Varningsklockan ringde för länge sen men jag hörde inte. Tills jag låg på akuten för några dagar sedan med värk från helvetet. Mina levervärden kraftigt förhöjda och inflammation i gallan. På nått sätt släppte en del av år av ångest och jag erkände direkt för läkaren hur mycket jag dricker.
Nu inne på dag 3 och är för första gången i mitt liv motiverad att ta tag i mitt drickande.
MEN nu kommer ångesten. Har omgivningen vetat? Sett? förstått? Jag har bra jobb, sällan borta, umgänge, m.m Men så många dagar, veckor, år jag varit bakis, skakis men hållt fasad.
Har sjukskrivit mig denna vecka. Är så sjukt nojjig över min hälsa och all hjärtklappning som pågått i månader....
Hur ska jag klara av detta? Känner mig avslöjad. Men ändå lättad att ha erkänt för mig själv....
Hur länge ska denna rå ångest sitta i? Känner mig som i en bubbla.....hör mig prata men känns inte som jag rör på munnen. Svårt att svälja, yrsel m.m
Nyttliv.nu önskas.

Starkt ghost! Det är ingen stor grej att välja a-fritt! Ett sunt val helt enkelt och lite inne!
A-fritt blev min nödutgång... Fick lite fest men inget rus. Passade perfekt!

Januari

är vad du ska vara Ghost!! Vad stark du är som står emot trots att suget infinner sig. Njut av din resa!

anonym11208

FANTASTISKT strakt av dig, både med rökning och även början av nykterheten. Du skrev att du hade druckit 1-2 flaskor vin per dag, får man fråga under hur lång tid? Jag hejar på dig!

Spöketimig

Tack! Ja under många år. 10 års tid minst. Längsta uppehållet är på 5 dagar ( åt medicin) så många liter har de runnit i. Innan dess drack jag på helgerna mest men stora mängder...återställare började jag med för några år sen och sista året har varit hemskt:-(
Idag är jag på dag 10 utan alkohol! Jippie:-) känner mig glad & stolt & förvöntansfull över en ny icke bakis-dag!
Ha de gott

anonym11208

Stort grattis till dem första fria tio dagarna!

Spöketimig

Helt vit har jag inte varit. Det har blivit några glas vin MEN, ett viktigt Men...de har varit få glas och till middagen. Inget "dagsdrickande"...ingen öl, inga drinkar (jo alkoholfria) och som sagt, nått glas vin till en god middag och jag har stoppat där. Njuter än av att vakna nykter utan tendens till baksmälla och få ut massor av dagarna. Sista veckan ska va helt vit innan hemresa och det bästa är att jag tror på mig själv att de kommer gå! Jag var helt vit i 14 dagar så jag vet att jag kan och vet hur jag mår. Hur skönt de va att flyga nykter och jetlegen minimerades.
Skulle dock ljuga om jag skrev annat än att de få glas jag drickit smakat annat än gott.....men så har jag sörplat. Ett glas på ca 1,5 tim.
Ser inte detta som ett misslyckande utan tvärtom räknar jag allt jag INTE har druckit och de är vinsten.

Fantastiskt jobbat! Jag ar imponerad. Jag ser ocksa pa det pa samma satt, varje dag utan att dricka ar mycket bra, de dagar som det blir dricka glom bort dom och se det positiva. Hoppas du har en fortsatt bra semester.

Åter

ett livstecken.
Jag har undrat.
Beundransvärt att du fixar det ? ?

PS det är jag som hette Fröet tidigare.

Spöketimig

Tack härliga ni!! Var nästan rädd att skriva här och "avslöja" att jag druckit. Men jag är glad. De är få glas och jag kan stoppa efter ett. Tack för ert stöd & härliga hejarop. Ger mig styrka att fortsätta hålla emot:-) sol till er alla

Så roligt att höra! Jag tycker inte att det är ett misslyckande att dricka och njuta av det på det sätt du beskrev. Det måste kanske inte vara helt vitt för alla. Däremot tror jag att man aktivt ska välja när man dricker och att det inte ska vara för att koppla av etc. En liten balansgång som kanske inte funkar, men värt ett försök :-).

Januari

att det går bra :) önskar dig en fortsatt fin semester!

Spöketimig

Ja..då var dessa semesterveckor snart över. Avslutar sista veckan som den första med nolltolerans. Jag har, spm jag skrivit tidigare, druckit några glas vin då & då och i förra veckan kom smällen jag nästan bara väntat på. När de inte gick att stoppa...glad, euforisk, nöjd med att ha klarat "måttlighetsdrickandet" och så bara...PANG....full som en kastrull, sluddrig, flamsig, plufsig och bakis och som jag hatade mitt eget jag morgonen efter:-( skulle allt vara bortkastat nu? Allt jag kämpat för och den goda hälsa jag börjat känna?
Red ut råångesten och skakningarna OCH...KANSKE det viktigaste, alla "välmenande" erbjudande om en återställare...nej nej nej. Där gick min gräns och jag bläddrade bland mina semesterbilder och tänkte att jag ska iallafall avsluta som jag började så sen fyra dagar är det totalstopp igen. Och det bästa är att jag känner mig inte ens lockad.
De va en viktig läxa. Att tro sig kunna behärska drickandet med ett glas här och två glas en annan dag. Och några vita däremellan och så vips var man på de där tre dagars intervallen som bara eskalerade.
Si de gick inte alls de.
Stopp & belägg.. Nu njuta av de sista värma dagarna och sippande på min cola och färska frukter OCH se livet i klara färger.
De va en läxa som hette duga men stoltheten jag återtog i självförtroendet när jag har tackat nej till alla föreslagna drinkar, vin, öl, och annat får mig att växa en smula:-)

