Jaha. Äh. Klump i magen bara av att skriva här. Men har läst här inne i ett par månader o känner att nu är det dax. Så vi har varit tillsammans i ca 13 år. Varav förlovade i 10 och gifta i 4 månader. Jippo. Smart beslut. Min man har alltid haft en hög tolerans för alkohol. Han blev på fester den glada skämtsamma onyktra personen. Jag tyckte mest det var pinsamt. Men han var ju glad. För 3,5 år sedan åkte vi på semester till hans föräldrar och då smusslade han med Jack Daniels. Det var väldigt billigt där och han gömde en flaska på vårt rum. Ville inte att föräldrarna skulle se. Sedan köptes det med hem. Sedan dess har det ökat. Dricker varje helg och röda dagar. Då är det kanske 1-2 riktigt starka öl och 3-5 Jack and Coke. Vissa gånger när han varit full har han sagt saker som" skulle inte vara med dig om det inte vore för barnen" osv. Och andra småotrevliga saker. Men efter sommaren tyckte jag att vi 'hittat' varandra och vi gifte oss. Mest för barnens trygghet. Det var sept 19. Sedan har det gått utför. Han blir argare och argare när han dricker. Om jag ser att det är en av DE gångerna väljer jag oftast att gå o lägga mig för att inte hamna i bråk. Eller stanna kvar i barnets rum en stund tills han har slocknat i soffan.
Jag har hotat förut med att jag inte orkar och kommer flytta med barnen. Då skrattar han ibland o undrar hur jag ska ha råd. Andra stunder kan han gråta och erkänna att han tycker inte om när han blir så arg. Så från i julas har han inte druckit så mkt. O väntat tills barnen somnat osv. Men 2dagar innan nyår så kommer jag hem vid 18 från jobbet. Äldsta barnet har en kompis som ska sova över här och på bordet står en öppen öl. Jag blev irriterad. Jag vill inte att han ska dricka framför andras barn. Tänk om det är en av de gångerna som den går rakt upp i huvudet? Slutade med bråk och han sa att jag kan lika gärna packa mina väskor o gå. Han ska inte känna sig som främmande i sitt eget hus. När sa jag men jag ska inte behöva vara rädd att du ska bli elak.
Dagen efter hade vi ett bra samtal på kvällen och sedan har det varit lugnt. Druckit men inte arg. Jag hade kvällen innan ställt mig i kö till en lägenhet för jag kände att jag orkar inte längre. Nu är det ganska lugnt men jag har beslutat mig för att gå till lägenheten och titta då jag blev erbjuden den. Men frågar mig själv om jag gör fel. Ska jag ge honom en sista chans? Hur kommer barnen få det hos mig? Kommer jag ha råd att ha mat på bordet? (Ingen fast anst). Jag känner mest irritation just nu han blir arg för att han tex inte får sex så ofta men jag säger att jag behöver lite närhet först. Då blir han sur.

Käns lite löjligt det här och som att det är mest svammel men jag behövde få ner det på papper. Kanske behöver jag bara 'get iver it' o låta honom dricka och bara bli arg om han gör något dumt? Och inte i förskott. Jag hatar lukten av alkohol nu och ljudens från burken o skåpet. Jag kanske är helt galen.

Läste igår att om en person gjort gastric bypass är chansen större för att utveckla beroende till tex alkohol. Är det någon som vet något om det?

Svammel men skönt att skriva av sig lite.

Blueeyes

Hotas det med för fullt. Han sa till och med 'hej då' till barnen igår när han åkte till jobbet. Mkt jobbig. Jag blev arg.
Han är förtvivlad över att han erkänt sitt problem och vill sluta. Vilket ju är vad hag ville från början. Men nu säger att hag flyttar oavsett. Och eftersom jag vill flytts så finns ingen anledning till att sluta.

Tittat på lght idag o har 3 till imorgon. Nu vill jag bort.

