Hej,
Provar detta för första gången, har läst runt på forumet och känner en positiv styrka bara av den förståelse det finns för varandra. Jag är en högpresterande skild mamma med flera barn, heltidsjobb, hus. Tränar, sköter jobb, hem, barn, utseende, har många goda ting i livet jag är lycklig över. Har ingen I min familj/omgivning som dricker för mkt.

Själv har jag haft ca 10 år bakåt med flera svåra händelser som jag bär med mig. Utöver att två närstående på kort tid gick bort i förtid på traumatiskt sätt, så levde jag 10 år med min exman som behandlade mig illa, nedsättande och elak dagligdags och livet var en kamp varje dag. Med mkt stöd utifrån lyckats jag komma ur det men jag kämpade med ångest och depression i ett par år då. Ett av mina barn har en NFP-diagnos vilket också bidrar till extra kämpande/stress (och lycka!).
Det "dolda"är en överkonsumtion av vin, pågått i 5-6 år, förvärrades gradvis till för ca ett år sedan. Träffade då min stora kärlek (som knappt dricker alkohol tack o lov). Sedan dess har jag lyckats bromsa lite och kämpar varje vecka med att inte få för många dagar där jag dricker för mkt vin. Typisk vecka lyckas jag hälften av dagarna avstå, nån dag dricka måttligt och fre lör dricka ca en flaska vin (alltså två sammanlagt). Jag blir berusad, trött, känslomässig och så bakis. Hör till skaran som inte kan dricka måttligt utan har jag druckit ett glas blir det gärna en flaska. Jag har vissa "triggers"; det är känslomässig stress kring minnen och kring mitt barn m funktionsnedsättning, det är långa ensamma kvällar hemma och det är fre lör kvällar med att korka upp vin och ha "helg". Samt sammanhang när det serveras mkt alkohol. Jag har också sömnproblem vilket påverkar till viss del. Jag vill inget hellre än att minska min vinkonsumtion från ca 15 glas i veckan till typ 4. Jag har dock försökt länge men lyckas inte bryta just helgmönstret. Att börja skriva och läsa här hoppas jag ska ge mig ytterligare styrka att nå mitt mål!

Januari

Du inspirerar!!
Hoppas din dag idag blir lättare och sträck på dig, du är grym!

Heddali

Blir alldeles tårögd på tunnelbanan av era fina svar! Ja helvetesdagen förde något gott med sig, insikten att det går att rida ut. Vaknat i ett helt annat modus, lugn, lite trött men helt utan ångest. Är så tacksam för forumet och alla generösa fina människor som hjälper varandra. Det är fint på riktigt!

Eulalia

..jobbat, Heddali. Jag hade en liknande kväll för några veckor sen, jag var arg på sambon och då har jag alltid tidigare tagit till öl. Denna kväll var en sån och jag snurrade hur länge som helst runt affärerna i centrum och hade en diskussion med mig själv, typ "jag vill ha, jag vill döva" och så i nästa stund "det blir inte bättre, det blir egentligen bara värre". Så där höll jag på. Till slut vann den "goda rösten" och jag åkte hem, utan öl. Det kändes som en sån seger. Efter det hade jag ett liknande tillfälle, men den här gången gick det mycket snabbare för den "goda rösten" att vinna. Jag tror att det blir bättre och bättre för varje gång man övervinner sig själv, det stärker en! Kram

Heddali

Ditt affärsirrande med "tankekriget" är så likt min kväll igår så jag blir full i skratt! Det var verkligen som att stå mitt i en dragkamp, jag kände mig mitt i allt som en parodi på en alkis som slits till alkoholen (usch). Jag tror och hoppas att det är så, att gå vinnande ur kampen för med sig goda cirklar, och att valet blir enklare och enklare. Bra jobbat av dig med i svackorna!

LenaNyman

... glad jag blir, H! Du red ut stormen, manglingen, den ruskiga ovädersdagen.

Puss!

Eulalia

..ja tur att vi kan skratta åt galenskapen! :-D :-D

Leverjag

Det är ovant att inte dricka till middag med andra som dricker men det går bra. Man vänjer sig och det är så skönt när man lägger sig på kvällen och vaknar upp pigg och klar och kan njuta av den nya dagen.

Styrkekramar

Det är så skönt efteråt när man inte kapitulerat i striden utan faktiskt vunnit. Striderna man måste igenom blir färre och färre när man har skapat sin vana med a-fritt.

Januari

Och att helgen inte varit alltför tuff! Det är kämpigt, kanske helst i början (vill jag tro), har själv inte kommit särskilt långt på denna krokiga väg än. Men det är värt att kämpa för! Kram

Heddali

Ja eller ganska bra, har influensa och orkar inget alls sista dagarna, inte heller skriva här. Men inget dricka på 14dgr och efter den jobbiga dagen dag9 så går det väldigt bra! Återkommer till forumet när jag är frisk igen, kämpa på alla! Kram

Livsstark

för mig idag - "tar rygg" på dig förutom influensan:) Grattis till de 14 dagarna Krya på dig!

LenaNyman

... du det en dag som denna, Heddali, Lillpancho?
Jag hoppas att du har det riktigt riktigt bra (om än din näsa ännu kliar och rinner).

Sundare

Började här igår, känner igen mycket av vad du skriver, inte minst behovet av stöd från andra som vet vad det handlar om och hur det är.
Så jag hänger på och hejar på dig!!

Januari

Tråden låg långt bak... Är du av med influensan? Den verkar vara hemsk, hoppas du klarade dig lindrigt undan.
Själv har jag inte varit så flitig att skriva, det går lite upp och lite ner... Kom och tänka på dig och hur du har det?
Många kramar