Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

Leverjag

Läste inlägg från Äntligen fri och blev påverkad. Som ett litet barn kände jag, Ja, ta min hand och hjälp mig komma dit och samtidigt, Usch, vad läskigt. Vad ska jag göra där. Jag hinner inte med det också. Vad ska jag säga. Massa människor som samlas pga av alkoholmissbruk men jag vill prata om annat, det som inte är alkoholmissbruk...

Hoppas allt är fint och du håller fast vid dina långsiktiga mål Mick.

Kramar???

Mick

Allt går som på räls just nu känns det som och jag har saker att greja med varje dag.
Helgen gick bra xoxo, och jag håller fortfarande fast vid mina mål Leverjag, vad glad jag blir när undrar ?

Äntligen fri.
Jag tycker precis som Leverjag skriver, jag tycker det är läskigt att gå dit, vem kommer jag att träffa, vad ska jag säga, tänk om någon från mitt jobb ser mig gå dit, jag bor på liten ort.

Jag känner mig inte mogen för AA i nuläget, jag har inte fördärvat mig helt med alkoholen, men jag har druckit på mig ett beroende på helger och semestrar och liknande, jag har aldrig druckit när det är jobb dagen efter, men jag kände att jag måste göra något åt det nu innan det blir ännu värre och jag var så fruktansvärt trött på att vakna som ett vrak på morgonen med en ångest från helvetet och inte kunna köra bil på helgerna, suget blev ganska starkt när fredagen kom, och alkoholhjälpen har fungerar bra för mig än så länge.

Sedan 8e november då jag gick med på alkoholhjälpen har jag druckit 3 ggr, ( om jag inte minns fel) och det är en enorm förändring för mig som drack 7-8 ggr per månad och då var jag ofta rejält full med minnesluckor m.m.
Jag inbillar mig att jag kan klara detta med hjälpen och stödet härifrån, den som lever får se.
Skulle jag ha fel så är AA enda alternativet även för mig, jag känner en person lite ytligt som jag vet är med i AA då hen gått ut offentligt med det, om den dag kommer då jag ska gå dit första gången så får jag säkert gå dit ihop med hen.

Äntligen fri..du får gärna skriva lite mer framöver om vad ni gör och hur det fungerar hos AA, och även hur det går för dig.
Ha en fin kväll alla ni här ? ?

Mick

Jag tror på dig oxå Vilja, du verkar vara stark och vet vad du vill.
Tänk var stort när vi berättar för varandra till semestern att vi fortfarande är nyktra, visst är vägen krokig och lurig dit, men det klarar vi ihop.
Vi hjälper varandra snabbt vidare om vi stöter på patrull på vägen ??

Leverjag

Av att läsa ditt inlägg. Så härligt och så klokt av dig att du tog tag i detta innan det gick längre som för så många av oss! Jag har ett annat liv nu. Jag vaknade imorse och kände mig Tacksam. Inget därför och pga av, bara känslan.

Kramar

Mick

Jag läste precis i din tråd om din tacksamhet och hur bra du mår, det gör mig glad åxo Leverjag.
Jag tror absolut precis som du att du hittat rätt väg.

Kram ?

Tjena Mick :)
Först, grattis till ditt första steg i att ändra ditt liv. Bra jobbat verkligen!!

Alla som sitter på ett möte kommer ihåg att det var nervöst att gå till sitt första möte men det släpper efter några minuter, lovar ;)
Funkar så här.
man kollar upp ett lämpligt möte i närheten på aa.se
går dit, tar en kaffe, sätter sig och lyssnar... Thats it folks..

Mötet öppnas. Finns olika typer av möten, inget att tänka på just nu.
Diverse texter läses från AA program
Mötet öppnas för delningar.
Alla ges chansen att snacka av sig eller bara lyssna. En nykomling hälsas ofta extra välkommen.
En delning öppnas med "Hej jag heter... och jag är alkoholist". När turen kommer till dig säger du bara iskallt "Hej jag heter Mick och jag är här för att lyssna, tack"
Det som sägs på mötet stannar på mötet. Oroa dig inte för att de kan finnas personer som du känner. Du kan ju faktiskt vara där som anhörig (men då måste det vara ett öppet möte, kolla efter det på hemsidan).
På mötet finner du friska, positiva, glada människor som fått ett nytt liv. Det är Läkare, lärare, skådisar, sopåkare, politiker, präster, poliser, pensionärer och faktiskt ibland anställda på systembolaget :D
Det är människor som hjälper varandra till ett liv utan sug bara genom att träffas och vara tillsammans en timma. Vissa går på möte varje dag, andra en gång i veckan eller mindre. Man delar sina erfarenheter och hjälper varandra att hålla sig nyktra och vi skrattar ofta åt allt elände och alla konsekvenser som varit. Mycket svart humor.
Egentligen så gör vi på AA precis samma sak som här inne på forumet. Bara i koncentrerad mötesform och med många människor.

Idag går jag inte på AA möten för att sluta dricka, jag går dit för att inte börja dricka. Jag har inget sug eller lust att dricka och jag längtar faktiskt ibland efter vissa möten. Jag har ju många vänner nu i programmet och vissa möten blir ett kärt återseende av vänner som man relaterar till.

Jag ångrar att jag inte drog till AA tidigare. Det är så mycket enklare att minska/sluta dricka med hjälp av andra som redan har gjort samma sak.

Vill man sen gå vidare inom AA kan man jobba i 12-stegsprogrammet, men det behöver du inte tänka på just nu.

Ge det en timma, du kommer inte ångra dig. Dessutom är det gratis.

Lycka till nu, det är en häftig resa du har framför dig.

