Skriver här lätt uppgiven, har under det senaste året försökt att sluta med alkoholen fullt ut.
Höll uppe från maj till september utan några större problem och allt kändes helt ok, sen som en blixt från klar himmel dök suget upp och jag övertalade mig själv att jag förmodligen inte hade några större problem och att jag nu skulle kunna hantera drickandet på ett moget och bra sätt.

Det tog dock inte länge innan helgdrickandet övergick till varannan dag, kom bakfull och sliten på jobbet (inga kommentarer men jag tror att folk såg det). Så nu i februari gav jag det ett nytt försök, höll i 10 dagar sen övertalade jag mig själv igen.

Hur sjutton ska man hantera den där obehagliga "förmågan" jag tycks besitta att övertala mig själv trots att jag egentligen inte vill dricka ?

Aldrig mer

Från maj - sept är ju otroligt starkt! Jag sitter här efter 10 dagars nykterhet och "övertalandet" har redan börjat. Det är det jag måste få bukt med. Precis som du.

Vatten

Hej!Jag har kunnat hålla upp perioder på 4 till 8 mån.Ändå trillar man dit.Det är nog så iallafall för mig att dricka sk.normalt är en utopi.Vad som är skrämmande är att för varje gång vid återfall så ökar konsumtionen rejält,så för mig är nykter ett måste.Jag önskar dig lycka till

santaklaus

Jag såg på en youtube film var att spela upp hela förloppet i huvudet från första klunken via den lilla stunden av välmående fram till bakfyllan och ångesten som sen följer. Lättar lite tycker jag.

Jackofhearts

På den frågan jag heller dessvärre, däremot lite tankar runt det hela. Har precis som ni tagit några längre uppehåll, 7 månader som längst. När jag nu efter snart 2 månader nykter igen analyserar varför jag återgått till att dricka igen är jag ganska säker på att det är för att jag aldrig riktigt släppt taget. Att jag, utan att egentligen vetat om det, varit nykter på "vita knogar" , alltså genom envishet och ibland även för att "straffa mig själv" att inte få dricka, när det blivit för mycket. Inte för att jag genuint släppt taget och faktiskt inte velat dricka. Hur klyschig det än låter. Alla kan sluta dricka, men bearbetar man inte de underliggande faktorerna tro jag man till slut en punkt där man till slut inte orkar vara nykter, Det i kombination med att hjärnan lurar en att man "varit duktig och nu kan dricka måttligt" tror jag är en avgörande orsak till att man faller dit igen.

Jag tror att man måste jobba med underliggande faktorer och för nå fram till ett mående och ett liv med rutiner som fungerar långsiktigt, utan att vilja fly verkligheten. Nu säger jag inte alla dricker för att fly, men jag tror flyktbeteende och alkoholberoende är en farlig kombination och att de triggar varandra.

Om jag ändå ska försöka komma med nåt konstruktivt så tror jag att det är viktigt att prata med andra i samma situation på något sätt, skriva här på forumet, gå med i AA, eller prata med nån vän med liknande problematik. Nån som förstår en, för att inte förminska och glömma vilka konsekvenser drickande har gett en tidigare.

santaklaus

(redigerad)
Videon låg på den här killens kanal, minns ej vilken episod det var men han hade en del i mitt tycke bra idéer.

hittade länken https://www.youtube.com/watch?v=EkYOv0oGKVw

Jag tror det ligger mycket i det som skrivs ovan, att verkligen vilja skiljas från alkoholen.
Kastar mig upp i sadeln igen och tar nya tag, tack !

Aldrig mer

Kollat länken och hans tips om att spela upp "filmen". När man sen backar bandet känns det mer och mer positivt att INTE ta det där första glaset. Puh va skönt! Ungefär...
Konkret och bra! Tack! Ska använda mig av den tekniken i helgen ??

Och ja...dessa underliggande demoner som jackofhearts skriver så jättebra om...de kommer kanske att klarna med tiden för mig tänker jag. Jag har ju bedövat mina känslor och sinnen varje helg. Det kan visa sig att flykten har varit en större del av det här än jag har trott. Något jag förnekar och förtränger. Kan bli förjävligt jobbigt helt enkelt. Eller? Hur var det för dig santaklaus när du var nyktermaj - sept? Bubblade några "demoner" upp till ytan? Nåt i livssituationen som du flyr..?

Tack så jättemycket jackofhearts också för ditt inlägg. Att göra nåt med vita knogar håller ju kanske inte i längden. Det är som bantning eller vad som helst...
Ojojoj...hur ska detta gå!? Tiden får utvisa helt enkelt. Måste hitta ett sätt...ett sätt som funkar för mig.
Jag har förresten varit på ett AA-möte förra veckan. Ska se till att gå på ett den här veckan också!

santaklaus

Är nog ingen dum idé jag ska ta kontakt snarast möjligt. Tackar ödmjukast Aldrig mer, Jackofhearts och Vatten.