Jag är helt ny här. Jag har egentligen ett bra och hyfsat normalt liv i övrigt. Men...jag kan inte begränsa mitt alkoholintag när det väl dricks och det har slutat i mer eller mindre katastrofala situationer. I helgen blev jag lobbad för (tack och lov) första gången och fick känna på den totala förnedring det innebär. Dagen efter kontaktade jag AA och ställde några frågor om hur det funkar osv. Ska på ett möte ikväll. Har gett mig fan på att sluta dricka nu.

Kan någon berätta mer om AA? Det känns som jag ska till nåt sektliknande :) Jag funderar...vad är det för folk där egentligen...tänk om det är nån jag känner...osv. Jag är smått skräcklagen. Är det någon som kan berätta om er erfarenhet av AA?
Tack!

ingen sekt, människor som du och jag, man möts av en enda anledning och det är att alkoholen blivit ett problem. Finns inget mer kravlöst än AA, inga register, inga pengar om du saknar, 20 kronor om du har råd och det är min själ den billigaste terapi för oss man kan finna:- Så lugnt, gå på ett möte och kolla, skulle du stöta på någon du känner så är det också helt lugnt, ni kommer att finna varandra och le åt att ni båda är där, av samma anledning.
Och det där med Gud, låt inte det störa dig, Gud för mig som varit hos AA i många år är just AA. Behöver inte vara mer komplicerat än så.

Nej det är ingen sekt utan helt vanliga människor som har haft en förkärlek för alkohol (oftast) och som vill prata om det och dela sina problem och tips.

Kvaddad

Varför pratar de så mycket om gud då?

Ebba

Hej, jag går på AA och det har hjälpt och hjälper mig enormt.
Jag pratar aldrig om gud, är inte troende och det som är det hjälpsamma för mig med AA är alla människor där som delar med sig.
Det står gud här och var i texterna som läses men det skiter jag fullständigt i, det gör mig inget. För mötena, att få ta del av så många människors erfarenheter och känna att jag verkligen inte är den enda som har druckit för mycket är ovärderlig hjälp för mig.

Jag förstår varför det faktiskt hjälper så många, för att det är så enkelt att människor delar med sig av sina erfarenheter och det är hjälpsamt liksom. Precis som jag upplever det här forumet.

Maharion

Hej!

Det där med Gud stör mig oxå. Har förstått att en ska erkänna att det finns en högre makt. Är själv sekulär humanist d.v.s. icketroende eller ateist om du så vill. Men detta sagt så finns det en funktion med en tro på något starkare, det är inte lätt att förklara men det är mänskligt. Mitt råd att välja innebörden av ordet gud eller en högre makt som att se på dig själv utan att dömma dig, en ovillkorlig kärlek att du är en människa som är värd all värme och försåelse. För det är du och det finns inte någon osanning i det. Allt dömmande av dig själv gör dig bara en ogärning, det är skillnad på att lära sig från misstag och att se sig själv som misslyckad. Detta är vad enligt min mening troende finner i en högre makt, den ovilkorade kärleken trots att en inte är felfri. Tro mig att det är skönt att känna denna kärlek, den är befriande och för en del frälsande.

Detta kan tyckas flummigt men det finns metoder som bygger på detta och kallas "Inner bounding" och det funkar för en del. Vad som fungerar för dig kan du du bara själv finna. Men jag skulle som de andra i denna tråden säga att du inte behöver lägga någon vikt vid detta om du inte vill.

Kram!

Ebba

"Det är skillnad på att lära sig från misstag och att se sig själv som misslyckad"

Fin och sann mening som jag tyckte mycket om!

Förstår inte riktigt varför det är så jobbigt med ordet gud. Men men vi är olika och det handlar kanske också om att lägga över en del av sin ryggsäck hos en högre makt. Dela sina problem. Har varit på många AA möten och vi har aldrig pratat om gud på det sättet som en religiös del.

LenaNyman

... som ett stort, stort högt medvetande. En intelligens som banar väg och inrymmer det allra värdefullaste och vackraste med livet. Det sanna. Det som finns inom oss alla. Ren kärlek.

Kvaddad

jag ser mej om i världen ser jag mest ren ondska.

Aldrig mer

Jag gick dit igår och det kändes lite overkligt först men ganska naturligt och lugnt efter ett tag. Mest skönt var det att höra hur bra alla mådde av att skippa sponken :) Så jag blev taggad.
Jag har lite svårt för Gud-snack men de var väldigt tydliga med att det inte har med religion att göra. Var och en får bestämma vad just ordet gud står för. Det var inte alls något religiöst fokus.

Tack igen allihopa! Ni är insprirerande hela bunten!

skriver mina ord rakt av! Tack ! Och jag är ateist också :-) Men jag har haft mycket hjälp av AA !