som man känner när man dricker mot bättre vetande. Härda ut och gör det till en vana!

farmor

Som du ser så har du många som vandrat och vandrar samma väg!
Nu har du tagit första steget. Jag är inte långt före, dag 7 som nykter.
Ett steg i taget, håll ut! Kramar farmor

MadGal

Jag är inne på dag tre och tycker alla ni som går före är hjältar!
Hemskt att det behövde gå så långt för din del, men så otroligt stark du måste vara som har fortsatt jobba trots alla symptom och dåligt mående! Detta kommer du klara om du inser vilken styrka det har inneburit fysiskt och psykiskt att hålla fast vid den fasaden du har haft!
Jag hade inte kunnat vara mer än 1 minut från toan när jag är bakis! Fattar inte hur man kan dricka och jobba samtidigt?!
Det kräver målmedvetenhet hur skumt det än kan låta, och om du kan vända den till detta positiva att förändra ditt liv så kommer du klara det galant! Men inte sagt så klart att det inte kommer vara svårt...
Får jag fråga hur länge du druckit och hur mycket? Svara bara om det känns ok!
Vill bara säga att jag tror på dig! Hejja!

Spöketimig

1-2 flaskor vin, nästan dagligen i flera år...vd fest & ledighet betydligt mer och senaste året har återställare blivit mer regel än undantag och det har skrämt mig. Att jag klarat hålla fasaden och kommit undan med magkatarr, ryggbesvär och diverse sympton är ett under men all skam och ångest jag känner över detta försöker jag på nått sätt omvandla till nått positivt. Liksom, har jag klarat DET så ska jag banne mig klara av att bli snäll mot mig själv (och andra) utan alkohol...
Är så tacksam för era kommentarer och känner stödet som finns här.
Härligt:-)

MadGal

Det är så jag tänker! Tänk vad stark du är som har klarat leva på det sättet! Det betyder att du redan har styrkan i dig att leva nykter!!

farmor

Vilken klok tanke! Har jag klarat att hålla fasaden utåt trots detta drickande varje dag, då ska jag klara att hålla mej nykter! Jag har också haft en hög tolerans och klarade 1-2 flaskor utan problem ( trodde jag)
Efter 7 dagar blir det tydligt vilka symtom som lättat eller till och med försvunnit! Å vad alkoholen gör illa kroppen och själen!

Hejar på dig Ghost72!
Skit i omgivningen. Du är huvudpersonen i ditt liv, du räknas mest.

Kram studenten

Leverjag

Du håller på att supa ihjäl dig och nu fick du en ögonöppnare. Kroppen tar väldigt mycket gift länge innan den lägger av och inte orkar mer. Ta det på riktigt stort allvar.

Fokusera på att bli nykter. Avgiftning ca 3-4 dagar med stark abstinens inklusive ångest. Vi dricker oss till ångest och ett belöningssystem som inte fungerar som det ska. Ångesten kommer klinga av när du inte dricker. Läs om bla abstinens under fakta i forumet.

Bästa sättet att minska ångest är motion. I början fokusera på annat, ät ordentligt, drick och ta extra B-vitaminer.

Läs, läs och skriv här. Stålsätt dig och stå ut. Snart lättar det! Du kommer inte ångra att du slutar med att hälla i dig nervgift. Ditt jag kommer så småningom tillbaka. Första veckorna drabbas många av trötthet och huvudvärk. Gå promenader, se till att inte vara hungrig eller törstig så minskar suget.

Styrka till dig nu. Lycka till!