Igår sa hn att gan går på direkten o häller ut all alkohol om hag stannar. Jag sa att han behöver sluta för att han vill och för sina barns skull. Samt att framtiden får utvisa hur det går för oss.

Vi har dock mitt i allt haft jobbiga men bra samtal. Visar sig att det är mer omfattande än vad hag trott. Inte kul men samtidigt skönt att jag troligtvis inte varit helt galen de gånger jag trott han druckit.

Fråga- har en kompis som är helt insatt i allt. Som växte upp med en pappa som var alkoholist. Hon sa idag att hon (och jag) kommer göra en orosanmälan om hon tror han ökar drickandet o inte klarar av barnen.

Vad exakt innebr en orosanmälan??? Och kan den vara anonym?

Går jag för fort fram med att lämna? Borde jag ge det en chans till nu när han erkänt problemet? Många tankar snurrar.

etanoldrift

Ja, när våra "alkoholister" inser att de inte längre kan kontrollera oss, vare sig med löften eller förhandlingar, så återsår hot och känslomässig utpressning!
Det är den värsta sortens manipulation egentligen för den föder bara känslor av förakt och förtvivlan.
I värsta fall så ringer du sjukvården om det verkar vara riktigt allvarligt menat!
Man vet aldrig vad som försigår i hjärnan, när den blandat med abstinens ställs för chocken att uppbrottet är ett faktum!
Men framför allt så behöver du någon inom vården att få tala med! Du kan inte bära detta själv! (är det riktigt allvarligt så kan han bli intagen.... fast tyvärr med dagens sjukvård är jag tveksam..)
Ja, jag tror att man får göra anmälan anonymt! Och jag tror att du både för din egen, barnens och hans skull måste ta hjälp av någon!
Du kan också ringa sjukvården på 1177 Och alkoholrådgivningens jourtelefon Fast jag vet inte tiderna..
Om du känner dig osäker vem du ska kontakta så tror jag att vården kan lotsa dig fram!
Dessutom så brukar kommunens egen växel vara jättebra att lotsa en rätt om man beskriver sitt ärende (och du beöver inte i första skedet berätta vad du heter!)
Framför allt så ska inte du behöva känna dig pressad att avstå från ditt eget liv, för att han hotar! Det finns ingen som blir lyckligare av att med tvång hålla kvar en annan människa!
Ja min fd man har också hotat med självmord.. Inte rent ut, men väldigt tydligt mellan raderna när han varit ensam och haft ångest..
Så jag vet vilken otäck känsla det ger! (en del gör ju faktiskt allvarliga försök, även om jag tror att de flesta ändå gör det som ett rop på hjälp..)
Det är faktiskt knäckande att sitta 10 mil ifrån och inse, att OM han menar allvar så hinner jag ändå inte fram.
Jag orkade inte med den här pressen, utan tog det vid nästa tillfälle när han var nykter och sa att om han gjorde så en gång till så skulle jag bara lägga på och ringa 112 och skicka dit polis och ambulanspersonal, för JAG kunde inte göra något som inte proffsen var bättre på.. Efter det har vi inte haft några sådana incidenter..
Massa styrkekramar/ e