Mick

Tack för all info, det verkar verkligen intressant.
Det är ju så att allt nytt första gången kan vara nervöst, men ger sig efter ett tag.
Jag ska ha detta i tanke, så får vi se vad det blir.
Ha en trevlig kväll ?

Längesen du tittade in. Hur går det?
Har du kommit iväg på nåt AA-möte ännu?

Mick

Det går bra Sisyfos, jag är här då och då men läser mest just nu.
Till helgen blir det fyra veckor sen jag tog ett snedsteg och det känns bättre än någonsin, mitt tänk har sakta börjat ändras, men det kan ibland komma infall särskilt på helger då suget kommer snabbt och intensivt men det går över om jag ger det lite tid, det är vid dessa tillfällen jag har min svaga punkt.
Men även dessa tillfällen har blivit något lättare att hantera.

Nej, jag har inte kommit iväg till AA ännu, jag tycker det går ganska bra nu så jag vill se om jag fixar detta ändå, jag får mycket styrka härifrån forumet.
Hur går det för dig??
Ha en fin kväll ?

Leverjag

Skönt att höra och grattis till allt som är bättre och bra! Här är det fortsatt stabilt på A-fronten i alla fall. ;-)

Kram

Mick

Det känns som att det kommer gå bra för oss, vi båda har gjort en stor förändring i våra liv och har lyckats ganska bra än så länge, bra vi är ?

Jag känner mig lite nere idag och jag har fått ont i ryggen och det är stressigt på jobbet, samt trist väder, men jag är inte ett dugg sugen på alkohol, vi gör små framsteg hela tiden.
Ha en trevlig kväll.

Kram ?

Leverjag

Och varit nere. Har bokat kiropraktor, tränat och varit på långpromenad med gummiskorna på. :-) Många som är lite nere nu. Det kan vara mörker, tillbaka till jobbet och det gråa ute. Det bästa är att vi inte känner behov av alkohol för att hantera vardagen.

Vet du, tänkte på alla pengar vi sparat och borde unna oss massage och annat skönt nu.? När vi är så duktiga. ?

Jobbet är jobbigt nu, tycker jag. ? Tänkte på promenaden på hur jag mått om jag fortfarande druckit. Hua, vad jobbigt!

Kram

Mick

Japp, mer pengar i plånboken har det blivit, och så slipper man skämmas vid pantmaskinen i affären när man står där med hela kundvagnen full med tomburkar och flaskor ?
Jag har oxå blivit mer öppen och pratglad mot folk på jobbet, förr så orkade jag knappt hälsa på mina arbetskamrater förens framåt torsdagen då jag mer än halva veckan var sliten och full med ångest sen helgens alkoholintag.
Man kan ju alltså lätt konstatera att alkohol i alla dess former är rent ut sagt bara skit, ett gift som fördärvar kropp och sinne.

Imorgon är det fredag och helgen tar sin början och jag ser framemot den nyktra helgen.
Ha en nykter och fin helg ??

Leverjag

Hur har du det? Gick helgen ok? Skriv gärna en rad oavsett.

Kram *

Mick

Helgen gick inte så bra som jag tänkt, har varit stressad på jobbet och lite nere sista tiden och i lördags hamnade jag i ett sällskap och situation som inte var bra vid just det tillfället.

Jag blev bjuden på ett glas och jag gav efter och tänkte, ett glas borde väl gå bra, vilket var helt fel tänkt, det blev flera.
Min tolerans har sjunkit rejält under min nyktra tid så jag kände av alkoholen ganska snabbt, vilket gjorde att jag gick till sängs ganska tidigt, jag mådde inte alls bra.

Jag blev naturligtvis ledsen för att jag brutit min vita tid och orkade inte skriva något här förens nu.
Men jag ger inte upp och jag mår bättre än på länge, och min sambo tycker att jag är helt förändrad sen jag gick med på alkoholhjälpen, den mängd alkohol jag tillfört min kropp på den tid jag varit med här är minimal jämfört med hur jag levde innan.

Det är total avhållsamhet från A som gäller, det borde jag vetat i lördags oxå, jag har lärt mig av detta att här behöver jag tyvärr undvika vissa vänner och sällskap för en lång tid framåt, jag tror det behöver gå en tid på mellan 8 till 12 månader innan hjärnan har blivit så frisk att jag kan befinna mig säkert bland folk som vill bjuda utan att falla, men man ska nog aldrig ta något för givet.

Det har gått längre och längre tid mellan gångerna jag trillat, och nu tar jag nya tag igen, tillslut lyckas jag med mitt mål.

Såg att du har det tungt på jobbet nu, försök att ta det så lugnt som möjligt, allt för att inte ta till alkohol, stå på dig Leverjag.

Kram ?

Stress och Depp är förödande avhållsamhet. Tycker du gör helt rätt som lär av tillfället istället för att slå på dig själv. Straffet får man ju ändå i måendet.

Leverjag

...Åt samma håll som innan. Låter klokt. Jag tror det värsta är när vi låter bakslagen bli anledning att ge upp och kasta oss tillbaka till destruktiviteten.

Vad härligt att din sambo märker sådan skillnad! Ja, visst sällskap är inte längre så ofta förekommande i vårt liv. ;-) ibland föreslår vi dagaktiviteter istället så slipper vi den delen.

Tack, jag sa ifrån och blev fri från den jobbiga situationen. Jobbigt men viktigt nu. Säkert folk som blir besvikna. Har kanske en lösning på g snart inom jobbet. ;-) ta det lugnt, du med. Spela lite piano varje dag eller liknande som får dig att inte tänka ett tag på jobbet. :-)

Kram