Spöketimig

Tack alla för era ord! På dag 4 och fortfarande är kroppen såpass "trasig" efter helgens "ögonöppnare" så motivationen för att inte dricka könns fortsatt stark. Iallafall idag..... Tog en långpromenad i snöfallet och har städat och fixat hemma. Läkaren ringde och gav klartecken på att jag kan resa på min semester i övermorgon och även om jag vet att frestelsen kommer va svår känner jag mig på konstigt sätt taggad att starta om just nu & här och att miljöombytet med vila, värme och motion ska ge en kickstart. Ser mig komma tillbaka i bättre form än på flera år. Hatar mitt pluffsiga jag, väl dold under en clownmask med det ständiga skrattet på lut.
Kanske går jag ut för hårt, många års hårt vindrickande är inget man viftar bort, men jag vill verkligen....igår kände jag att kanske kan jag unna mig ett glas eller två på semestern men idag känner jag tvärtom. Ser fram emot att kunna njuta av dagarna icke bakfull, starta dagen med öl el vin, göra bort mig bland övriga gäster och skylla på "det blev lite mycket igår"....
Jag är sååååå glad att ha hittat hit. Kommer behöva er mer än ni anar dessa veckor när abstinensen, suget och deppet kommer. För jag VET att jag ger mig in på mitt livs svåraste resor......
Men jag är nyfiken och fylld av förväntan.
Lycka till alla!

Spöketimig

Kom just på att jag nu varit nykter fyra dagar. Det är ett rekord i sig för det var tyvärr många år sedan jag inte drack på fyra dar....sorgligt men sant. Känner mig ändå lite stolt över att ha klarat det, en dag i taget nu:-)

Leverjag

Håll i nu, så kommer du märka fördelarna förutom att du räddar ditt liv. Blodtrycksökning typiskt vid högt alkoholintag... Du har allt att vinna men inte mycket att förlora, väl.

Motivera dig, förbered dipp situationer där du kan plocka fram tankegångar och sätt att ta dig igenom suget. Varje gång du lyckas, blir du starkare och mer nöjd. Med dig själv!
?

Spöketimig

Tack!! Suger åt mig alla era råd & tankar.??

Dag 5 -7 kan vara lite luriga, så var extra bestämd nu. Du har nog ändå ett väldigt bra utgångsläge när du fått ett så brutalt uppvaknande. Du ska se att det här går vägen,

blomstra

Inte dåligt, förstår hur stolt du känner dig, men framför allt alla förändringar i kroppen! Och 4 dagar är mycket bra!
Visst känner man sig lite mer närvarande i möten med andra nu än tidigare? Riktiga känslor... Grattis!

Spöketimig

Sovit som en stock även i natt. Som en blyklump vaknar jag. Är så ovan att sova hela nätter och vakna utsövd.
Måste måste måste minnas denna sköna känsla. Att sova utan alkohol!
Nu så, dag 5...somnade lite missmodig och tankar om för högt ställda förväntningar men vaknar nu som sagt med lite hopp & kraft igen:-)
Ha en fin dag alla!

Spöketimig

Mår rätt skapligt denna morgon. Ätit en god frukost och tänt en brasa i kaminen. Varmt och gott när snön yr utanför. Idag måste jag packa. 4 veckor i en annan världsdel väntar. Lättillgänglig alkohol.
Men jag tänker på resan för 10 år sedan. Jag hade slutat röka bara nån månad tidigare. Från 2 paket till 0 från ena dagen till andra. Samma dag min pappa fått KOL.
Jag fasade för den resan och suget som jag visste skulle komma men jag kan helt ärligt säga att jag inte har tagit ett bloss sedan den dan jag fimpade hösten -05.
Nu är det min egen hälsa som står på spel och jag hoppas så att jag har styrkan att inse att det får vara nog nu. Semester eller ej. Och som jag skrev igår ser jag fram emot att njuta av dagarna nykter. Pigg (förhoppningsvis) och få bort det här pluffsiga jaget som jag föraktar.
Jag brukar kalla mig själv livsnjutare. Allt från ett vackert höstlöv på marken & att andas frisk luft till att träffa människor, uppleva och sjunga högt. Njuter av det. Får ett välbefinnande.
Så hur ska det inte bli att få uppleva livet i klara färger igen? Utan bakrus, ångest och denna fasad.
Snön virvlar här utanför och jag vill ut och fånga en flinga på tungspetsen.......