Blueeyes

Nu orkar jag nog inte mkt till. Försöker vara förstående och låta kommentarer flyga över huvudet. Men ikväll blev jag orolig för barnen. Han har inte direkt misskött dem men...
Kom hem från möte ikväll vid 20 tiden då har det druckits och tagits smärtstillande i kombination med muskelavslappnande piller. Har ringt till chefen o sjukskrivit mig imorgon.
Nu jävlar ska här fixas. Han är arg på mig naturligtvis eftersom jag vill flytta. Förståeligt. Men nu börjar det gå ut mer över barnen och det tollerar jag inte. Jag frågade lite fint om han tycker det är ok att ta tabletter o dricka när han är själv med barnen. Typ inget svar eller 'fuck you'. Många elaka kommentarer. Allt är mitt fel. Jag vill flytta. Men. Om han åker till ett behandlingshem och blir nykter kan jag nog orka göra ett försök. Har forskat lite men blir inte så klok. Verkar inte så vanligt här i Sverige. Har morgondagen på mig att ringa runt o kolla läget. Helt slut.
Han har hela tiden sagt att han kommer sköta sig (kanske bara ett par drinkar efter barnen lagt sig) och barnen bara han slipper se mig mer. Nu dricker han för att han inte orkar se mig mer. Jag borde bara försvinna.
Men efter kvällens händelser så vet jag inte. Jag sa att då kanske jag måste ta med mig barnen. Gör det sa han. Då blir det bara mycket lättare. Vad? Undrade jag. Att flytta härifrån hem till sitt födelseland. För allt är ju bara skit i Sverige ändå. Sorgligt men en liten del av mig tänkte typ " jamen åk då". Sad but true.

Blueeyes

Nedräkning tills tiden är ute för anmälan till ytterligare en lägenhet. 00.05 kommer mailet om den erbjuds och vilket nr i kön man är. Nr 2 på nattens mail och hoppas nu på att vara nr 1. Då kommer jag gå dit o ta den utan att ha sett den.. Håller tummarna.. Vill ju hellre ha den jag är nr 2 på men men.. Beggers can't be choosers!

Blueeyes

Har ringt till sputnik o pratat med en härlig kvinna. Bröt ihop o grät i telefon. Ska dit i eftermiddag. Känns jättebra men samtidigt skrämmande. Men nu är det enbart med barnen i åtanke. Funderar på att pracka övernattningsväska åt oss o kanske ta in på ngt ställe inatt. Först tänkte jag mammas soffa men det fungerar inte. Hon har hälsoproblem o jag vill inte hon ska oroa sig. Annars funderar jag på att åka o göra ngt roligt i eftermiddag med dem o sen komma hem sent och sova här. Då är de i sina sängar o jag kan se till dem.
Får se vad som händer på samtalet. Gråtfärdig bara jag tänker på det.
Funderar på att sjukanmäla mig resten av veckan fast samtidigt är det skönt att ha något som skingrar tankarna.

etanoldrift

Ja, det är en jobbig period, när uppbrottet närmar sig.. Minns att jag också gick omkring med en stor klump i magen.. (mannen blev ju inte direkt trevligare, när han insåg att jag tänkte stå fast vid mitt ultimatum)
Att ha en "katastrofväska" packad är ingen dum ide.. Det lugnar nerverna att veta, att man bara behöver greppa den och gå!
Alternativt om man har någon att ställe en hos, med kläder och nödvändiga artiklar (föräldrar, syskon, goda vänner?)
Jag packade ner ombyte med kläder, lite hygienartiklar, laddare till telefon, mediciner och bankdosa..
Jag behövde aldrig använda den, men den kändes lugnande. Trots att det inte förekommit handgripligheter, så vet man aldrig vad en onykter och desperat människa kan få för sig.. (och ja, jag var faktiskt rädd ett par gånger för att han skulle ge sig på mig, för han var verkligen oxtokig)
Jag kollade också av med ett par goda vänner, ifall de skulle kunna hämta mig om det knep och om han sas la beslag på båda bilnycklarna. Han hävdade nämligen att bilen var "hans" och om jag tog den så skulle han anmäla mig för stöld.. (så busskort införskaffades givetvis)
Så skönt att du får någon att prata med! Jag tror att man verkligen behöver det!
Det är så mycket man bär inom sig, som faktiskt behöver komma ut!
Massor av styrkekramar!/ e

Blueeyes

Så skönt men så jobbigt att gå iväg o prara. Men så bra!! Helt klart värt den jobbiga biten. Träffade två underbara tjejer. Kändes super. De tyckte inte alls jag var konstig eller dumma funderingar. De berättade om exempel och jag satt där o nickade. Jovisst så har jag oxå gjort. Det som fick mig att hå dit är ju barnen.
Vi ska ha lite vidare kontakt men de tycker det är bra att hag gar en plan och tycker jag verkar vara på rätt spår för mig. De gav mig några exempel ang barn och det är skrämmande. Kanske måste jag prata lite mer med äldsta barnet nästa gång gan dricker o det blir tokigt.

