Vaknade efter första vita dagen på länge. Var svårt och somna igår och sovit oroligt, och vaknat tidigt, men det blir ju bättre med tiden. Fest i måndags , pensionär då är det lördag hela veckan, tog en återställare på morgonen, och småsippade vin hela dagen. Hade egentligen tänkt sluta redan i förra veckan , och bara göra ett undantag med festen på måndag. Så jag drack upp det jag hade hemma . Tänkte på lördagen att det är väl lika bra köpa hem starkspriten så att det var klart, och när spriten väl var hemmaoch jag skulle drick- supa på måndag så kunde jag ju lika gärna börja på lördag. Så brukar min hjärna fungera. Har druckit i stort sett varje dag ,kontrollerat under vardagarna, i drygt 40 år, efter pensioneringen för fem år sedan blev det allt mer okontrollerat .
Lyckades 2014 göra ett uppehåll på 3 månader. Därefter kortare och kortare uppehåll. Jag har ta mig fan inte råd och supa bort 60000 om året längre. Besökta AA vid ett av mina korta vita perioder, men tyckte det var lite deprimerande. Har under perioder läst mkt här , och känner ffa igen mig på trådar där man börjar diskutera med sig själv om att kunna dricka normalt, och att det för dom flesta inte funkar, om jag ändå kunde fatta det även om 2-3månader. Hoppas jag kan gå tillbaka och läsa det här då.

Kom igen

Dag 2 avklarad, en riktig skitdag. Trött grinig , började redan nu fundera om det verkligen är nödvändigt. Försöker styra bort tankarna och humöret , med fysträning gym och ett par långa hundpromenader och avsluta dagen med att följa med barnbarnet på simträning, körde ngr längder själv. Mådde betydligt bättre fram på kvällen, men funderar om det blev för mkt fys, får se idag vaknade dock hyfsat pigg. Jag är väll lite allt eller inget har som en del andra på AH lyckats hålla igång träningen trots dagligt a-intag, och det ger mig ett mål med nykterheten att förbättra mina värden blodtryck och puls, där jag verkligen ser skillnader efter en tids nykterhet.

Avslutat konto

Visst är det väl värt det? Att vakna lite klarare i kroppen och knoppen. Alltid bra att hålla igång. Dom flesta med alkoholproblem är nog lite allt eller inget personligheter. Man har svårt att hitta en bra balans med träning och drickande osv. Lycka till med avhållsamheten, det är verkligen värt det, det vet du!

Leverjag

Tror det var sådan rusch här ett tag så nya trådar som din missades. Träning är bra. Missbruk är inte bra om man vill leva ett bra liv och länge. Har du funderat på alkoholterapeut eller/och medicin som Antabus, naltrexon eller campral? Hoppas du kan finna bra stöd här.

Läs och skriv. Vi ses!

Leverjag

Hur går det för dig nu? Berätta här vad som händer, hur du tänker. Det kan hjälpa dig att skriva ner och knäna läsa senare.

Glad att du får stöd av mina rader om min resa mot friheten/nykterheten. Hoppas du finner din vilja och motivation för att fortsätta. Det är skönt att slippa längta efter och tänka på nervgiftet hela tiden!

Har du förresten sett lästips som en egen tråd i forumet? Det läggs en del tips i trådarna också men det finns en hel del nu under lästips. :-)

Kram

Kom igen

Hej leverjag, tack för frågan hade tänkt vänta till imorgon, men jag tror nog att jag redan idag kan tillkännage att jag tillslut har klarat en hel vecka. Efter många , jag säger många försök som varat 2-3 dagar, har jag nått min första milsten. Hur kan det vara så jävla svårt när man en gång klarat en längre period? Den här veckan, som verkligen varit upp och ner , bestämde jag mej för att bara sikta på att vara Nykter, inte samtidigt köra skiten ur mig på varje träningspass och räkna varje cal ut och in, ibland blir det en jäkla massa cal kvar som man kan dricka upp.
Läst massor försökt hitta ngt Quick fix mental träning, men det bästa jag hittat är nog webbsida stopdrinkingalcohol.com.
Rutiner tror jag är jätteviktigt, trots att jag är pensionär , är det lätt att tappa fokus på helgerna .
PS redan efter 5 vita dagar är blodtryck och puls som varit åt he en längre tid helt ok

Kom igen

Måtte måndagen komma snart, så jag kommer in i rutinerna . Hets äter i och för sig bättre än att hetsdrickande och bli full på en timme, mkt hets är det dricka äta träna jojobanta.

Så jäkla bra. Var stolt över dig. Unna dig nu inte alkohol utan något annat. Bra jobbat. Nu tar vi en vit vecka till. Är du med?

Kom igen

Jag är med, och ska den här gången inte sätta ngn medveten eller omedveten gräns, men vet som du att man aldrig kan vara säker.
Har gjort två längre uppehåll, där jag tyckte allt funkade bra, tills det helt plötsligt slog till, jag inte ens försökte mig på ngn inre diskussion. Hur värja sig mot det?

Leverjag

Härligt att du har en vit vecka bakom dig och redan bättre blodtryck! Hets vad det än är är kanske nyckeln? Låter klokt att fokusera på en sak. Jag gjorde så och det andra fick vänta. Det lägger sig av sig självt också. Men har du funderat vilka känslor som triggar ditt hets och vad som skulle kunna hjälpa dig när du känner så? Jag fokuserade på att minska min stress och oro och denna gång inte bli fanatisk i något annat som tidigare. Balans, små steg och långsiktigt tålamod är det jag tror hjälper mig bäst i allt och på det sättet klara av att göra mer hållbara och långsiktiga förändringar. Otål är vi många här som verkar ha gemensamt. ;-)

Heja! ????

Kom igen

Kloka ord Leverjag, men visst vill man fixa allt på en gång. Har börjat ta i det här med (vet inte vad jag ska kalla det) mitt inre??

Kom igen

Idag slog den stora tröttheten till , kommer ihåg det från tidigare försök, tog emot och accepterade. Läste ngr kapitel i leva livet fullt ut, samt lyssnade lite på ett band med mindfullness , känns som det finns ngt där. Upplevde en fantastisk skymning vid hundpromenaden, hotfull himmel snötäckt mark mörk a träd. Kan det vara leva i nuet med öppet sinne? Känns i alla fall som dimman börjar lätta. Mycket kaffe blir det.
Just blivit farfar , hustrun firar med ett glas vin, gör mig inget, just nu inget vinsug är ju mer whiskeygubbe och det ser jag till att inte ha hemma.

Kom igen

Sitter lite och funderar över utvecklingen av mina alkoholvanor . Mina värsta vurpor ligger åtskilliga år bakåt i tiden, men ändå färskt i minnet. De senaste åren var det mer att jag ville vara ifred med min vän A. Blev klart irriterad när barnen ringde och meddelade att dom skulle komma och hälsa på. Såg ett gott tillfälle att kunna dricka och hinna somna när hustrun var borta. Just att hela tiden planera , som en av dom sista dagarna innan stoppet , hade jag från morgonen planerat in att kunna börja dricka i ett tiden , tror du inte ta mig fan att grannen kommer och erbjuder sig att hjälpa till och fälla ngr granar på tomten, och spräckte min planering, fick skjuta på drickandet i flera timmar. Vidare andra grannar som måste rasta sina hundar samtidigt som jag lullar ut med min hund , och måste försöka skärpa sig , och just då känner man hur jävla patetisk man är. Sammantaget inga större vurpor , men nog mår man skit av det.
Fick tips om en bok av sonen Lyckofällan av Russ Harris