Helt ny. Har börjat dricka alkohol sedan jag träffade min pojkvän. Har pågått lite över ett år. Full minst 4 gånger i månaden. Har BPD och har förstått att beroende samtidigt med den problematiken är riktigt farligt. Hur ska jag börja? Min pojkvän dricker mycket men verkar inte ha problem. Vi har en festkväll i veckan samt ibland däremellan. Alltid hos honom på samma sätt. Jag vill ju helst kunna vara i samma miljö och ändå dra ner. Han vill också dra ner lite men är inte direkt oroad som jag. Jag har tre barn på deltid. Vilket bör mitt första steg vara tycker ni?

Emenin

Har nyss sett på superba videos på droginformation.se tror jag det heter. Riktat mest mot tonåringar men jag fick ut massor av det. Ska se med min tonårsdotter.

Emenin

Hej

Tack för din fråga. Det har varit två söndagar i rad då jag motarbetat mig själv. Svårt när det finns ett mentalt beroende och en ritual kring det. Ger mig ett nytt försök. Fem dagar nu.

farmor

Du gör det bra som inte släpper taget om din strävan mot nykterheten. Imponerande att du tar nya tag! Varje dag går du ett steg framåt. 5 dagar är nog dom 5 tuffaste, du har klarat det. Lycka till! ?

Jag tror Kvaddad syftade på farmors inlägg Emenin.
Förstår att det är extra svårt eftersom ni har hela ritualen som ni gör, men det funkade ju bra i början när du drack a-fritt. Du kanske ska pröva med det igen?
Det är väl ff söndagar drickandet sker (och ibland ons). Så länge du inte utökar det är det kanske inte så farligt? Det beror väl på tabletterna i så fall, men du kanske ska kolla med en läkare.

Emenin

Hej sisyfos och farmor

Tack för brev. Tack för stöd och uppmuntran ska ni ha. Sista gången började jag gråta och gick och lade mig. Alkohol fungerar som flykt ett par timmar och sedan känns livet bara svårare. Det funkade med A-fritt så det måste funka igen. Imorgon kväll kommer M att bjuda på fint mousserande i nya champagneglas. Vi gick på vår första date för 1.5 år sedan då. Det kommer jag inte avböja. Jag tänker att två glas bubbel för att fira det inte är någon fara. Jag har inte tänkt att jag vill bli full sedan sista gången när jag blev ledsen. Försöker tänka på alla gånger jag varit bakis med hjärtklappning och ångest. Det minskar längtan betydligt. Jag förstår inte vad Kvaddad menar alls. Kram Sisyfos och farmor.

farmor

Hej min vän! Jag tror på dej och din försiktighet. Medvetenheten och självkännedom är bra i sammanhanget. Jag önskar dej en fin dag!
PS: Bekymra dej inte över forumets kvaddade virus. Själv så väljer jag att ta en paus från forumet tills vidare. Kram farmor

Detta är droginformations sajter som drivs av en förening med starka kopplingar till scientologikyrkan. De gör mycket reklam för sig på internet. Informationen är felaktig och överdriven i flera fall. Jag skulle inte rekommendera den till unga, kolla hellre drugsmart.com

/magnus
alkoholhjälpen