Varningsklockan ringde för länge sen men jag hörde inte. Tills jag låg på akuten för några dagar sedan med värk från helvetet. Mina levervärden kraftigt förhöjda och inflammation i gallan. På nått sätt släppte en del av år av ångest och jag erkände direkt för läkaren hur mycket jag dricker.
Nu inne på dag 3 och är för första gången i mitt liv motiverad att ta tag i mitt drickande.
MEN nu kommer ångesten. Har omgivningen vetat? Sett? förstått? Jag har bra jobb, sällan borta, umgänge, m.m Men så många dagar, veckor, år jag varit bakis, skakis men hållt fasad.
Har sjukskrivit mig denna vecka. Är så sjukt nojjig över min hälsa och all hjärtklappning som pågått i månader....
Hur ska jag klara av detta? Känner mig avslöjad. Men ändå lättad att ha erkänt för mig själv....
Hur länge ska denna rå ångest sitta i? Känner mig som i en bubbla.....hör mig prata men känns inte som jag rör på munnen. Svårt att svälja, yrsel m.m
Nyttliv.nu önskas.

Hen låter rätt trevlig Ghost72. Och det är en spännande resa när man börjar ifrågasätta sitt drickande och det är underbart att vara nykter med sig själv. Störs du av att sambon fortsätter?

Levande

Visst undrar man vem man kommer bli och vart man är på väg.
Blir så glad när jag läser hur du ser på det hela, du är klok i detta.
Kram och hänger på resan?

Spöketimig

Tack För era ord. Ja, Sisyfos, jag både störs och ändå inte. På ett sätt ger dig mig en oväntad styrka när sambon dricker. Jag får lite avsmak. Jag vill inte somna i soffan, vakna bakis och slöa bort en halv lördag på att få hjärtklappningen att lugna sig. (Oftast genom ett glas vin el två redan vid lunch).
Jag njuter av att somna nykter, trött på naturlig väg. Älskar att som i dag, vakna utvilad TIDIGT, ha en lång lördag framför mig. Träffat delar av familjen, gått på långpromenad i solen med dem, ätit en härlig lunch med sällskap och hunnit med en massa. Har unnat mig för första gången på flera år en påse lösviktsgodis till kvällen:-) Bestämmer mig för atr inte bli ledsen när sambon börjar dricka vid två utan sysselsätter mig. Glädjs åt dagen. Vad mycket jag hunnit!
Ja du Levande, nu far vi ut på resan:-) vad mycket vi ska få uppleva på vägen!
Härlig lördag till er!

Spöketimig

Ännu en helg har passerat och inte en droppe alkohol längst min strupe. Nått kort sug men de har kunnat övervinnas. En sambo som druckit ca 5 flaskor sedan fredags. Somnat vid 20 varje kväll mn det har knappt stört mig. Tvärtom sporrat mig från att avstå.
Har tagit tillvara på den soliga helgen. Varit utomhus i flera timmar per dag. Promenerat, umgåtts och fixat. Mått bra!!! Underbar känsla och jag är glad att även imoegon vakna nykter och åka till jobbet utan baksmälla, skakningar och ångest över att kanske lukta gammal fylla.....och att slippa pluffset i ansiktet inte minst.
Ny vecka väntar. Även den nykter. Det är min målsättning iallafall.

Levande

Låter som min helg, fast 2 bib och någon whisky på mannen sover, tittar på tv och dricker en riktigt kul typ.
Men du och jag har iallafall haft en bra helg och fått lite vårkänningar.
Kram och nu klipper vi en vecka till

Sundare

Åh så skönt! Du måste må fantastiskt! Jag ska ta intryck och följa dig!
Ha en riktigt skön natt!

linn

Visst ger det extra krafter också! Var på kalas i lördags och alla drack men inte jag. Vaknade upp i söndags och mådde bra, tog en promenad i solen och tänkte för mig själv, undra hur de andra som drack igår mår idag?
Jag säger som levande - nu klipper vi en vecka till!

Spöketimig

Livet rullar på fint utan dagligt vindrickande. Så mycket mer tid det finns till att göra saker istället för att sitta hemma i soffan med bag in boxen och ha ångest över sitt drickande. Konserter, träning, träffa (försummade) vänner, promenera, städa, läsa, ja massor av saker. Jag har kopplat bort de här med alkohol. Tog ett glas vin till middag i lördags och stoppade efter det utan sug på mer. I ärlighetens namn smakade det inte alls så gott som jag trodde.
Intresset för min kärlekshistoria "vinet" har efter många många år falnat rejält. Kanske kärleken är död? Vem vet...men intresset och suget finns inte. Det är en underbar lyx att vakna pigg, alltid vara körbar och att lägga energi (och pengar) på annat.
Trodde de skulle vara mycket svårare än var de varit men visst fick mitt akutbesök & de dåliga värderna mig att vakna rejält.......Kan inte mer än tacka min lyckliga stjärna att de faktiskt hände.
Ser framåt. Trots massor av kalas, partyn, kryssningar och resor. Det är en ny värld att upptäcka nykter och det är faktiskt skitroligt!!:-))
Hej hopp, lycka till alla!!!

Sundare

Tack Ghost72, vad du inspirerar!
Glad med dig! Hur lång tid har det tagit dig för att vara där du är just nu? Och vad har hjälpt dig mest att lyckas med ditt mål?

Levande

Dina ord får inspirera dagen, finns så mycket styrka och livsglädje.
Så kramar och tack för du delar

Spöketimig

Lite drygt två månader. (Och tre besök på akuten...) drack lite på semestern men väl hemma igen så var jag laddad för ett avslut på ganska odramatiskt vis. Kände rätt snabbt de positiva sakerna med att inte dricka men har inget förbud heller. (Mer än läkares ordination förstås)
Är inte alls lockad av att ramla tillbaka i vinets våld. Tack & lov. MEEEEEN, det är kort tid jag vet..ändå känns de bra. Solen lyser, ljusare tider på väg, och jag känner mig tillfällligt stark så jag surfar på den vågen:-) tänker också på att jag en gång slutade röka från ena dagen till den andra och de va betydligt jobbigare än med detta beroende. Det gick så då ska detta också funka intalar jag mig.
Ser fram emot en kväll på stan helt utan vin & kunna ta bilen hem efteråt. LYX! Tihi..
Kram alla

Sundare

Två månader är en fantastiskt bra start! Lyxa du med bilkörning hem från festerna!

rallykalle

Hej alla där ute!
Har insett att jag har alkoholproblem, spiken i kistan var nog när jag gick in till min dotter som bor nära
och tog 2 stora klinkar Whisky kl 0,900 på morgonen och jag som ens gillar denna dryck.
kl 12,30 tog jag bilen och hämtade mina barnbarn från skolan , hur i helvete tänkte jag? var inte full men hade ju alkohol i kroppen.
förstår att dom inte har något förtroende för mig, vet inte hur jag skall ställa detta till rätta? min svärson kommer nog aldrig att prata med mig igen, hr gör man ,hjälp hjälp

Sundare

Var tog du vägen? Inte hört av dig på länge, saknar din klokhet!