Jag höll uppe 6 dagar men i kväll har jag druckit och har djup ångest för det. Jag hoppas att jag kan hålla i den ånger i morgon för jag vill inte hålla på med att supa. Jag är så förbannat trött på mig själv. Hade jag inte mina små barn så tror jag att det hade varit lättare att ta mitt liv men jag kan inte lämna de som min far han gjorde med mig. Jag håller på att dö och det är den förbannade spriten som jag hatade mest av allt när jag såg min pappa gå under och nu är jag där själv. Det är tragiskt att man går i samma spår. Jag vill bara må bra men jag tror att det bästa är att jag lämnar denna jorden så slipper alla andra lida.Jag älskar mina barn och min fru. Tack för att du fött mina barn du får ge de den styrkan som jag inte kan ge. Nu ska jag somna in för gott. Jag älskar er alla.

Eulalia

Inte kan du göra så bara för ett återfall!! Kom igen, du gör helt klart ditt barn en otjänst. Ditt barn vill att du ska vara kvar på jorden!! Vänd dina tankar!

Det kan kännas hopplöst, särskilt när man har druckit. Men det finns hjälp. Du kan bli den du vill vara för dina barn. Det är faktiskt möjligt. Jag tycker att du ska söka hjälp för såhär kan du inte ha det. Du kan vända det här.

alternativ, läs omkring här i forumet och du får hopp. Kolla också SVT Play om serien om Lars Lerin och alla han mötte, alla höll mer eller mindre på att ta livet av sig men det vände. Titta på alla avsnitt innan du tänker vidare. Kram!

Hej Micke. Eftersom du har druckit igen så känns allt bara helt botten nu och det kan jag förstå. Du hatar spriten för vad den gör med dig och den påverkar dig nu och drar ner ditt mående. Du älskar dina barn och din familj och vill inte att de ska behöva uppleva att pappa dricker. Det hedrar dig att du vill skydda dem och att du klarat att vara utan alkohol i sex dagar tyder på att du har goda förutsättningar att komma ur dina problem. Tvärtom vad du kanske har hört så kommer allra flesta människor som har alkoholproblem eller beroende sig ur det. Det gäller att försöka många gånger och prova nya saker tills du hittar något som passar för dig. Hur gjorde du nu för att hålla dig nykter i 6 dagar? Har du kontakt med någon som hjälper dig? Om inte så får du gärna be oss om tips.

Att känna att det vore bättre att vara död är en tanke som många drabbas av i samband med alkoholproblem. Kom ihåg att berusningen och ångesten påverkar. Vad du känner och tänker just nu kommer inte vara samma som du skulle tänka om du inte var alkoholpåverkad. Det är bra att du skrev ett inlägg här. Att kommunicera med andra är bra när självmordstankar kommer. Jag kommer går in om en stund och kolla om du svarat om du vill skriva mer med mig nu.

/magnus
alkoholhjälpen

du är värd alla kramar för att du håller i på detta forum och känner för människor med dessa problem, vad är din drivkraft tänker jag ibland!!?

Mickenolla

Hej Idag är ångesten bättre, undrar hur korkad jag är som dricker när jag mår så dåligt av det. Idag blir det ingen sprit hoppas jag i alla fall. Jag har så mycket som händer i mitt liv just nu och jag måste verkligen ta ett krafttag. 6 dagar utan sprit i följd var inte så dåligt med tanke på att innan det så var det inte många dagar nykter kanske 5 utsprida på en hel månad. Idag ska jag städa undan allt som har med sprit att göra i huset. Ha en underbar fredag alla.

Diga

Har haft samma tankar som du många gånger.
När jag har suttit själv på fyllan, och tänkt att på grund av att jag älskar min son så mycket vill jag att han ska slippa ha en sån jävla förlorare till pappa.
Hur "dåliga" vi än upplever oss är jag säker på att våra barn hellre har oss kvar. Så länge inte kärleken och empatin saknas för våra barn måste det vara så.

Eulalia

Skönt att se att du skriver här. Blev riktigt orolig för dig...Skaka av dig dammet och trava på. Det går. Det blir bättre även om det tar ett tag. Det är nog bra att du städar bort alkoholen, det är inte så lätt att ha sån mitt framför näsan när man försöker sluta. Släng det!

Kram på dig, ha en fin fredag du oxå! :-)