Kan denna sida hjälpa utan att men kopplar in AA eller socialtjänsten någon som har erfarenhet?

Zinga

Hej, välkommen!
Det är nog väldigt individuellt o beror lite på hur din relation till alkohol ser ut.

rallykalle

Vill komma ur detta snarast möjligt, mina barn hade en far som söp ner sig totalt, och vil ju inte utsätta dom för samma sak, dom är så ledsna och besviken på mig, mitt hjärta går i sönder nu gör jag ju samma sak som jag fördömde på 90-talet,något råd?

?

rallykalle

har alla ni andra som är här på forumet , gått på AA eller annan hjälp? vad är bäst?

Zinga

Jag tog vid min första repa kontakt med en beroendemottagning. Fick bra hjälp o stöd där! Rekommenderas! Nu är jag med i denna sidas program, vilket du också kan bli om du skulle vilja. Starkt av dig att ta steget att skriva här, då har du kommit en bit på väg!

Maj-Linda

Jag tror starkt på att få ur sig hur man mår till andra med samma problem är ett stort stöd.
Bra att du skriver här! Du är inte ensam! Ensam är svag.

Drycker

Om du har en anställning, kontakta atbetsgivare och be att få tillgång till företagshälsovården. Jag skulle behövt åtgärdsprogram redan i somras men valde att inte blanda in arbetsgivare. Nu känns det som det är försent.
En annan aspekt är att det är svårt att hinna med tex antabusbehandling när man har ett jobb. Jag kan tänka mig att allt det går smidigare med företagshälsovårdens program.

Drycker

Jo, om arbetsgivaren vet om att man behöver avsätta tid för det underlättar. Själv hade jag långt att åka & var tvungen att trixa & ändra med tider osv.