Dagen har varit bra. Gym., promenad till AA-möte. Köpt lite nya växter. Läst ut boken: Kvinnan på tåget. Så livet går vidare. Och jag saknar inte alkoholen. Jag mår bra. Men ångesten gnager i alla fall. Det förflutna går inte att radera. Och då menar jag, att jag inte var riktigt närvarande, när mina barn var små. Pratar inte mycket om det numera, men det sitter ändå, som en tagg. Försöker att återgälda genom att passa barnbarn, så mycket, som jag kan. Nu skall jag börja på en annan bok.

Nykter: november, december, januari. 3 månader. Har fått nyckel till AA-lokalen. Och har börjat inleda möten. AA är min medicin.

Nykter en dag i taget. Mår bra i min nykterhet. Inget sug. God kontakt med barn och barnbarn. Ser fram emot våren. Och lite ljusare tider.

Wicca

Fint att se att du mår bra i din nykterhet och du använder verktygen du har för att behålla den, fantastiskt! Barn och barnbarn har du också god kontakt med nu, vilken vinst! Ja snart kommer våren det är min favoritårstid allt vaknar till liv och det blir ljusare ute.

Önskar dig fortsatt styrka, Kram

Våren har för mig alltid varit en orolig tid. Påsken har varit förknippad med fest och alkohol. Men nu ser jag fram emot sol med kaffekorg. Och a-fri sysselsättning. I kväll barnvakt. Långfredag båtunderhåll. Påskafton simning. Påskdagen AA-möte. Annandagen bridgespel. Jag lever i AA:s 12-
stegsprogram. Det håller mig nykter en dag i taget.

Aktiviteter är ju kanon för då håller man sig sysselsatt. Själv flyger vi till Warszawa på söndag och är där tre nätter.

Ebba

Tycker om din tråd Vida.
Precis som Mulletants förmedlar den ett lugn och påminner mig om hur mycket enklare tillvaron blir när jag tänker 12-stegs tänk.
Det är enkelt när man gör det enkelt :)

Kram till dig

Ebba

"Enkelt och enkelt".... Lättare och mindre kaos iaf...

Kram

Våren på väg. I dag AA-möte. Kallar det damklubben. Det är ju ett kvinnomöte. Ungefär samma kvinnor, som återkommer. Talas mycket andlighet. Det är ju huvudet, som ser till att jag håller mig nykter. Men det är också benen, som tar mig till ett möte. Ja, härligt: Nykter en dag i taget.

Idag druckit en Loka på en uteservering. Helt ok. Inget sug efter a. Bara skönt, att slippa. Livet går vidare. Nykter en dag i taget.

att vara mig själv och frihet från tvånget att dricka idag. Ja, det känns verkligen skönt. Gå ut i solen. Sätta mig på ett kafé och dricka kaffe. Kanske med en chokladboll till. Härligt.

Idag AA-kvinnomöte. Jag öppnar. Att gå på AA, håller mig nykter en dag i taget. Och är jag nykter, så kan jag göra allt, som jag vill göra. Härligt.

Nykter en dag i taget. Det blir bättre och bättre. Gör det jag vill göra. Fyller jämt denna månad. Sk. nollar. Men skall inte ha någon stor fest, utan har bjudit mina vänner på kaffekalas. Själva dagen skall jag tillbringa med man, barn och barnbarn på annan ort. Nykter. Idag AA.

Låter härligt. AA är bra, jag borde oxå gå dit. Har varit på några möten. Vet egentligen inte varför jag inte bara går. Men det kommer nog. Inne på dag 18 nykter iallafall . Blir inspirerad att läsa alla kloka ord och från alla kloka människor här inne.

Påmind har jag blivit om drickandet i sommar av alla uteserveringar. Det var ju gott att ta en öl eller två. Men ack konsekvenserna? Hur kul var de? Nä, det är skönt, att leva nykter. Fick vin i present av mina vänner, som jar bjöd på kaffekalas. Så nu har jag 6 flaskor hemma. Snacka, om att kunna dölja sin sjukdom. Ja, allt är mycket bättre. God kontakt med barn och barnbarn, som är det viktigaste. Men jag mår också själv mycket bättre, utan den djävla ångesten. Dricker nästan bara vatten och kaffe. Har inte ens blivit sugen på coca-cola. Som ju blev en tillnyktringsdryck. Har gått ner de 5 kilo, som jag försökt under flera år. Ja, nykter en dag i taget.

Härligt väder. Gott kaffe. Hösten i annalkande. Ja, det är verkligen skönt, att vakna nykter. Ta en tur med båten eller en skogspromenad. Jag mår jättebra. Och lever i tacksamhet. Nykter en dag i taget.

Mår jättebra i min nykterhet. Är så tacksam, för mitt liv, just nu. Sommaren har varit strålande. Jag har inte mer, att önska mig. Nykter en dag i taget.

Tänker inte mycket på alkohol längre. Dricker vatten och kaffe. Fördriver tiden ganska ofta med TV-serier. Också en sorts flykt. Men utan baksmälla. Jobbar med mig själv i AA:s program. Olika känslor, som poppar upp. Ja, lever livet en dag i taget.