Ska titta på lght på fred o hoppas nr 1 säger nej. För jag är nr 2!! Då ska jag böna k be att de fixar allt på fred em.

Trollis

Vad skönt för dig att du fick träffa nån att prata med, det känns alltid lite lättare då.
Håller tummarna för dig ang lägenheten.
Lycka till, kram kram

Blueeyes

Du går komma o bo med mig då under tiden du letar!!
Leta på o kämpa på!!

Han har ralat om för siba föräldrsr att vi ska separera. Men inte den största anledningen. Säger du att jag är en alkoholist till folk??? Hmmmm. Till chefen för jag bröt ihop på jobbet. Visar sig att hon suttit i liknande situation. Inga andra vet.... Känner mig nöjd med dagen. Vi pratade om behandlingshem för en stund sedan. Stannar du då????
Jag sa att om han läggs in på behandlingshem den här veckan så jan hag avcakta under den tiden 5-8 veckor så får vi se.
Men då säger han att han kanske inte slks vill ha mig tillbaka. Ja. Ena stunden gråter gan o ber mig stanna. Andra är han arg o ber mig sticka åt helvete. Nästa behandlar han mig som luft. Mycket upp o ner hör.
En dag i taget. Eller som tjejerna sa idag. Ibland räcker det med en stund i taget.

etanoldrift

Ja.. Han trodde nog inte heller på allvar att du skulle våga.. Så det måste vara en chock att inse, att varken böner, halva löften eller hotelser räcker..
Att han inte längre kan "förhandla sig ur" situationen..
Att det verkligen betyder allt eller inget!
Ja, han har fortfarande valet att bli nykter!
För SIN skull.. (för det känns som du inte tänker nöja dig med att han blir nykter för din skull eftersom du vet att det inte håller i längden..)
Ja, det Är en fruktansvärd kamp och fröken alkohol är en bra mycket tuffare brud och motståndare, än vare sig jag eller du är.. (definitivt listigare än många av oss anhöriga/medberoende)
Det tråkiga är, att i första skedet så ser alkoholisten det som att, det är oss de måste slåss emot (fröken alkohol är ju en allierad..)
När de sedan ser vem som är den verkliga fienden, det är då kampen börjar på riktigt...
Ta du ur honom alla villfarelser om att det räcker med "behandlingshem" på 6 - 8 veckor.. DET är en pink i missisippi, för en beroende att gå på vita knogar..
Det är enkelt eller nåja.. enklare, när man inte befinner sig i sin normala hemmiljö, med alla välkända "triggers"..
Det är ju när han kommer hem som det verkliga jobbet börjar.. Och då är det tyvärr väldigt många som trots goda intentioner hoppar av..
Stryrkekramar till er båda /e

Blueeyes

Han har ju rdan trappat ner själv så det här klarar han ju lätt!! Tror när jag ser det. Sitter som på nålar och väntar på besked om jag blir godkänd för lägenheten. Sitter o kollar blocket för att hitta möbler.
Jag är så nervös så jag blir tokig!!!

Håll gärna alla tummar för mig!!! Det är inte så långt kvar till 1/3 om jag får den. Vore så skönt!!!!!!!

Trollis

Klart jag håller tummarna för dig ? hoppas du har bättre tur än jag med lägenhet. Det är tungt att bryta upp men hellre det än en livstid i "fängelse" jag vill inget annat än bort härifrån. 1/3 är ju snart, så skönt att komma iväg fort. Skriv här inne så fort du vet besked, tänker på dig å önskar verkligen att du har turen med dig.
Bamsekram ?