Januari

en bra avslutning på semestern. Och du, tänk på hur det har varit, jämfört med om du inte tagit beslutet att ta tag i problemet.., tänker att du säkert borde känna dig rätt så nöjd utifrån vad du skrivit.
Visst är det lätt att halka in på gamla spår.., efter en månad av kontroll åkte jag själv dit under semesterveckan förra veckan. Drack inte för mkt men för ofta.., inte alls som jag satt upp som mål. Tror som du att vi lär oss av våra snedsteg. Men visst är det tufft, man vill och kanske tror att det ska fungera. Har fått råd här att avstå en längre period. Är nog inte där än, men kanske det får bli så.
Njut av sista tiden på semestern. Du är grym som startat en förändring av ditt liv!

Spöketimig

Inget alkohol sen hemkomst. Känns bra. Suget kommer och främst "belöningkänslan" när man varit "duktig" och varit utan så länge igen. Fasiken heller. Absolut inget drickande innan arbetsdag. Det sporrar mig så. Och därför har jag sett till att jobba lite extra i helgen som kommer:-) smart! Hehe
Taxfree vinet står sen fyra dagar orörda på hyllan i köket och jag längtar inte ens efter att öppna dem.
Inte idag iallafall. Vet att jag inte ska kaxa till mig för kan falla fortare än kvickt. Det lärde jag mig inte minst på semestern när jag tog återfall....
Men lite stolt är jag. Säger jag och tar kvällens tredje apelsin;-) haha

Spöketimig

Torsdag och det stora stora suget slår till. Sambon dricker vin som vi brukat. "Snart helg vin" som för min del brukade bli minst en flaska. För att sen dubbla på fredagen....
Men jag biter emot. Dricker vatten och tänker, verkligen TÄNKER på hur bra jag nu sover utan alkohol...går och lägger mig tidigt. Lätt hjärtklappning och suget är kvar.
Men snart en ny dag. En fredag. Som varit lika med storaVinDrickarDagen.
Men de va då! Nu är nu. Bit ihop Nu!

Såg att du var så säker i onsdags och så kom torsdagen och det såg annorlunda ut. Ska strax skriva i min tråd om mitt senaste "återfall". Det kom precis efter att jag varit så tvärsäker. Högmod går före fall ? För min del. Hoppas du lyckas stå emot trots taxfree. Svängningarna kommer så fort tycker jag och det är lite svårt att hantera ibland.

Levande

Hoppas du har en bra fredag och att suget släppte.
Här har mannen druckit vin till maten och någon whisky eller ett par, somnat i soffan.
Så jag och hunden delar på en påsegodis
och tittar på en film.
Hoppas du får en härlig helg/ L

Spöketimig

Jodå...det går men inte lätt! Sambon druckit sen 17 och kände vinsugartarmen i mig slå till. Luktade och smakade en klunk. Lite som med cigg. Längtan va godare än verkligheten. Tog en cola zero (jag som inte druckit läsk på 25 år...) har sysselsatt mig med att lyssna på bra musik, köpt konsertbiljetter (för pengar som annars skulle gått till vin), ut med hunden och till imorgon har jag köpt odlingslådor & jord...ska plantera och fixa för att få lördagen att gå. Planerat göra storkok och glädjs lite åt att vara körbar under morgon/förmiddag:-)
Det går hörrni, inte lätt. Men vi klara det! Eller hur?
Skåla i cola♥️

Spöketimig

Jag håller mig ifrån. Vet att jag inte kan. Eller kan såklart jag kan men till priset av vad? Att bli sjuk(are) och att göra jobbet åt sig trots stränga varningar från läkare. Dåliga värden än även om de är på väg upp. Jag vill inte förstöra mig själv mer. Jag vill inte att alkohol ska styra mitt liv som de har gjort i väldigt många år. Närmare 15 år har jag kommit fram till nu när jag rannsakar mig och är ärlig mot mig själv. 15 år har livet styrts av mitt alkoholintag. Och dessförinnan spottade jag inte direkt i glaset heller. Fan. Så onödigt. Har jag verkligen haft SÅ kul så de varit värt allt jag försakat på vägen? Givetvis inte.
Men nu kämpar jag på. Jag ska lära känna en ny person, som är jag. Ett alkoholfritt jag. Vem är jag då? Vem är den alkoholfria, nyktra Ghost?
Jo. En ganska glad prick ändå. Energisk. Men mer tankfull än jag trott mig vara. Lite eftertänksam nästan. Ett ord så långt ifrån någon tidigare (och även jag själv) skulle förknippat med mig.
Det är en spännande resa detta och frågan är om jag nånsin vill komma fram till ett mål utan förhoppningsvis vill jag färdas & utvecklas och aldrig nånsin stanna. Allra minst i ett bakfyllerus med ångesten som klibbar och mängder av förstörda dagar.
Hej på mig, nu reser vi....