Detta blir mitt första inlägg här efter att ha surfat runt i forumet ett tag :)

Alkoholist eller inte. Alkoholproblem har jag hur som helst, det kan jag lugnt konstatera. I 1 1/2 år ungefär har jag druckit alldeles för mycket i perioder. Jag har i ungefär 1 månad nu druckit alldeles för mycket igen (från att ha druckit "normalt" d.v.s. högst en halv flaska vin/helg i somras). Med tanke på flera månaders "uppehåll"/normalt drickande låg min tolerans inte särskilt högt i början på den här månaden av drickande men arbetades ganska snabbt upp till 1- 1 1/2 liter vin/kväll, ja, nästan varje kväll de senaste två-tre veckorna med vissa dagars uppehåll.

Den här veckan har t.e.x. innehållit ett uppehåll på 2 dagar i sträck. Det gick helt ok - mycket tack vare att jag inte var ensam de två kvällarna (dricker alltid när jag är ensam och alltid på kvällarna). Självklart kände jag vissa fysiska besvär med svettningar, hjärtklappning, oro och koncentrationssvårigheter - men det var ändå helt okej! Det kändes inte som att jag skulle krevera eller liknande. Ikväll blir första kvällen utan alkohol sedan i tisdags och nu börjar det kännas för jävligt rent ut sagt (även fast det inte ens gått ett dygn sen jag tog sista glaset). Tvivlar inte på att jag kommer fixa 2 dagar igen - men är livrädd att abstinensen ska leda till delirium tremens eller kramper efter ytterligare några dagar. Särskilt med tanke på att jag bor själv och inte har någon som skulle direkt leta efter mig om det skulle hända något (studerar och har inte mycket obligatorisk undervisning).

Jag är en person som i många fall oroar mig i onödan och stressar upp mig en jävla massa av att läsa om olika sjukdomstillstånd. Det kan till och med hända att jag använder rädslan för "farlig abstinens" för att på något sätt ge mig själv ett "frikort" att fortsätta med drickandet. Jag har ju befunnit mig i åtminstone en liknande drick-period och lyckades ta mig ur den utan att något allvarligt hände.

Är det någon här som har samma erfarenhet av att lägga av helt och hållet efter att ha druckit rätt kraftigt under en månads tid? Är risken stor att abstinensen blir farlig? Fan... att man ska försätta sig i situationen överhuvudtaget. :'(

Rosen

Första gången gick jag till vårdcentralen och lade alla kort på bordet. Hade t.o.m. Med en almanacka som visade exakt dom få dagar jag varit helt nykter. Jag sade att jag måste få hjälp. Jag fick både medicin( campral) och samtalsterapi ett helt år. Sedan var jag helt nykter i 3 år. Varför jag sedan satte igång igen begriper jag inte. Trots allt blir det aldrig så ofta som före dom nyktra åren.

Välkommen till forumet, va bra att du hittat hit, du delar med dig av din resa och det är modigt och generöst av dig. Du är nu igång med en förändring och berättar om dina steg, nu senast att du lade korten på bordet när du var på vårdcentralen. Att berätta så här tydligt ger oss och andra chansen att ge dig stöd, klokt!
Angående din fråga om hur man skapar en tråd, ska se om jag kan förklara, när du klickar på fliken forum finns fyra "teman" och när du väljer ett av dem, innan du ens går in i en tråd som ligger kan du klicka uppe i vänster hörn där det står "ny tråd" och på så vis skapa din egen.

Hör av dig om det fortfarande är oklart så hoppas jag kunna förklara tydligare!
Med vänlig hälsning
Rosette/Alkoholhjälpen

Rosen

Tack för hjälpen Rosette. Nu begriper jag hur det går till.

Lillefjant

hej alls jag är ny här. Min partner har stora problem. Han har suttit i tre veckor och druckit var kväll. Tvingar han o låta bli, han tog sin sista för fyra dagar sedan. Nu har han abstinens i mängder och det har slagit sej på hans ben, han kan alltså inte gå., det är o härda IT men har någon annan varit med PM detta!!?