Blueeyes

Tack vad ni är gulliga!!
Lägenheten är min om alla papper går igenom. Men ksn finnas ett problem. Får se på måndag.
Har den här veckan flyttat in i en kompis lägenhet då de är borta en vecka. Såååå konstigt. Båda barnen med. Jag berättade varför jag ska bo här men utelämnade alkoholen. Sa att mamma o pappa btåkar mkt o vi måste ta en paus.
Äldsta blev lite ledsen o många funderingar. Får se hur morgondagen går.

Har nu berättat för närmsta familjen. Myket stöd o goda råd. Men enbperson tycker att jag är för snabb med att lämna. Han vill ju sluta om jag stannar!

Blocket är en fantastisk sida!! Jag är helt nöjd med begagnade saker bara de är fräsha. Tack för erbjudandet Stina68. Inte världsbäst på geografi men tror det är lite långt. Förhoppningsvis kommer den någon snnan till nytta.

Kan inte somna om. Så konstigt att varavi ngn annans lght.
Hoppas ni andra sover gott.

Trollis

Godmorgon blueeyes!
Jag kan inte heller sova, varit vaken ett par timmar nu. Vad skönt för dig å barnen att få lite lugn å ro. Här är det oxå lugnt, sambon har jag inte sett alls denna helg, får väl se om han kommer hem idag. Tror faktiskt inte det. Antagligen blir han hemma från jobbet måndag/tisdag... Han har nog inte varit nykter en hel sekund under helgen. Känner stor oro...vill inte att han kommer hem idag. Jag ska börja jobba i morgon efter 4 månader sjukskriven. Det blir nog jobbigt men ska gå på halvtid ett tag först. Så jag vill absolut inte ha ett snarkade stinkande fyllo bredvid mig som förstör min nattsömn.
Hoppas verkligen att det löser sig med lägenheten. Försök att vila upp dig nu, kram kram

etanoldrift

Hejsan!
Skönt att se att det verkar röra på sig för din del!
Ja, andra som inte sitter i smeten har ju alltid sina åsikter och precis som folk som inte själva har barn, men är "experter" på barnuppfostran, så tror de att de vet allt om hur det är att få en alkoholist nykter..
Säg du till personen i fråga, att de kan få "ta över" det jobbet, för just nu är du slutkörd! (skulle inte tro att någon på allvar orkar anta den utmaningen..)
Jodå, i början fick jag också mina fiskar varma av svägerskan och svågern.. tills de numera börjat upptäcka exakt HUR jobbigt det kan vara med "fylle-ångest-svammel" där inget vettigt blir sagt och där mottagaren ändå inte förstår en enda stavelse av det man säger..
Håller tummarna! / e

blir din! Angående personen som tycker du lämnar för snabbt så tycker jag att etanolens förslag är perfekt? Allvarligt, han ska bli nykter för sin egen skull - om han vill. Men det vet du redan. Deltar i tumhållningen och hejar på dej! / mt

Blueeyes

Nog inte att det skulle bli fiktigt så här jobbigt för äldsta barnet. Hon är helt knäckt. Hon fyller 9 snart. Klart jag visste att det skulle bli jobbigt men inte så här. Det skär i mamnahjärtat ? . Jag ver inte hur jag ska göra det lättare för henne. Vi berättade att vi bråkar mycket och försöker fixa det genom att jag bor borta den här veckan. De sover här med mig i tre nätter och sedan med pappa hemma.
Vart jag ska ta vägen efter den här veckan vet jag inte riktigt. Det löser sig.
En stund i taget.

Blueeyes

Hon sa nyss att det hade varit bättre att vi inte sagt något utan bara 'tagit hand om' lägenheten åt kompisarna. Men det skulle inte kännas rätt just nu.

Men tänk om jag får lägenheten och flyttar nästa vecka!? Hon kommer ju bli helt knäckt. Några tips på hur detta hanteras bäst??